Kuinka pk-yritykset voivat saada halvempia pankkilainoja tällä tärkeällä askeleella – Pk-uutiset

udyam registration, bank loans, msme loans, priority sector lending, rbi, reserve bank of india, eblr, banks, working capital, government

Yrityslainan saaminen ei alun perinkään ole helppoa pienyrityksille, koska lainanantajat pitävät jälkimmäisiä riskialttiina lainaajina. Pankkien ja NBFC:n lainat ovat yleensä korkeampia, noin 10 prosentin ja sitä korkeampia, lukuun ottamatta noin 3,5 prosentin käsittelykuluja. Pk-yritysten mittakaavassa on keskitytty jatkuvasti helpottamaan rahoitusta ja valtion pääsyä sen saatavuuteen muutoin kuin monien muiden asiaan liittyvien haasteiden, kuten ostajien viivästyneiden maksujen, lainojen laiminlyönnin, omaisuusperusteisen lainan, kohonneiden lainakustannusten, ratkaisemiseen. likviditeettiongelmat ja paljon muuta.

Helpottaakseen pk-yritysten luottojen saantia hallitus on tehnyt lainoista sellaisille yksiköille, jotka ovat oikeutettuja ensisijaiseen sektoriennakkoon, mukaan lukien alat, jotka vaikuttavat suuriin väestönosiin, heikommat osat ja alat, jotka ovat työvoimavaltaisia, kuten maatalous.

Tärkeää on, että Intian keskuspankin (RBI) mukaan kaikkien kotimaisten liikepankkien (lukuun ottamatta pieniä rahoituspankkeja ja alueellisia maaseutupankkeja) ja ulkomaisten pankkien, joilla on yli 20 konttoria, on lainattava 7,5 prosenttia Adjusted Net Bank Credit (ANBC) -luottostaan. tai taseen ulkopuolista luottoekvivalenttia (CEOBE) sen mukaan, kumpi on korkeampi, mikroyrityksille ensisijaisen sektorilainan piirissä.

Koron osalta RBI on neuvonut pankkeja yhdistämään pk-yritysten lainat ulkoiseen vertailuindeksiin. Ulkoinen vertailukorko tarkoittaa viitekorkoa, joka sisältää RBI:n politiikan repokoron, Financial Benchmarks India Private Ltd:n (FBIL) julkaiseman valtion kolmen kuukauden ja kuuden kuukauden valtion velkasitoumusten tuotot ja minkä tahansa muun FBIL:n julkaiseman markkinakoron.

Saadakseen luottoa ensisijaisten sektorilainanormien mukaisesti hallitus on velvoittanut Udyam-rekisteröinnin kaikille MSME-lainaajille. MSME-yritysten on rekisteröidyttävä Udyam-portaaliin ja hankittava Udyam-sertifikaatti saadakseen luottoa tuetuilla koroilla MSME-ministeriön eri järjestelmissä, kuten CGTMSE. Mudra Yojana, PMEGP ja paljon muuta.

Udyam-rekisteröidyt yritykset voivat saada halvempia pankkilainoja, sillä korko on noin 1,5 prosenttia pienempi kuin tavallisten lainojen korko ja alkaa yleensä noin 8,75 prosentista vuodessa.

Syyskuussa liikepankit olivat sijoittaneet 21,69 miljoonaa rupiaa mikro-, pienille ja keskisuurille yrityksille (MSME) ensisijaisten sektorilainojen puitteissa, mikä on 17,2 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2022 käyttöön otettu 18,50 miljoonaa rupiaa uusimpien alakohtaista käyttöönottoa koskevien tietojen mukaan. RBI:n toimesta. Syyskuun käyttöönotto oli 14,3 prosenttia Intian 151,3 miljoonan rupian muiden kuin elintarvikeluottojen määrästä kuukauden aikana verrattuna 14,6 prosenttiin viime vuoden syyskuun 126 000 000 rupian muiden kuin elintarvikeluottojen määrästä.

Samankaltaiset artikkelit