JP Morgan lisää G-Secin kehittyvien markkinoiden indeksiin ensi vuodesta alkaen

JP Morgan, JP Morgan Gsecs, JP Morgan government securities,

Maailmanlaajuinen rahoitusyhtiö JP Morgan on kertonut, että se aikoo sisällyttää Intian valtion obligaatiot (IGB) tai valtion arvopaperit (G-Secs) ensi vuodesta lähtien kehittyvien markkinoiden vertailuindeksiinsä, mikä alentaa valtion lainakustannuksia. IGB:iden sisällyttäminen porrastetaan 10 kuukauden ajanjaksolle 28.6.2024–31.3.2025, mikä tarkoittaa yhden prosentin lisäystä sen indeksipainoon. ”Intian painon odotetaan saavuttavan maksimipainokynnyksen 10 prosenttia GBI-EM Global Diversified -indeksissä ja noin 8,7 prosenttia GBI-EM Global -indeksissä”, JP Morgan sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa.

Tämä auttaisi houkuttelemaan suurempia ulkomaisia ​​virtoja, koska monet ulkomaiset rahastot ovat valtuutettu seuraamaan maailmanlaajuisia indeksejä. Se auttaa myös tuomaan suuria passiivisia investointeja ulkomailta, minkä seurauksena teollisuudelle olisi enemmän kotimaista pääomaa saatavilla, kun syrjäytyminen vähenisi.

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi budjettipuheessaan vuosille 2020-21: ”Tietyt tietyt valtion arvopaperiluokat avattaisiin kokonaan ulkomaisille sijoittajille, paitsi että ne ovat myös kotimaisten sijoittajien saatavilla.” Indekseihin listatuilla arvopapereilla ei ole lukitusvaatimusta.

Asiaa odotettiin pitkään, ja siellä oli tiettyjä kysymyksiä, mukaan lukien verotus, jotka hallitus on ratkaissut viime kuukausina. Jotkut asiantuntijat ilmaisivat avoimesti näkemyksensä siitä, että IGB:n sisällyttämisestä globaaleihin indekseihin saatavat hyödyt ovat riskejä suuremmat.

”Tämä JP Morgan -indeksi on 240 miljardia dollaria ja Intia on siitä 10 prosenttia, mikä tarkoittaa 24 miljardia dollaria. Tämä nollaa Intian peruskoron ja tuoton pitäisi laskea jyrkästi. Intian lainanottokustannukset laskevat”, sanoi AUM Capital National Head-Wealth Mukesh Kochar. Covidin jälkeen julkisen talouden alijäämä Intiassa on pysynyt korkeana korkeamman lainanoton vuoksi, hän sanoi ja lisäsi, että tämä tapahtuma lievittää lainanottopaineita, koska suuri osa lainanotosta seurataan tätä reittiä ja pankkien valtiovarainministeriö huuhdellaan markoilla. -markkinavoitot.

Samankaltaiset artikkelit