Irakin öljytoimitukset Intiaan kasvavat – Commodities News

Iran India oil, Iran oil India, Iran India news, india news, market news, oil news

Intian raakaöljyn tuonti saavutti tammikuussa usean vuoden huipun, 4,9 miljoonaa tynnyriä päivässä, ja kasvoi 13 % joulukuusta 2023 energiarahtiseuraajan Vortexan tietojen mukaan. Intialaiset jalostamot olivat tuoneet joulukuussa yhteensä 4,3 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Maa toi tammikuussa 1,20 miljoonaa tynnyriä päivässä venäläistä raakaöljyä, mikä on 9 prosenttia 1,32 miljoonasta tynnyristä päivässä, joka tuotiin joulukuussa 2023, koska maalla on edelleen ongelmia Sokol-laatuisen raakaöljyn toimituksessa viimeksi mainitusta. Vortexa. Irak sen sijaan täytti Venäjän toimitusten puutteen ja oli lähellä johtavaa toimittajaa, kun sen toimitukset kasvoivat 13 % 1,11 miljoonaan tynnyriin päivässä tammikuussa.

”Intiassa ei ole purettu Sokol-öljyä tammikuussa, toista kuukautta peräkkäin”, sanoi Vortexan analyytikko Serena Huang. Sokol-tuonnin häiriö johtuu Yhdysvaltain sanktioista Sun Ship Managementille, jonka alukset ovat olleet suurelta osin mukana venäläisen Sokol-raakaöljyn kuljettamisessa Intiaan, hän lisäsi.

Vaikka Irak pitää markkinaosuutensa Intiassa vakaasti 23 prosentissa, Venäjän tuonnin osuus on pudonnut tässä kuussa 25 prosenttiin joulukuun 31 prosentista.

Tuonti Venäjältä oli alhaisin sitten tammikuun 2023, jolloin tuonti oli 1,27 miljoonaa tynnyriä päivässä. Venäjästä oli tullut Intian suurin raakaöljyn toimittaja sen jälkeen, kun maa alkoi tarjota raskaita alennuksia raakaöljystään Venäjän ja Ukrainan välisen sodan puhkeamisen jälkeen. Siitä lähtien se on säilyttänyt asemansa maan johtavana toimittajana. Suuntaus on kuitenkin kääntymässä, kun Venäjän raakaöljyn toimituksessa on edelleen ongelmia.

Lisäksi ainakin 12 tankkeria nähdään odottamassa lähellä Singaporen EOPL- ja Yeosu STS -alueita, jotka kuljettavat Sokol-raakaöljyä ostokiinnostuksen puutteen vuoksi.

”Vain kaksi Aframax-tankkeria on matkalla Intiaan, ja näemme ainakin 12 tankkeria odottamassa lähellä Singaporen EOPL- ja Yeosu STS -aluetta”, Huang sanoi.

Analyytikot uskovat, että Venäjän toimitukset elpyvät takaisin Venäjän jalostamon huollon alkaessa huhti-toukokuussa.

”Venäjän jalostamon huoltotyöt alkavat huhti-toukokuussa 2024 vapauttavat vielä noin 500-600 000 barrelia päivässä raakaöljyä ja näinä kuukausina öljyn vienti saavuttaa huippunsa. Joten uusi juoksu Intiaan ostamalla 2 miljoonaa tynnyriä päivässä venäläistä raakaöljyä kevätkuukausina on erittäin mahdollinen”, Kplerin johtava raakaöljyn analyytikko Viktor Katona kertoi FE:lle. ”Kuitenkin nyt talvikaudella, jolloin Venäjä maksimoi omaa jalostustaan ​​ja sillä on vähemmän raakaöljyä vientiin, ulosvirtaus pysyy rajoitettuna”, hän sanoi.

Tuonti Saudi-Arabiasta laski myös tammikuussa ja oli 659 000 tynnyriä päivässä, kun se viime kuussa oli 668 000 tynnyriä päivässä. Lisäksi Venezuelan rajoitettu raakaöljyn vienti rajoitti intialaisia ​​jalostamoita ostamasta venezuelalaista raakaöljyä, analyytikot sanovat.

”Venezuelan raakaöljyn tuonti Intiaan on pysynyt alhaisena, ja vain yksi VLCC on purettu tässä kuussa Venezuelan rajoitetun raakaöljyn viennin ja ostajien välisen kilpailun vuoksi”, Huang sanoi.

Intia ei myöskään tuonut Yhdysvalloista raakaöljyä tässä kuussa verrattuna viime vuoden joulukuussa tuotiin 140 000 barrelia päivässä.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinnat, jotka ovat pysyneet vaimeina jo jonkin aikaa, nousivat maanantaiaamuna 84 dollariin tynnyriltä Lähi-idän alueen jännitteiden kärjistymisen jälkeen. Tämä on jälleen luonut markkinoilla pelkoja toimitushäiriöistä alueelta, jonka osuus maailman raakaöljyn tarjonnasta on yli kolmasosa.

Samankaltaiset artikkelit