Intian puolustuksen vahvistaminen: ASMI-vallankumous – puolustusuutiset

defence

Kasvavien odotusten keskellä Intia valmistautuu varustamaan erikoisjoukkojaan alkuperäiskansojen ASMI-pistoolilla, mikä on uraauurtava kehityssuunta maan puolustusteollisuudessa.

Lokesh Machine Limited on saanut sopimuksen 550 yksikön 9×19 mm:n ASMI-konepistoolin toimittamisesta Intian armeijan erikoisjoukoille, jotka voittivat kilpailijat PLR Systems ja Jindal Defence.

Tämän vallankumouksellisen pistoolin suunnittelija on Col Prasad Bansod Jalkaväkikoulusta Mhowsta, jota tukee Punessa sijaitseva puolustusalan tutkimus- ja kehitysorganisaation (DRDO) Armament Research & Development Establishment (ARDE).

ASMI kehitettiin vaikuttavana insinööritaidona ennätysajassa, vain neljässä kuukaudessa, ja se ampui käytössä olevat 9 mm:n ammukset.

Financial Express Online raportoi alun perin vuonna 2021, että ASMI:ssä on lentokonelaatuisesta alumiinista valmistettu ylempi vastaanotin ja hiilikuidusta valmistettu alempi vastaanotin hyödyntäen huippuluokan 3D-tulostustekniikkaa liipaisimen kaltaisille komponenteille.

8 tuuman tynnyri ja suurikapasiteettinen 33-patruunainen lipas ASMI painaa tyhjänä alle 2 kg, mikä tarjoaa monipuolisuutta täyspitkällä Picatinny-kiskolla ja M-Lok-paikoilla lisävarusteita varten.

ASMI:n potentiaaliset sovellukset asevoimissa ovat laajat, ja ne kattavat erilaisia ​​tehtäviä, mukaan lukien henkilöstöaseet ajoneuvoosastoille, komentajat, tankki- ja lentokoneiden miehistöt, kuljettajat, lähetyskuljettajat, radio-/tutkaoperaattorit, lähitaistelut (CQB), kapinantorjunta CI), terrorismin vastaiset operaatiot, VIP-suojelu ja poliisitehtävät.

ASMI:n arvioidut tuotantokustannukset ovat alle 50 000 rupiaa yksikköä kohden, joten se lupaa paitsi kotimaisia ​​turvallisuusjoukkoja myös mahdollisia vientimarkkinoita, mikä kuvastaa Intian edistystä kohti omavaraisuutta puolustusteollisuudessa. Alkuperäisen tuotannon merkitys resonoi nimen ”ASMI” kanssa, joka symboloi ylpeyttä, itsekunnioitusta ja sen luomisen takana olevaa ahkeraa työtä.

Päätös hankkia konepistooleja useilta toimittajilta korostaa Intian kiireellisiä puolustustarpeita ja strategiaa hankintakanavien monipuolistamiseksi. Vaikka logistisia haasteita, kuten huoltoa ja varaosien hallintaa, saattaa ilmaantua, tämä lähestymistapa varmistaa paremman toimintavalmiuden ja kriittisten tuliaseiden oikea-aikaisen toimituksen kansallisen turvallisuuden edistämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit