Intialaiset perhetoimistot painavat Gift Cityä sijoittaakseen ulkomaille

Photo: Mint

New Delhi : Jotkut Intian johtavista perhetoimistoista tutkivat mahdollisuutta perustaa kauppa International Financial Services Centeriin (IFSC) tai Gift Cityyn, koska Reserve Bank of India (RBI) tiukentaa ulkomaisten suorien sijoitusten (ODI) valvontaa. ODI on intialaisten ei-yksityishenkilöiden käytettävissä oleva reitti rahan lähettämiseen ulkomaille.

Vapaus sijoittaa eri omaisuusluokkiin, mukaan lukien ulkomaiset kiinteistöt, sekä alhaiset noudattamiskustannukset ja lukuisat veroedut saavat perhetoimistot katsomaan Gift Cityyn, markkinaosapuolet sanoivat. Myös Gift Cityssä sijaitsevat perhetoimistot voivat tehdä vipuvaikutteisia sijoituksia.

Perhetoimistot ovat erittäin varakkaiden henkilöiden perustamia sijoitusjohtajia sijoittamaan ja hallitsemaan henkilökohtaista omaisuutta. Ne toimivat yleensä kuten mikä tahansa omaisuudenhoitoyhtiö tai rahanhoitaja – ainoa ero on, että perhetoimistoissa on vain yksi henkilö tai perhe sijoittajana.

Viime aikoina RBI ilmaisi huolensa joistakin tahoista, jotka ostivat ulkomaista kiinteistöä ODI:n kautta. Samanlaisia ​​varauksia on esitetty intialaisten yritysten ostaessa alle 10 prosenttia ulkomaisista listaamattomista startupeista. Nämä rajoitukset eivät koske Gift Cityn ulkopuolisia yhteisöjä.

”Useita intialaisia ​​perhetoimistoja ilmaisevat kiinnostuksensa perehtyä perhetoimistojen reittiin IFSC:ssä. Mahdollisuus sijoittaa ja omistaa ulkomaisia ​​kiinteistöjä on erittäin houkutteleva. Lisäksi perhetoimistorahasto voi myös käyttää vipuvaikutusta IFSC:ssä tai ulkomailla tehdäkseen tällaisia ​​sijoituksia”, sanoi Suresh Swamy, Price Waterhouse & Co. LLP:n partneri.

Lisäksi viime vuonna julkaistujen uusien sääntöjen mukaan, jos yksikkö ei harjoita rahoituspalvelutoimintaa Intiassa, se voi tehdä ODI-ilmoituksia vain, jos sillä on kolmen vuoden kannattavuushistoria. Perhetoimistojen ei kuitenkaan katsota harjoittavan rahoituspalvelutoimintaa sääntöjen mukaisesti, joten ne tarvitsevat kolmen vuoden tulosennätyksen.

”Overseas Investment Rules, 2022 tekee myös IFSC:lle rajoituksen; näin ollen kolmen vuoden kannattavuusehto ei päde. Nämä muutokset ovat luoneet suotuisan sääntely-ympäristön Intian asukkaiden yhteisöille perustaa perhetoimistoja IFSC:hen”, Swamy lisäsi.

Singapore on viime vuosina noussut perhetoimistojen suosituimmiksi kohteeksi, ja varakkaat yksityishenkilöt ympäri Amerikkaa, Eurooppaa ja Aasiaa ovat perustaneet perhetoimistonsa sinne. Singaporen hallitus tarjoaa useita tukia tällaisille perhetoimistoille, mukaan lukien kohdennettuja taloudellisia kannustimia. Koska Singapore on jo maailmanlaajuinen rahoituspalvelujen keskus, lainkäyttöalue tarjoaa myös ammattitaitoisia henkilöresursseja ja vakiintuneita oikeusjärjestelmiä.

”Tässä yhteydessä Intian perhetoimistojärjestelmä on pyrkinyt tarjoamaan vertailukelpoisia etuja perheille, jotka haluavat perustaa perhetoimistoja Gift Cityyn sääntelyn ja investointien joustavuuden, verojen sekä perustamis- ja hallintokustannusten osalta. Lisäksi tämä järjestelmä voi tarjota lisäetuja, etenkin intialaista alkuperää oleville perheille, koska se mahdollistaa perhetoimistojen perustamisen säätiöiksi”, sanoi Kunal Savani, Cyril Amarchand Mangaldasin kumppani.

IFSC-viranomainen antoi viime vuonna rahastonhoitosäännöt, jotka mahdollistavat perhetoimistojen kaltaisten rakenteiden perustamisen Gift Cityyn.

Uusien sääntöjen mukaan varakkaat yksityishenkilöt voivat nyt perustaa perhetoimistoja valtuutetuiksi rahastoyhtiöiksi (FME) ja hyödyntää korpusta sijoittamiseen Intian ulkopuolelle. Asiantuntijoiden mukaan Gift City tarjoaa Singaporea pidemmälle menevän lisäedun – alhaisemmat kustannukset.

”Tällä hetkellä perhetoimistojen perustaminen Gift Cityyn on todennäköisesti kustannustehokkaampaa HNI:lle, koska hallintokustannukset, perustamiskustannukset, toimintakustannukset jne. ovat todennäköisesti paljon alhaisemmat verrattuna vastaaviin ulkomaisiin toimistoihin. lainkäyttöalueilla”, Savani of Cyril Amarchand Mangaldas sanoi.

Päivitetty: 19. toukokuuta 2023 klo 00.30 IST

Samankaltaiset artikkelit