Inox India avautuu tilaukselle, GMP kasvoi 67,42 %; pitäisikö sinun liittyä aiheeseen? – IPO-uutiset

Inox India IPO

Inox India IPO avautuu yleisölle tänään ja sulkeutuu maanantaina 18. joulukuuta 2023. Ankkurisijoittajien tarjouskilpailu päättyi keskiviikkona, jolloin yhtiö keräsi 437,80 miljoonaa rupiaa. Sen julkisen liikkeeseenlaskun hintaluokka on 627–660 ruplaa osakkeelta, jonka nimellisarvo on 2 rupiaa. Hintaluokan yläpäässä yhtiön promoottorit ja osakkeenomistajat pyrkivät keräämään listautumisannista 1 459,32 miljoonaa rupiaa. Ennen julkista antia Inox Intian osakkeiden GMP nousi 67,42 % yli tarjotun osakekurssin ylärajan.

Listautumisanti käsittää Offer-For-Sale (OFS), jonka promoottorit luovuttavat 22 110 955 oman pääoman ehtoista osaketta 1 459,32 rupian arvosta. Yhtiö aikoo käyttää listautumisannista saadut nettovarat Osakkeiden pörssiin listaamisesta koituvien etujen saavuttamiseen. Lisäksi Yhtiö odottaa, että ehdotettu Osakkeidensa listaus lisää näkyvyyttä ja brändikuvaa sekä tarjoaa osakkeille julkiset markkinat Intiassa. Myytävät Osakkeenomistajat ovat oikeutettuja koko Tarjouksen tuottoon, kun niistä on vähennetty Tarjouksen kulut ja asiaankuuluvat verot Chittorgarh.comin mukaan. Potentiaalisille sijoittajille tarjouskilpailu alkaa vähintään 22 osakkeesta, jonka jälkeen tarjoukset tehdään useissa 22 oman osakkeen erässä, enintään 13 erässä.

Inox India harjoittaa kryogeenisten olosuhteiden laitteiden ja järjestelmien suunnittelua, suunnittelua, valmistusta ja asennusta. Sen liiketoiminta koostuu kolmesta divisioonasta, jotka ovat teollisuuskaasu-, LNG- ja cryo science -toimiala, joista teollisuuskaasu- ja LNG-toimialat muodostavat suurimman osan liikevaihdosta. Yritys tarjoaa vakiomallisia kryogeenisiä säiliöitä ja laitteita, juomatynnyreitä, mittatilaustyötä teknologiaa, laitteita ja ratkaisuja sekä suuria avaimet käteen -projekteja, joita käytetään eri teollisuudenaloilla, kuten teollisuuskaasut, LNG, vihreä vety, energia, teräs, lääketiede ja terveydenhuolto, kemikaalit ja lannoitteet, ilmailu ja ilmailu, lääkkeet ja rakentaminen.

Pitäisikö sinun hakea Inox India Industries IPO:ta?

Anand Rathi: Tilaa – pitkäaikainen

”Inox Indialla on hyvät mahdollisuudet vangita tämä globaali markkinakasvu omalla teknologialla sekä LNG-tuotevalikoimalla, joka sisältää koko arvoketjun Syyskuun 23. päivänä yhtiön tilauskanta oli 10 366 miljoonaa rupiaa. ”Tilauskirja” sisältää ennakoidut tuotot olemassa olevien sopimusten toteuttamattomista osista. Ylemmällä hintaluokassa yrityksen P/E on 39,2-kertainen, markkina-arvo on 59 901 miljoonaa rupiaa osakeannin jälkeen ja nettovarallisuuden tuotto 27,79 % 23. tilikaudella. Arvostusrintamalla uskomme, että yritys on kohtuuhintainen. Tästä syystä suosittelemme listautumisannin luokitusta ”Tilaa – pitkäaikainen”.

StoxBox: Tilaa

”Inox Intian odotetaan hyötyvän kryogeenisten laitteiden pitkän aikavälin kysynnästä. Yhtiön johtava asema kryogeenisten laitteiden markkinoilla Intiassa, vankka tilauskanta, vahva tuoteportfolio, eri toimialoilla hajautetut telttaasiakkaat ja keskittyminen vientiin auttavat yritystä kasvattamaan toiminnan laajuutta tulevaisuudessa. Lisäksi yhtiö on saavuttanut aiemmin terveen taloudellisen tuloksen, keskittynyt lainojen vähentämiseen ja saavuttanut vahvat oman pääoman tuotto- ja pääomatulot, jotka ylittivät 25 %, mikä on antanut luottamusta sen jatkuvaan liiketoimintaan. Yrityksellä on ennätys jatkuvasta tuotto/EBITDA/PAT-suorituskyvystä, joka kasvoi CAGR:llä 27,5 %/21,9 %/26,0 % tilikaudella 2021-23. Ylemmän hintaluokan emissio on arvostettu P/E-arvoon 39,2x perustuen vuoden 2023 tulokseen, joka mielestämme on kohtuullinen. Siksi suosittelemme ’Tilaa’-luokitusta ongelmalle.”

InCred Equities: Tilaa

”Inox Intian listautumisannin hintaluokka tarkoittaa 1) EV/tuloa 4,8x, 2) EV/EBITDA:ta ~21x ja 3) P/E -arvoa ~29x FY24F vuositasolla laskettuna. Kryogeenisten laitteiden kysyntä todennäköisesti kasvaa puhtaampien polttoaineiden, kuten nesteytetyn maakaasun ja vedyn, lisääntyneen kysynnän vuoksi, mikä johtuu keskittymisestä perinteisten energialähteiden hiilipäästöjen vähentämiseen. Yhtiö on osoittanut jatkuvaa kasvua liikevaihdon ja kannattavuuden suhteen. Tilikaudella 21-23 sen liikevaihto/EBITDA/PAT oli CAGR-arvoltaan 27 %/22 %/26 %. Sen oman pääoman tuotto parani 25,9 %:sta tilikaudella 21 27,8 %:iin vuonna 23, kun taas oman pääoman tuotto parani 25,9 %:sta 27,8 %:iin samana ajanjaksona. Tilauskanta 24. helmikuun lopussa oli 10,4 miljardia rupiaa (1,1 x 23 vuoden myynti). Suosittelemme listautumisannin ”merkitsemistä”, kun otetaan huomioon LNG- ja vetytilan pitkän aikavälin mahdollisuudet, aikomus kaapata koko arvoketju, laajentuminen kansainvälisille markkinoille ja terve taloustilanne. Haittapuolen riskit: Asiakaskeskeisyys – 47 % yrityksen myynnistä tulee 10 suurimmalle asiakkaalle, riippuvuus korkeammasta viennistä (62 % liikevaihdosta 24. helmikuuta) ja korkeammat panoskustannukset.

Samankaltaiset artikkelit