Hindustan Unileverin osakkeet putosivat toisen neljänneksen tasaisen tuloksen jälkeen; Pitäisikö sinun ostaa, myydä vai pitää HUL-osakkeita? – Markkinauutiset

Hindustan Unilever share outlook

Hindustan Unileverin osakkeen hinta laski 2,27 % 2 490,25 rupiaan, päivä sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti toisen vuosineljänneksen voiton laskeneen 0,3 % ja oli 2 656 miljardia rupiaa verrattuna 2 665 rupjoonaan 23. vuosineljänneksellä. Yrityksen kokonaistulot olivat 15 806 miljoonaa rupiaa, jälleen tasaiset, 3,6 prosenttia enemmän kuin 15 253 miljoonaa rupiaa viime vuoden vastaavana aikana. FMCG-suuren kokonaismyynti oli 15 364 miljoonaa rupiaa. Yrityksen käyttökate oli 3 797 miljoonaa ruplaa ja käyttökateprosentti 24,7 %.

Hindustan Unileverin (HUL) osakekurssi laski 2,74 % viimeisen viiden päivän aikana, kun se nousi 1,23 % viimeisen kuukauden aikana ja 0,22 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. Osakkeen hinta on pudonnut lähes 4 % viimeisen vuoden aikana.

Pitäisikö sinun ostaa, myydä vai pitää hallussaan HUL:n osakkeita?

Jefferies: Hold – Tavoitehinta: Rs 2,720

”Johto toivoo edelleen volyymien asteittaisen elpymisen jatkossa, vaikkakin tarkkailee epätasaisen monsuunin vaikutuksia. Kanavavarastojen purkamisen vaikutuksen pitäisi pienentyä, kun hinnoittelutoimet ovat suurelta osin tehty, ja realisaatioiden kasvun odotetaan jäävän hieman negatiiviseksi lähitulevaisuudessa. Johto odottaa EBITDA-marginaalin pysyvän vaihteluvälin rajoissa, koska mainoskulut säilyvät

yritys ja keskittyy kasvuun. Säilytä ”Pidä”. Alennimme FY24-26e EPS:ämme 3-4 %. Siirrämme syyskuun 25. päivään ja säilytämme ”Holdin” hieman alennetulla tavoitehinnalla 2 720 Rs (aiemmin 2 770 Rs).

Prabhudas Lilladher: Hold – Tavoitehinta: Rs 2786

”Otamme huomioon GM/EBITDAM:n 520/120 bps:n kasvun 23-26 tilikaudella, koska alhaisemman RM:n edut osittain neutraloituvat korkeammilla mainontakuluilla, rojaltimaksuilla ja alhaisemmilla liiketuloilla, jotka johtuvat markkinointisopimuksen sulkemisesta GSK Asian kanssa (Eno, Iodex, Crocin ja Sensodyne). Arvioimme CAGR:n olevan 8,3 % myynnistä ja 8,4 % PAT:sta 23-26 FY:llä ja määritämme DCF-pohjaiseksi tavoitehinnaksi 2 786 Rs (aiemmin 2 837 Rs). HUL on ollut tasainen viimeiset 2 vuotta ja tarjoaa kohtuullisen tuoton. Raakaöljypohjaisten tuotantopanosten jyrkkä kasvu on arvioidemme kannalta keskeinen riski. Säilytä ”Pidä”.

HDFC-arvopaperit: Vähennä – Tavoitehinta: 2 550 Rs

”Hintaleikkaukset ovat vaikuttaneet yleiseen kasvuun ja ihonpuhdistuksessa ja pyykinpesussa nähtyihin lisätoimiin. Paikallinen kilpailu jatkui haastavana ja vaikutti edelleen volyymien elpymiseen. Pienet pelaajat kasvavat suuria toimijoita edellä 6-kertaisesti pesuainepatukat ja 40 % teen. GM:n laajenemisen edut (n. 700 bps vuotta aiemmasta) kompensoivat suurelta osin; korkeammat A&P-kulut (kasvu 65 %), valmiuksien kehittäminen (HFD-salkun uudelleenjärjestely) ja rojaltiprosentin nousu, mikä rajoitti EBITDAM:n kasvun 130 bps:iin. Mallimme kysynnän asteittaista elpymistä, kun otetaan huomioon 2–3 neljänneksen viive hinnanalennusten ja kysynnän nousun välillä. Pidämme arviomme yllä. Arvostamme osakkeen 47-kertaiseksi P/E:ksi syyskuun-25E EPS:llä, jolloin tavoitehinnaksi saadaan 2 550 Rs. Säilytä ”Vähennä”.

Axis Securities: Osta – Tavoitehinta: Rs 2 900

”Pidemmällä aikavälillä HUL:n kasvunäkymät pysyvät vahvoina johdon keskittyessä; Laajapohjaisen portfolion ohjaaminen ja hinta-arvomatriisin ylittäminen premium-tason lisäämiseksi, Jatkuva keskittyminen tehokkuuden parantamiseen – nanotehtaita, automaatiota ja Shikarin skaalaamista kokonaiskustannussäästöaloitteiden edistämiseksi, Markkinakehitystoimet markkinaosuuden kasvattamiseksi koko portfoliossa ja vahvat suorituskyvyn (joka osoittaa sen vahvuutta monipuolisessa tuotevalikoimassa ja vahvassa taloudellisessa kyvyssä tässä epävakaassa ja haastavassa ympäristössä). Odotamme HUL:n myynnin/EBITDA:n/PAT:n kasvavan 8 %/9 %/9 % CAGR:llä 23-26E tilikauteen verrattuna ja säilyttää osakkeen ”Osta”-luokituksen tarkistetulla tavoitehinnalla 2 900 Rs/osake. Arvostamme yritystä 56x syyskuu – 25 EPS.”

Samankaltaiset artikkelit