Gurugramista tulee NCR:n paras asuntokeskus

Gurugram emerges as NCR's top housing hub

Kun kiinteistöliiketoiminta on nyt palannut säännölliseen vauhtiin Coronan johtaman laajamittaisen häiriön jälkeen, Delhi/NCR-markkinoista on jälleen tullut yksi eniten tapahtuvista turpeista. Ja toiminta on luonteeltaan melko laajempaa ja kattaa kaikki kiinteistösegmentit.

Jos Delhi/NCR-markkinoiden asioita on tarkasteltava tarkasti, selkeä erottuva kohta olisi Gurugramin kasvava asema asuinkeskuksena. Ei ole mikään salaisuus kenellekään, että Gurugram, Delhin/NCR:n suurin toimihenkilöiden keskus ja johtavien kotimaisten ja kansainvälisten yritysten päätoimipaikka, on perinteisesti ollut myös huippuluokan asuinkeskus. Se on kuitenkin kohdannut tiukkaa kilpailua joidenkin muiden taskujen, erityisesti Noidan taholta (Greater Noida on erinomainen lisä sen kasvavaan alaan), koska se on kehittynyt ja kehittynyt toiseksi suureksi kaupalliseksi ja asuinpaikaksi kansallisen pääkaupungin viereisissä taskuissa. viime vuosikymmeninä. Noidan ja sen ympäristön asuntomarkkinoita on myös pidetty vastinetta rahoille tarjoavana tarjouksena, sen keskeisenä USP:na.

Mutta nyt on merkkejä siitä, että Gurugramin asuntomarkkinoiden profiilissa on käynnissä suuri vaihtuminen, mikä lisää entisestään sen magneettisuutta ja antaa sille kiistattoman ja ratkaisevan edun kansallisen pääkaupungin vieressä sijaitsevien elävien asuntotaskujen tarjoamisessa. Gurugramin asuinmaiseman uusi vahvuus juontaa juurensa eloisten taskujen kehittymisestä, joita voidaan käytännössä katsoa viherkenttänä. Nämä taskut olivat nousseet pois yli vuosikymmen sitten ja menneet hieman pois radalta joksikin aikaa Coronan johtaman sulkemisen vuoksi, mutta nyt ne kehittyvät erittäin nopeasti, melkein huimaa vauhtia.

Gurugramissa on ainakin kolme uutta taskua, jotka ovat nousseet uusiksi vetopisteiksi asunnon ostajille – New Gurugram (erityisesti sektorit 92 ja 93), Dwarka Expressway, Central Peripheral Road (CPR) ja Sohna Road. Kaksi ensimmäistä ovat lähes Greenfield-taskuja asuinkiinteistöjen luomisen kannalta, kun taas Sohna Roadin yhdistäminen asuntokeskukseksi on enemmän kuin olemassa olevan taskun laajentaminen. Näissä taskuissa on nykyään kiitettävä yhdistelmä muuttovalmiita sekä kehitteillä olevia projekteja, jotka liittyvät toimitusketjuun lähitulevaisuudessa.

Monet hankkeet kuuluvat kohtuuhintaisten asuntojen luokkaan, mikä näyttää onnistuneesti laimentavan käsitystä siitä, että hinnoittelun suhteen Gurugramilta puuttuu vaatimaton unelmakodin tarjonta. Ja jokaisella näistä taskuista on omat sijaintikeskeiset etunsa sekä hyvin kehittyneet infrastruktuuritilat ja perusmukavuudet. Näitä ovat kaupallisten keskusten läheisyys sekä viime vuosina aloitettujen massiivisten infrastruktuurin päivitysten läheisyys.

Perinteisessä mielessä Gurugram on aina ollut tunnettu erinomaisesta infrastruktuuristaan ​​verrattuna muihin kansallisen pääkaupunkialueen taskuihin. Ja uudet kehityssuunnat ja projektit näyttävät nyt nostavan etua tällä rintamalla. Ajatellaanpa Dwarka Expresswayn sijaintia, jolla on luontainen etu Central Peripheral Roadista (CPR) dynaamisena komponenttina, joka mahdollistaa helpon pääsyn joka puolelle (sektori 36 A on tukipiste yli 8 km pitkälle tielle, joka on rakennettu hinta noin 2000 miljoonaa ruplaa). CPR on vain muutaman minuutin ajomatkan päässä kaupungin tärkeimmistä yrityskeskuksista, kuten Cyber ​​Citystä tai Udyog Viharista, kiitos huomattavasti parannetun tieyhteyden. Näiden taskujen tärkein käyntikortti on tarjota ostajille (ensikertalaisille ja sijoittajille) asuntoja eri hintaluokissa, mutta parantuneella elintasolla.

Ei mitään yllättävää, uudet asuntotaskut, jotka määrittelevät uudelleen Gurugramin laajenevan kiinteistömaailman, ovat nähneet viime aikoina eniten uusia lanseerauksia ja transaktiovolyymiä. Johtavan viraston tämän vuoden alussa julkaiseman raportin mukaan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä uusien lanseerausten määrä lisääntyi NCR-kaupungeissa 12 450 yksikköön ja Gurugramin leijonanosa – jopa 80 prosenttia (9 940 yksikköä). Sitä seurasi Greater Noida, jonka luku oli suhteellisen vaatimaton, noin 1500 yksikköä.

Neljännesvuosittain todellinen myynti Gurugramissa merkitsi kaksinumeroista nousua verrattuna tasaisiin trendeihin, joita nähtiin muissa NCR-kaupungeissa. Vuonna 2022 koko vuoden osalta Gurugram oli itse asiassa nähnyt yli 100 prosentin hypyn todellisessa myynnissä, kun ostajille luovutettiin 32 617 yksikköä, kun se vuotta aiemmin oli 15 590 yksikköä. Muiden NCR:n vilkkaiden taskujen, kuten Greater Noidan ja Noidan, todellinen myynti kasvoi enimmäkseen 15 prosenttia samana ajanjaksona. Nämä luvut korostavat vahvasti sitä, että Gurugram uusien asuntotaskuineen on ottanut päättäväisesti johtoaseman kilpaileviin vyöhykkeisiin kansallisella pääkaupunkiseudulla.

Samankaltaiset artikkelit