Esihyväksytyt lainat: Makeat tarjoukset ja mahdolliset sudenkuopat, joista sinun pitäisi tietää

Pre-Approved Loans: Sweet deals and potential pitfalls you should know about

Ennakkoon hyväksytyt lainat ovat luoton luonteeltaan hyvin samanlaisia ​​​​kuin tavalliset lainat, ja keskeinen ero on vain alkuvaiheessa. Normaalissa lainaskenaariossa asiakas tyypillisesti ottaa yhteyttä pankkiin tai rahoituslaitokseen. Ennakkohyväksyttyjen lainojen kohdalla pankki kuitenkin tavoittaa asiakkaan lainatarjouksella. Tämä tarkoittaa, että pankilla on jo tarjous asiakkaalle.

Mikä tahansa pankki tarjoaa ennakkohyväksyttyjä lainoja asiakkaille, jotka ovat aiemmin ottaneet lainaa ja säilyttäneet hyvän ennätyksen takaisinmaksussa. Pankki kuitenkin arvioi luottokelpoisuuden perusteellisesti ennen lainan viimeistelyä.

Asiakkaan näkökulmasta saattaa tuntua houkuttelevalta, kun pankki lähestyy häntä, mutta on tärkeää muistaa, että ilmaista lounasta ei ole olemassa. Lopulta lainanantaja perii koron ja muut lainaan liittyvät maksut.

”Ennakkoon hyväksytty laina on luottokelpoisuuteen perustuva ”lainatarjous”. Pankit ovat valmiita myöntämään lainaa mahdollisille lainanottajille tiettyjen ennalta määrättyjen ehtojen täyttyessä”, BankBazaar.comin toimitusjohtaja Adhil Shetty sanoi.

Esihyväksyttyjä lainoja on kahta tyyppiä: vakuudellisia, jotka kattavat asuntolainat ja autolainat, ja vakuudettomat, jotka kattavat henkilökohtaiset lainat ja luottokorttilainat.

Muista aina, että vaikka laina olisi ennakkohyväksytty, se ei välttämättä tarkoita, että pankki on nyt velvollinen myöntämään lainan henkilölle.

Se on vain pankin tarjous. Se on vain osoitus hänen kelpoisuudestaan ​​saada lainaa. Ennakkohyväksyntä ei takaa, että asiakas saa lainan kaikesta huolimatta. Hänen tulee vielä käydä läpi kaikki lainan saamiseen liittyvät toimenpiteet.

Ennakkoon hyväksytyillä lainoilla on omat etunsa ja haittansa. Tässä on joitain tällaisten lainojen etuja ja haittoja Shettyn ​​mukaan BankBazaar.comista.

Koska pankit ovat jo tarkastaneet lainakelpoisuuden ennen lainan hyväksymistä, lainan käsittelyaika on huomattavasti lyhyempi.

Usein pankit tarjoavat ennalta hyväksytyille lainoille määräaikaisen erikoiskoron.

Ennakkohyväksytty laina tarkoittaa, että asiakas on vakava ostaja, ja tämä antaa hänelle etulyöntiaseman myyjän kanssa neuvotellessaan ostosta, olipa kyseessä sitten asunto tai auto.

Asiakkaalla on myös hyvä käsitys kelpoisuudestaan, joten hän tietää, kuinka paljon asuntoon tai ajoneuvoon sijoittamiseen riittää. Tämä auttaa yksittäisiä suppean listan valintoja ja estää häntä ylittämästä budjettia.

Ennakkoon hyväksytty henkilölaina on voimassa tietyn ajan, asuntolainassa yleensä 6 kuukautta. Joten jos asiakas ei pysty ostamaan tuona aikana, hän menettää nämä edut.

Jos lainaa ei ole valittu voimassaoloajan kuluessa, asiakkaan on maksettava jotain ylimääräistä saadakseen lainan uudelleen hyväksynnän.

Todellinen sovellettava korkoprosentti on varsinaisen maksun suorittamishetkellä vallitsevien ehtojen mukainen eikä se, joka on ilmoitettu ennakkohyväksyntää koskevassa ilmoituksessa. Pienikin lisäys tässä voi merkitä eroa, etenkin pitkäaikaisissa lainoissa, kuten asuntolainoissa.

Samankaltaiset artikkelit