7 yleistä luottopisteiden myyttiä ja tosiasiaa, jotka sinun pitäisi olla tietoinen

7 common credit score myths and facts you should be aware of

Luottopisteiden merkitys on laajalti tunnustettu. On yhä tärkeämpää hallita ja ymmärtää luottopisteitäsi tehokkaasti luottomahdollisuuksien parantamiseksi. Siitä huolimatta on olemassa lukuisia väärinkäsityksiä, jotka usein johtavat taloudellisiin virheisiin.

Luottopisteesi tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada kätevää ja edullista luottoa sekä erilaisia ​​rahoitustuotteita. Ilman suotuisaa luottoluokitusta voi olla vaikea saada varoja, joita saatat tarvita koko elämäsi ajan. Tästä arvosta on kuitenkin levitetty lukuisia valheita. Anna meidän hälventää nämä väärinkäsitykset ja auttaa sinua tekemään parempia valintoja.

Yleinen väärinkäsitys on, että oman luottopisteesi katsominen vahingoittaa sitä. Tämä väärinkäsitys johtuu erosta ”kovan tutkimuksen” ja ”pehmeän tutkimuksen” välillä. Omien luottopisteiden tarkistaminen on pehmeä kysely, eikä sillä ole vaikutusta luottopisteisiisi. Päinvastoin, kun velkojat arvioivat luottoraporttisi laina- tai luottokorttihyväksyntää varten, se johtaa vaikeaan kyselyyn, joka voi vaikuttaa hieman pisteisiin. On suositeltavaa seurata luottopisteitäsi rutiininomaisesti varmistaaksesi sen oikeellisuuden ja tunnistaaksesi mahdolliset ongelmat nopeasti.

Monet ihmiset uskovat, että käyttämättömän luottokortin sulkeminen parantaa heidän luottotietojaan. Todellisuudessa tällä toimenpiteellä voi usein olla päinvastainen vaikutus. Luoton käyttöaste, joka on käyttämäsi luoton määrä verrattuna käytettävissäsi olevaan kokonaisluottoon, on tärkeä rooli luottopisteesi määrittämisessä. Luottokortin sulkeminen vähentää käytettävissä olevaa luottoa ja voi lisätä luottojen käyttöastetta, mikä saattaa alentaa pisteitäsi. Yleensä on parempi pitää kortti auki, varsinkin jos sillä on pitkä luottohistoria ja ilman vuosimaksua.

Tuloja ei oteta suoraan huomioon luottopisteitäsi laskettaessa. Luottopisteet määräytyvät luottokäyttäytymisesi mukaan, kuten maksuhistoriasi, luottojen käyttöaste, luottohistorian pituus, luottotilityypit ja viimeaikaiset luottokyselyt. Vaikka korkeammat tulot voivat auttaa sinua hallitsemaan velkaa paremmin ja saattavat saada lainanantajat pitämään sinut vähemmän riskialttiina, se ei vaikuta suoraan luottopisteeseesi.

Velan maksaminen on ratkaisevan tärkeää terveen luottopisteen ylläpitämiseksi, mutta se ei poista velkaa luottoraportistasi välittömästi. Tiedot lainoistasi ja niiden takaisinmaksuhistoriasta säilyvät luottoraportissasi useita vuosia. Esimerkiksi selvitetyt tilit säilyvät raportissa jopa seitsemän vuotta. Tämä historia auttaa lainanantajia arvioimaan luottokelpoisuutesi ajan mittaan.

Pankkikortin käyttö ei auta luomaan luottopisteitäsi, koska pankkikorttitapahtumia ei ilmoiteta luottotoimistoille.

Adhil Shetty, Bankbazaar.comin toimitusjohtaja, selittää: ”Luottopisteet perustuvat luottotileihin, kuten luottokortteihin, lainoihin ja muihin luottomuotoihin. Hyvän luottopisteen rakentamiseksi tai ylläpitämiseksi on tärkeää käyttää luottotuotteita vastuullisesti, kuten suorittaa luottokortti- ja lainamaksut oikea-aikaisesti.

On olemassa useita luottotoimistoja, kuten CIBIL, Experian, Equifax ja CRIF High Mark, joista jokaisella on oma luottotietonsa ja -pisteensä. Nämä pisteet voivat vaihdella hieman, koska kullakin toimistolla voi olla eri tiedot tai ne voivat käyttää hieman erilaisia ​​pisteytysmalleja. On hyvä idea tarkistaa luottopisteesi useilta toimistoilta, jotta saat kattavan käsityksen luottotiedoistasi.

Vaikka luottopisteet ovat tärkeitä lainaa tai luottokorttia haettaessa, pankit ja lainanantajat käyttävät niitä yhä enemmän myös muihin palveluihin. Hyvä luottoluokitus voi auttaa sinua turvaamaan paremmat ehdot paitsi lainoille, myös muille rahoitustuotteille. Shetty sanoo: ”Terveen luottopisteiden ylläpitämisellä voi olla laajempia vaikutuksia taloudelliseen hyvinvointiisi.”

Ymmärtämällä nämä väärinkäsitykset voit tehdä tietoisempia päätöksiä luottopisteiden vahvistamiseksi ja ylläpitämiseksi, mikä parantaa taloudellista vakauttasi. Säännöllinen seuranta ja vastuullinen luottojen käyttö ovat avainasemassa hyvän luottopisteen saavuttamisessa.

Samankaltaiset artikkelit