El Salvador siirtää ”ison osan” Bitcoinia fyysiseen holviin – Digital Transformation News

Bitcoin on Thursday hit a record high of ,800 (Image: Freepik)

El Salvador siirtää ”ison osan” bitcoin-varoistaan ​​offline-laitteeseen, joka tallennetaan fyysiseen holviin Keski-Amerikan maan alueella, presidentti Nayib Bukele sanoi torstaina. ”Olemme päättäneet siirtää suuren osan bitcoineistamme kylmälompakkoon ja varastoida kylmälompakkoa fyysiseen holviin kansallisella alueellamme”, Bukele, joka valittiin viime kuussa uudelleen toiselle presidenttikaudelle, sanoi. viestissä X. ”Se ei ole paljon, mutta se on rehellistä työtä.”

Bukelen torstaina sosiaalisen median tilin mukaan El Salvadorin bitcoin-salkku on lähes 407 miljoonaa dollaria. Omistusten todellinen koko on edelleen epäselvä, mutta viimeaikainen bitcoin-arvojen nousu on herättänyt uudelleen kiinnostuksen maailman suurinta, joskin epävakaata, kryptovaluuttaa kohtaan. Bitcoin saavutti torstaina ennätyskorkean 73 800 dollarin. Syyskuussa 2021 El Salvadorista tuli ensimmäinen maa maailmassa, joka otti bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi, ja se ansaitsi ankaraa kritiikkiä. Yksi vahvimmista arvostelijoista oli Kansainvälinen valuuttarahasto, joka on neuvotellut suuresta lainasta käteisköyhän maan kanssa.

Bukele on myös luonnostellut suunnitelmat verovapaalle kryptoparatiimille, joka saa voimansa tulivuoren geotermisestä energiasta. Hänen valmistautuessaan siirtymään toiselle presidenttikaudelleen, tässä niin kutsutussa Bitcoin Cityssä ei ole vielä murtauduttu.

Samankaltaiset artikkelit