Ei vastusta puolijohdeteollisuuden kannustimia, MoS IT sanoo

Rajeev Chandrasekhar

Hallitus ei vastusta harkitsemasta kannustimia puolijohteiden toimitusketjun kumppaneille, kuten erikoiskemikaalien, kaasujen ja muiden sirujen valmistukseen tarvittavien komponenttien valmistukseen. Kannustimet kuitenkin riippuvat tarpeesta sekä sirukehityksen määrästä ja laajuudesta maassa, elektroniikka- ja IT-ministeri Rajeev Chandrasekhar kertoi Fe:lle lauantaina.

”Jos tarkastellaan Intian puolijohteiden kannustinjärjestelmää, siellä on sisäänrakennettu kannustin, joka voi huolehtia sekä puolijohdeyrityksestä että sen oheisteollisuudesta”, Chandrasekhar sanoi.

Tällä hetkellä hallituksessa on käsitys, että 76 000 miljoonan rupian puolijohdejärjestelmän mukaisiin kannustimiin valittu yritys voi pyrkiä jakamaan kannustimet toimitusketjukumppaneidensa kanssa omien ehtojensa perusteella.

Puolijohteiden kannustinjärjestelmässä huomioidaan vain valmistukseen, sirusuunnitteluun, yhdistepuolijohteisiin sekä kokoonpanoon, testaukseen, merkintään ja pakkaamiseen (ATMP) liittyvät hankkeet, ei mitään aputoimialaa.

”Emme vastusta puolijohdeteollisuuden lisäkannustimia. Mutta se riippuu tarpeesta tukea näitä toimitusketjukumppaneita sekä määristä ja mittakaavasta”, Chandrasekhar lisäsi.

Simmtech, Air Liquide, Kulicke & Soffa (K&S), jotka ovat Micronin toimittajia, ovat kehottaneet hallitusta maksamaan myös niille samanlaisia ​​kannustimia kuin puolijohdeyhtiöille.

Osana 76 000 miljoonan rupian kannustinjärjestelmää hallitus myöntää 50 prosentin tuen yrityksille, jotka osoittavat kiinnostusta perustaa minkä tahansa tyyppisiä puolijohdeyksiköitä ja jotka täyttävät asetettujen normien mukaiset. Osavaltioiden hallitukset, joissa asianomaiset yritykset päättävät perustaa yksiköitä, voivat täydentää sitä omalla avustuksllaan.

Chandrasekhar kutsui Micronin puolijohdeyksikön uraauurtamista virstanpylvääksi ja painotti myös Intian omaa siruvalmistusta ja T&K-keskusta Semiconductor-Laboratory (SCL) Mohalissa. Hallitus käyttää noin 1,2 miljardia dollaria SCL:n nykyaikaistamiseen.

”Vision SCL:lle on auttaa luomaan edistyneitä solmuja ja tukea Intian puolijohdeekosysteemiä mahdollistamalla pääsyn kaupallisiin linjoihin”, Chandrasekhar sanoi.

Chandrasekharin mukaan SCL:n modernisoinnilla julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuusmallin (PPP) avulla yritys ei ainoastaan ​​auta tutkimuksessa vaan myös tuotannossa, lahjakkuuksissa ja innovoinnin katalysoinnissa.

Hallitus hakee parhaillaan ehdotuksia sekä intialaisilta että kansainvälisiltä teknologia- ja toiminnanosaajilta SCL:n modernisoimiseksi Mohalissa.

Samankaltaiset artikkelit