Dharavin kunnostusprojekti: Maharashtran hallituksen TDR-säännön mukautukset voivat hyödyttää Adani Group: Raportti

Dharavin kunnostusprojekti: Maharashtran hallituksen TDR-säännön mukautukset voivat hyödyttää Adani Group: Raportti

Maharashtran osavaltion hallitus on antanut ilmoituksen muutosten tekemisestä Dharavin kunnostusprojektin kehitysvalvontasäännöksiin (DCR). Ilmoitus sallii kehitysoikeuksien siirron (TDR) käytön ilman indeksointia, raportin mukaan.

Tämä sääntöjen muutos antaa todennäköisesti enemmän arvoa Adani Groupille Dharavi Redevelopment Projectin (DRP) tuottaman TDR:n osalta ja valtuuttaa kaikki kaupungin rakentajat ostamaan ensimmäiset 40 % vaaditusta TDR:stä vain DRP:ltä, raportoi Hindustan Times.

Osavaltion hallituksen kaupunkikehitysosasto on muuttanut sääntöjä ilmoituksella, raportti lisäsi.

Nykyisten sääntöjen mukaan siirrettävien kehitysoikeuksien (TDR) hyödyntämiseen on olemassa indeksointisäännös. Tämä tarkoittaa, että TDR:n aluekohtaiselle käytölle ei olisi ylärajaa. Jos esimerkiksi 1 000 neliöjalkaa TDR:ää syntyy tietystä projektista, sen käyttöä ei rajoiteta korkealuokkaisilla kiinteistömarkkinoilla, kuten Etelä-Mumbaissa. Siitä saa kuitenkin käyttää vain 100 neliömetriä.

Sääntömuutos tarkoittaa, että käytettävissä on yhtä suuri määrä tuotettua TDR:ää. Näin ollen TDR:n tuottamaa kokonaispinta-alaa voitaisiin nyt hyödyntää Etelä-Mumbain tai Vile Parlen kaltaisilla alueilla, joilla kiinteistöt ovat kalliimpia, raportin mukaan.

Sanomalehtiraportin mukaan ilmoituksessa on säännös, joka velvoittaa Mumbain kiinteistönrakentajat ostamaan ensimmäiset 40 % tarvitsemastaan ​​TDR:stä Dharavi-projektilta ennen muiden TDR:ien hyödyntämistä. Ilmoituksen mukaan Adani voi myös veloittaa jopa 90 % vastaanottavan tontin valmiista laskenta-arvosta TDR-hintana.

Siirto on lisännyt kiistaa hankkeen ympärillä, ja kongressin MLA ja puolueen Mumbain yksikön puheenjohtaja Varsha Gaikwad on syyttänyt osavaltion hallitusta Dharavin kunnostusprojektin myöntämisestä Adanin monialalle ”Diwali-lahjana”.

Gaikwad oli aiemmin väittänyt Transferable Development Rights (TDR) -huijauksesta projektissa Adani-konsernin hyödyksi.

Miljardööri Gautam Adanin johtama Adani Groupin yritys Adani Realty sai Maharashtran hallituksen Dharavi Redevelopment Project -tarjouksen joulukuussa 2022. Yhtiön tarjous projektista oli 5,069 miljoonaa euroa.

Virstanpylväshälytys!Livemint on listan kärjessä maailman nopeimmin kasvavana uutissivustona 🌏 Klikkaa tästä tietää enemmän.

Päivitetty: 17.11.2023, 09.16 IST

Samankaltaiset artikkelit