Binancen uuden toimitusjohtajan Tengin ensimmäinen tehtävä on estää asiakkaiden pakosta – Digital Transformation News

In a post on X, Teng said that he’ll focus on reassuring Binance’s 150 million users

Pysäytä 150 miljoonaa mahdollisesti hermostunutta käyttäjää, tyynnytä sotaisat Yhdysvaltain sääntelijät ja pidä korkean profiilin perustaja Changpeng Zhao mukana. Nämä ovat vain osa tehtävistä kryptopörssi Binancen uudelle johtajalle Richard Tengille.

Teng, 53, seurasi Zhaota maailman suurimman kryptopörssin toimitusjohtajana sen jälkeen, kun yhtiö ja Zhao tunnustivat syyllisyytensä Yhdysvaltain rahanpesun estämiseen ja sanktioiden rikkomiseen. Zhao, Binancen perustaja, erosi toimitusjohtajan tehtävästä osana laajaa sopimusta oikeusministeriön tutkinnan ratkaisemiseksi.

Binance maksaa 4,3 miljardia dollaria sakkoja – yksi suurimmista tällaisista sopimuksista Yhdysvaltain historiassa – kun taas Zhao maksaa 50 miljoonan dollarin sakon. Häntä uhkaa jopa 10 vuoden vankeustuomio, mutta hänen odotetaan saavan vain 18 kuukautta kannesopimuksen perusteella.

Kaiken kaikkiaan tapahtumat ovat henkeäsalpaava moite krypton vaihtoon, ja Teng saa kiistatta vaikeimman työn digitaalisen omaisuuden alalla. Hänen on palautettava luottamus Binanceen, pysäytettävä markkinaosuuden lasku ja aloitettava meneillään olevat sääntelytutkimukset ympäri maailmaa, mukaan lukien Securities & Exchange Commissionin oikeusjuttu, joka ei kuulunut tiistain sovintoon.

”Paljon työtä on tehtävä Binancen toiminta- ja hallintomallin radikaalissa uudelleenkuvittamisessa, jotta se voi toimia tavalla, joka on – ja myös sen nähdään olevan – aggressiivisesti noudattamista edistävä ja avoin kaikille. Hyvän hallinnon ja riskienhallinnan korkeimmat standardit, sanoi Yesha Yadav, Vanderbiltin yliopiston rahoitusalan sääntelyyn erikoistunut oikeustieteen professori.

DefiLlaman tietojen mukaan asiakkaat saivat viimeisen 24 tunnin aikana nettomääräisesti 805 miljoonaa dollaria Binance-alustalta. Se on vähemmän kuin aiemmat 4 miljardin dollarin päivittäiset ulosvirtaukset stressin aikana. DefiLlaman mukaan Binancella on 67 miljardin dollarin arvosta vaihtoomaisuutta.

BNB, Binancen alkuperäinen token, laski noin 1,7 % 235 dollariin keskiviikkona Singaporessa kello 12.14 alkaen, mikä pidentää lähes 6 %:n laskua tiistaista. BNB on neljänneksi suurin kryptokolikko, jonka markkina-arvo on 36 miljardia dollaria CoinGeckon mukaan, ja sitä pidetään usein Binancea koskevien mielipiteiden välittäjänä.

Pätesopimuksen mukaan riippumaton vaatimustenmukaisuuden valvoja valvoo Binancea kolmen vuoden ajan, ja yhtiön on toimitettava raportit Yhdysvaltain hallitukselle. Se on vaarallinen tausta, jos Teng ei pysty kitkemään sellaisia ​​rikkomuksia, joista Binancea juuri syytettiin, kuten esimerkiksi Hamasin kaltaisten militanttien liiketoimien salliminen.

X-julkaisussa Teng sanoi, että hän keskittyy vakuuttamaan Binancen 150 miljoonaa käyttäjää sen ”vahuudesta, turvallisuudesta ja turvallisuudesta” ja tekee yhteistyötä sääntelyviranomaisten kanssa ”vaatiakseen korkeita standardeja maailmanlaajuisesti”. Hän lisäsi, että hän tekisi yhteistyötä kumppaneiden kanssa edistääkseen web3:n kasvua ja käyttöönottoa – kattava termi viittaa visioon Internetistä, joka on rakennettu krypton ja sen taustalla olevan lohkoketjuteknologian ympärille.

Teng, virkamiehestä tullut kryptopäällikkö, oli edelläkävijä, joka otti toimitusjohtajan tehtävät, kun Binancen ja Zhaon viranomaisvalvonta tehostui keskeisillä lainkäyttöalueilla. Zhao nimitti hänet toukokuun lopulla Yhdysvaltojen ulkopuolisten aluemarkkinoiden johtajaksi.

Tengin eduksi on vuosikymmenien kokemus johtavana sääntelijänä muun muassa Singaporen rahaviranomaisessa sekä kaupunkivaltion SGX-pörssissä. Hän oli myös Abu Dhabin kansainvälisen rahoitusvapaan alueen sääntelyviranomaisen pääjohtaja. Teng liittyi Binanceen elokuussa 2021 Singaporen toimitusjohtajana.

Tengillä ”on arvostettu sääntelytausta”, sanoi Hirander Misra, markkinainfrastruktuuriyhtiön GMEX Groupin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. ”Se sanoi, että hän ui vastavirtaa. Sääntelyn noudattamisen kulttuuria on erittäin vaikea juurruttaa organisaatioon, joka on kehittynyt alalla, jolla ei ole säännöksiä. Se on vähän kuin salametsästäjä yrittäisi muuttaa riistanvartijaksi.”

Tengin ongelmiin kuuluu joukko Binancen vanhempien työntekijöiden irtautumisia viime kuukausina, joista osa on auttanut selviytymään yritystä ympäröivästä sääntelykriisistä. Lähtijöitä olivat terrorismin torjunnasta vastaava johtaja Jennifer Hicks, tuotepäällikkö Mayur Kamat, vanhempi varatoimitusjohtaja Steven Christie, APAC:n johtaja Leon Foong ja strategiajohtaja Patrick Hillman.

”Varmistaakseni valoisan tulevaisuuden aion käyttää kaikkea, mitä olen oppinut viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana rahoituspalveluista ja sääntelystä, ohjatakseni merkittävää, innovatiivista ja sitoutunutta tiimiämme”, Teng sanoi viestissä X.

Zhao, johon usein viitataan nimikirjaimilla CZ, on kiellettyä osallistumasta Binancen hallintaan tai operointiin hänen vetoomussopimuksensa nojalla. Mutta X-viestissä hän ilmoitti olevansa edelleen valmis tarjoamaan opastusta Tengille.

”Osakkeenomistajana ja entisenä toimitusjohtajana, jolla on historiallista tietoa yrityksestämme, pysyn tiimin käytettävissä neuvotellakseni tarvittaessa Yhdysvaltojen virastojen päätöslauselmien mukaisesti”, Zhao sanoi. Hän lisäsi, että hän aikoi pitää jonkin aikaa taukoa ennen kuin etsii startup-sijoitusmahdollisuuksia ja tutkii krypton hajautettua rahoitussektoria.

Toinen Binancen perustaja, jolla on suuri vaikutusvalta yrityksessä, on Yi He, Zhaon kumppani liike-elämässä ja elämässä. Molemmilla on yhteisiä lapsia.

”Kysymys on edelleen siitä, kuka vetää naruja”, sanoi GMEXin Misra. ”Toivon hänen tähtensä, että hänelle annetaan autonomia tehdä vakavia muutoksia hänen edessään olevan herkulelaisen tehtävän hoitamiseksi”, hän lisäsi viitaten Tengiin.

Teng ottaa vastaan ​​haasteen säilyttää asiakkaiden luottamus Binanceen digitaalisten omaisuuserien markkinoiden osittaisen elpymisen aikana vuoden 2022 vahingollisesta reitistä, joka vaikutti kilpailijoiden, kuten Sam Bankman-Friedin FTX:n, räjähtämiseen. Vaikka Binance on edelleen keskeinen alusta krypto-spot- ja johdannaiskaupankäynnissä, sen määräävä asema on heikentynyt luottamusta heikentäneiden säännösten vuoksi.

Binance räjähti krypto-skenelle vuonna 2017, ja sen markkinaosuus nousi yli 60 prosenttiin maailmanlaajuisesti FTX:n romahtamisen jälkeen marraskuussa 2022. Sen jälkeen sen yhdistetty markkinaosuus spot-crypto- ja johdannaismarkkinoilla on laskenut alle 44 prosenttiin tässä kuussa. tutkijan CCData mukaan.

”Tämä rikos- ja siviilipäätös antaa Binancelle mahdollisuuden aloittaa uuden luvun”, sanoi Alex Zerden, entinen Yhdysvaltain valtiovarainministeriön virkamies, jonka yritys Capitol Peak Strategies neuvoo kryptoyrityksiä. ”Yritys tulee kuitenkin olemaan tiukan valvonnan alaisena seuraavien vuosien ajan, ja sen on osoitettava aitoja ja olennaisia ​​muutoksia käyttäytymisessä välttääkseen Yhdysvaltain hallituksen lisätoimia.”

Samankaltaiset artikkelit