Bengaluru saattaa tarvita 28 miljardia ₹ salaojituksen korjaamiseen, jotta vältytään tulvilta

Bengaluru floods: A commuter wades through a waterlogged road following incessant rains (Shashidhar Byrappa)

Bengaluru, jota kutsutaan Intian Piilaaksoksi, saattaa tarvita mahtavaa 28 miljardia (362,7 miljoonaa dollaria) viemäriverkostojen korjaamiseen ja tulvien estämiseen.

Viime aikoina IT-yritysten ja startup-yritysten tulvan myötä kaupunkiin on tullut miljoonia työntekijöitä ja kiinteistörakentaminen on noussut vuodesta 2000 lähtien.

Kaupungin nopea kiinteistökehitys järvien ja hulevesiviemärien ympärillä on kuitenkin maksanut. Kaupungin kyky imeä sadevettä on heikentynyt merkittävästi, mikä on johtanut viime vuonna ennennäkemättömiin tulviin, jotka häiritsivät IT-alaa.

Maailmanlaajuisen kiinteistökonsulttiyhtiö Knight Frankin raportin mukaan kaupungin osuus asutusta alueesta nousi 93 prosenttiin vuonna 2020, kun se vuonna 2002 oli 37 prosenttia.

Lisäksi raportti ennusti väestön hyppäävän 18 miljoonaan vuoteen 2031 mennessä arviolta 12,3 miljoonasta vuonna 2022. Kaupungin rajojen sisällä oleva pinta-ala yli kolminkertaistui vuonna 2011 741 neliökilometriin vuoden 1995 tasosta.

”Tämä tulvaongelma tapahtuu joka vuosi. Unohda jokainen vuosi, joka kerta, kun sataa”, sanoi Shantanu Mazumder, Knight Frank Intian Bengalurun toiminnanjohtaja.

Ja se voi vaikuttaa sijoituksiin kiinteistömarkkinoilla.

”Ostajien näkökulmasta on ehdottomasti punainen lippu, kun he näkevät, että tulvaongelma on ollut aiemmin, se on osa heidän ostojen huolellisuutta”, Mazumder sanoi konsulttiyrityksen äskettäin järjestämässä tilaisuudessa.

Päivitetty: 31. toukokuuta 2023 klo 14.33 IST

Samankaltaiset artikkelit