Asuntojen myynti kahdeksan suurimmassa kaupungissa kasvaa 33 % vuotta aiemmasta vuonna 2023: Raportti

Housing sales in top eight cities witness 33% YoY growth in 2023: Report

Asuinkiinteistöjen myynti Intiassa oli korkeimmillaan sitten vuoden 2013 huipun, jossa kasvua oli 33 prosenttia vuoden 2023 aikana, PropTiger.comin uusimman raportin mukaan.

Raportin nimeltä ”Real Insight Residential – Annual Round-up 2023 (tammi-joulukuu)” mukaan Intiassa kalenterivuonna 2023 sekä kysynnän että uuden tarjonnan kasvu oli kaksinumeroista. nopeutta ylläpitävä liikemäärä.

Luvut sisältävät kalenterivuoden kaikkien neljän vuosineljänneksen myyntiluvut kahdeksalle suurimmalle kaupungille, mukaan lukien Ahmedabad, Bangalore, Chennai, Hyderabad, Kolkata, Delhi-NCR (Gurugram, Noida, Greater Noida, Ghaziabad ja Faridabad), MMR (Mumbai). , Navi Mumbai & Thane) ja Pune.

Vuonna 2023 lanseerattiin kaikkiaan 5 17 071 yksikköä, kun se vuonna 2022 oli 4 31 510 yksikköä, mikä merkitsee jyrkkää 20 prosentin kasvua vuotta aiemmasta. Mumbai, Pune ja Hyderabad ovat olleet edelläkävijöitä uusien tarjousten suhteen vuonna 2023, ja niiden yhteenlaskettu osuus kaikista uusista lanseerauksista vuonna 2023 on 70 prosenttia.

Vakaat korot ovat valmiita lisäämään asuntojen ostoja ja juurruttamaan rakentajien luottamusta, jolloin he voivat tarjota houkuttelevampia tarjouksia uudeksi vuodeksi juhlakauden jälkeenkin. Tämä vakaus luo positiivisen sävyn kiinteistöalalle, kun astumme uuteen kasvun vaiheeseen vuonna 2024.

”Alkuperäisistä haasteista, kuten korkojen noususta, tuotantopanoskustannusten noususta ja kiinteistöjen hintojen noususta maailmanlaajuisen epävarmuuden keskellä, huolimatta toimiala osoitti poikkeuksellista joustavuutta. Pandemian jälkeinen patoutunut kysyntä toimi avaintekijänä, joka nosti kiinteistömarkkinat ennennäkemättömälle tasolle. Intian keskuspankin päätös keskeyttää koronnosoitukset huhtikuussa 2023 oli ratkaisevassa roolissa ostajien luottamuksen lisäämisessä”, sanoi Vikas Wadhawan, Housing.comin, Makaan.comin ja PropTiger.comin talousjohtaja.

”Kuluttajien mielialan positiivinen nousu ruokkii keskitason ja premium-asuntojen vahvaa kysyntää. Viimeaikaiset premium-lanseeraukset Delhissä ja Bangaloressa ovat esimerkki alan kestävyydestä. Edullinen sektori voi kuitenkin kohdata haasteita hintojen nousun keskellä. Nämä näkymät huomioon ottaen uuden vuoden menestys perustuu olemassa olevan vauhdin hyödyntämiseen ja markkinoiden vivahteisiin sopeutumiseen”, Wadhawan lisäsi.

Ankita Sood, tutkimuspäällikkö, PropTiger.com, Housing.com & Makaan.com, sanoi: ”Intian asuntokiinteistöt ovat huippuvaiheessa, ja sekä kysyntä että tarjonta heijastavat vuoden 2010 heinäpäiviä. Vankka taloudellinen tausta, kasvavat käytettävissä olevat tulot , yhdistettynä kohonneisiin kiinteistösijoitustunnelmiin, on johtanut vaikuttavaan 33 %:n myynnin nousuun vuotta aiemmasta ja uusien tarjonnan 20 %:n kasvusta. Kansalliset kehittäjät ovat hyödyntäneet tätä vauhtia lanseeraten oikeat tuotesovitukset ja valmistelemalla myös vahvaa projektiketjua vuodelle 2024. Näimme kysynnän huippunsa palvelusektorin hallitsemissa kaupungeissa, joissa kiinteistöjen hinnat nousivat jyrkästi 15–20 % vuotta aiemmasta; kaksinkertainen kansalliseen keskiarvoon verrattuna.”

Vuonna 2024 geopoliittiset riskit säilyvät, mutta siitä huolimatta myönteiset kuluttajanäkymät ovat merkkejä kiinteistömarkkinoiden noususuhdanteen jatkumisesta sekä metroissa että Tier 2 -kaupungeissa.

Vuoden 2023 tiedot ja näkemykset viittaavat siihen, että kysyntä on kasvanut sekä peräkkäin että vuosittain vuoden kaikilla neljällä neljänneksellä. Länsi- ja etelämarkkinat Mumbai, Pune ja Hyderabad osoittivat edelleen maksimaalista pitoa, ja niiden yhteenlaskettu osuus kokonaismyynnistä oli 67 prosenttia vuonna 2023. Ahmedabadin ja Hyderabadin jälkeen myynti kasvoi eniten, 51 prosenttia ja 48 prosenttia vuotta aiemmasta muihin markkinoihin verrattuna. suosituimmat kaupungit vuonna 2023.

Vuonna 2023 asuntokysyntä jatkoi nousuaan ja oli korkeimmillaan sitten vuoden 2013 huipun. Kokonaiskysynnästä suurimman osuuden, 24 prosentin, ostivat yksiköt, joilla oli korkeampi lippukoko eli 1-3 miljardia INR. Tämän hintaluokan osuus on kasvanut merkittävästi vuoden 2019 pandemiaa edeltäneestä vuosineljänneksestä 15–17 prosentista. Vaikka kiinteistöjen hintojen ja korkojen nousu on hiljalleen alkanut jossain määrin ylittää positiivisen asunnonostajasentimentin, ja sen odotetaan kasvavan. Lyhyen aikavälin vaikutuksesta yleiset kuluttajanäkymät pysyvät edelleen positiivisina.

Ostajien mieliala on myös edistänyt uutta lanseerausten aaltoa. Tänä vuonna kiinteistöjen lanseeraukset ovat kääntyneet huomattavaan nousuun, mikä on merkki vahvasta kysynnästä ja kuluttajien lisääntyneestä luottamuksesta vahvistuvaan talouteen. Suurin osa lanseeratuista yksiköistä kuului 1–3 miljoonan INR:n alueelle, mikä kattaa 31 prosenttia kahdeksan suurimman kaupungin uusista kokonaistarjouksista.

Vuonna 2023 lanseerattiin yhteensä 517 071 yksikköä, mikä tarkoittaa 20 prosentin kasvua vuodentakaiseen verrattuna. Uudet julkaisut ovat jatkuvasti pysyneet yli miljoonan rajan, ja mennyt vuosi on ollut tähän mennessä paras vuosi.

Krisumi Corporationin toimitusjohtaja Mohit Jain kommentoi raporttia: ”Vuosi 2023 oli tarina asuntojen myynnistä ja luksuskiinteistöjen nousemisesta avaintekijänä. Pääoman arvon räjähdysmäisellä nousulla luksuskiinteistöt ovat päihittäneet muut segmentit mukavasti. Tämän on määrä jatkua vuonna 2024, ja sitä ruokkivat sekä maailmanluokan asumisen houkuttelevuus että lupaus vahvasta tuotosta. Gurugram on valmis olemaan tämän luksusbuumin keskipiste lukuisten myönteisten tekijöiden keskellä, kuten kasvava ruokahalu tilaviin koteihin, jatkuva varakkaiden henkilöiden virta ja ennen kaikkea kukoistava talous. Vertaansa vailla olevan tarjontansa ansiosta se on valmis olemaan niin loppukäyttäjien kuin sijoittajienkin suosikkiosoite.”

Prashant Rao, toimitusjohtaja, Poulomi Estates, Hyderabadissa toimiva kiinteistökehittäjä, sanoi: ”Asuinkiinteistösektori on kokenut merkittävän kysynnän nousun viime vuosina. Tämä muutos ei rajoitu pelkästään suuriin solmukohtiin, kuten MMR- ja NCR-alueisiin, vaan se on levinnyt myös muihin suurkaupunkikaupunkeihin, kuten Hyderabadiin ja Bengaluruun. Hyderabadin kaltaisissa kaupungeissa on huomattava IT- ja BFSI-yritysten virta, minkä seurauksena suurempien asuntojen kysyntä kasvaa nyt, jotkut jopa yli 10 000 neliöjalkaa, mikä ei ole aiemmin havaittu. Asunnonostajien toiveet moderneista, ylellisistä ja tilavista asunnoista ovat lisääntyneet huomattavasti. Tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan vielä useita vuosia, kun otetaan huomioon Intian talouden vahva ja edistyksellinen kehityssuunta.

Samankaltaiset artikkelit