Asiantuntijat: pienyhtiöiden suosio ei ole merkki kasvavasta riskinhalusta

mutual fund, small-cap funds, SIP, money news, mutual fund news, small cap news, latest news, top news, business news,

Sijoittajat ovat tulossa älykkäämpiä, eivät välttämättä ”seikkailunhaluisia”. Tämä on sijoitusrahastoalan asiantuntijoiden näkemys, kun otetaan huomioon pienten yhtiöiden rahastojen kasvu.

Pienyhtiöiden rahastojen nettotuonti oli lokakuussa 4 495 miljardia rupiaa, mikä on huomattava kasvu edellisen kuukauden 2 678 miljoonasta, osoittivat Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen (AMFI) viime viikolla julkaisemat tiedot.

Huomionarvoista oli kuitenkin, että pienten yhtiöiden luokan keskimääräinen AUM (hallinnassa olevat varat) ylitti 2 biljoonan rupiaan ensimmäistä kertaa.

Ei ole yllättävää, sanovat markkinatoimijoiden, kun otetaan huomioon, että pienten yhtiöiden indeksissä tapahtui tänä vuonna loistava ralli. BSE SmallCap -indeksi on tuottanut 36,2 % viimeisen vuoden aikana. Vuodesta 2023 lähtien se on tuottanut 36,4 %.

Vertailun vuoksi vertailuindeksi Sensex on tuottanut 6,5 % viimeisen vuoden aikana ja 8,5 % vuoden 2023 alusta.

Tämä herättää kysymyksen: Ottavatko sijoittajat enemmän riskejä vastineeksi korkeammasta tuotosta?

Jotkut sanovat, että näin ei ole, koska suurin osa rahoista tulee SIP:iden (järjestelmällisen investointisuunnitelman) kautta.

Dhirendra Kumar, Value Researchin perustaja-toimitusjohtaja, sanoo, että suurten yhtiöiden universumissa on pienempi joukko, kun taas pienten yhtiöiden universumissa on 1 500 yrityksen allas.

”Tämä antaa rahastonhoitajille suuremman valikoiman, ja he voivat lisätä lisäarvoa. Kertasummasijoitukset vähenevät, kun taas SIP:t ovat nousussa, mikä auttaa vähentämään riskejä. Sijoittajat myös sijoittavat näihin enemmän, kun markkinat ovat kunnossa, hän sanoi.

Pienten yhtiöiden rahastoissa on korkeampi riskitekijä, mutta kaikki niihin tulevat sijoittajat eivät välttämättä ota kohtuutonta riskiä, ​​sanovat muut.

”Sijoittajatyyppejä on erilaisia. Vaikka hybridirahastot ja usean omaisuuden allokaatiot ovat järkeviä ensisijoittajille, kokeneet, joilla on ylijäämää sijoitettavana, voivat altistua pienille yhtiöille”, sanoi DP Singh, varapääjohtaja ja SBI MF:n toimitusjohtaja.

Hän sanoi, että suurin osa tuloista tulee SIP-sopimusten eikä kertasummasijoitusten kautta, mikä tarkoittaa, että sijoittajat ovat tulossa kurinalaisemmiksi eivätkä välttämättä nojaa riskialttiimpiin omaisuuseriin.

Toimiala korostaa kuitenkin myös pitkän aikavälin näkemyksen merkitystä nopean tuoton tavoittelemisen sijaan.

Tämä johtuu siitä, että monet sijoittajat tulevat alalle olettaen, että tuotot ovat nopeampia, toisin kuin instrumenteissa, kuten kiinteät talletukset, jotka vaativat lukituksen vuosiksi.

”Pienet yhtiöt ovat menestyneet hyvin aiemmin. Sijoittajien ei pitäisi sijoittaa pieniin rahastoihin lyhyellä aikavälillä. Pienyhtiöiden rahastojen arvostus pitää todennäköisesti tuotot kurissa lähitulevaisuudessa”, sanoi Nilesh Shah, MD ja Kotak MF:n toimitusjohtaja.

MF-teollisuus voi ylpeillä vain 40 miljoonalla sijoittajalla, ja MF:n johtajat ovat kerta toisensa jälkeen korostaneet tarvetta laajentaa asiakaskuntaa. Samalla he ovat sanoneet, että sijoittajien tulisi tulla tietoisiksi ja saada koulutusta ennen kuin ottavat riskejä rahoillaan.

Samankaltaiset artikkelit