Alkuperäiskansojen erittäin lyhyen kantaman ilmapuolustusjärjestelmän onnistunut lentokoe; Vahvistaa armeijan ilmapuolustusta – Puolustusuutiset

VSHORADS

Defence Research and Development Organisation (DRDO) suoritti kaksi onnistunutta lentokoetta Very Short-Range Air Defense System (VSHORADS) -ohjukselle 28. 7. 29. helmikuuta 2024.

Ne laukaistiin maassa sijaitsevasta kannettavasta kantoraketista Odishan rannikon edustalla Chandipurin Integrated Test Rangesta. Nämä testit suoritettiin nopeita miehittämättömiä ilmakohteita vastaan ​​erilaisissa sieppausskenaarioissa.

Puolustusministeriön (SM) antaman virallisen lausunnon mukaan kaikkien koelentojen aikana ohjukset sieppasivat ja tuhosivat kohteet, mikä täytti tehtävän tavoitteet.

VSHORADS tulee sanoista Very Short Range Air Defense System. Se on eräänlainen ohjus, jota sotilaat voivat kantaa ja käyttää vihollisen lentokoneiden alas ampumiseen. Sen on kehittänyt alkuperäiskansojen tutkimuskeskus Imarat (RCI) yhteistyössä muiden DRDO-laboratorioiden ja intialaisten teollisuuskumppaneiden kanssa.

Tässä ohjuksessa on uutta tekniikkaa, joka tekee siitä pienemmän ja helpommin hallittavan. Tämä ohjus sisältää monia uusia teknologioita, kuten miniatyrisoidun reaktionohjausjärjestelmän (RCS) ja integroidun avioniikan, jotka on todistettu menestyksekkäästi testien aikana.

Ohjus saa voimansa vahvasta moottorista ja se on tehty ampumaan alas lähellä maata lentäviä lentokoneita lyhyitä matkoja. Sen suunnittelun ansiosta sotilaiden on helppo kuljettaa sitä mukana.

Puolustusministeri Rajnath Singh kehui ohjuksen valmistajaa ja sitä testaaneita sotilaita. Hän sanoi, että tämä uusi ase nykyaikaisen teknologiansa kanssa tekee Intian armeijasta entistä vahvemman.

Intian armeija on halunnut parempia aseita, kuten nämä, korvaamaan vanhat, kuten Igla-ohjuksen, joka heillä on ollut 1980-luvulta lähtien. Näiden uusien ohjusten hankkiminen parantaa Intian armeijaa puolustautumaan ilmahyökkäyksiä vastaan.

Tulevaisuudessa he saattavat jopa tehdä ohjuksesta version, jota voidaan käyttää helikoptereissa, kuten LCH ja Rudra. Nämä helikopterit käyttävät tällä hetkellä ranskalaista ohjusta, mutta Intiassa valmistettu olisi parempi.

Äskettäin Kiinan ja Kiinan välisten jännitteiden vuoksi Intia sai uusia venäläisiä Igla-S MANPADSeja, jotka koostuivat 216 ohjuksesta ja 24 kantoraketista. Mutta he odottavat edelleen isompaa tilausta hankkia 5125 ohjusta, 1276 kantorakettia ja niihin liittyvää teknologian siirtoa paikallisen valmistuksen helpottamiseksi.

Samankaltaiset artikkelit