16 % ostajista Intian 7 suurimmassa kaupungissa suosivat luksusasuntoja verrattuna 9 %:iin Covidia edeltävällä kaudella: Tutkimus

16 % ostajista Intian 7 suurimmassa kaupungissa suosivat luksusasuntoja verrattuna 9 %:iin Covidia edeltävällä kaudella: Tutkimus

Yllä hinnoiteltuja luksusasuntoja suosivien asunnonostajien osuus Anarock Groupin tekemän tutkimuksen mukaan 1,5 miljardia on noussut 16 prosenttiin Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa, kun se oli 9 prosenttia ennen COVID-19:ää.

Kysely koskee vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon eli tammi-kesäkuun ja koronaviruspandemian puhkeamista edeltävän vuoden vastaavan ajanjakson 2019 välisenä aikana kerättyjä ja vertailtuja tietoja, kiinteistökonsulttiryhmä kertoi.

Tutkimus suoritettiin Mumbain metropolialueella, Delhi-NCR:ssä, Chennaissa, Hyderabadissa, Punessa, Bengalurussa ja Kolkatassa.

– Pandemian jälkeinen asunnonostaja on etsinyt suurempia koteja, ja korkeatasoisten mukavuuksien ja hyvän sijainnin lisäksi luksusasuntoa määrittelee ensisijaisesti runsas lattiapinta-ala. Anarockin viimeisin kuluttajien mielipidetutkimus heijastelee myös tätä trendiä. Covidia edeltävässä tutkimuksessa (H1 2019) 9 prosenttia vastaajista piti parempana hinnoiteltuja luksuskoteja. 1,5 miljardia, kun taas nykyisellä vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon painoksella tämä osuus on noussut 16 prosenttiin”, sanoi Prashant Thakur, Anarock Groupin aluejohtaja ja tutkimusjohtaja.

Tämän vuoden heinä-syyskuussa luksusasuntojen osuus oli 31 180 eli 27 prosenttia markkinoille tuoduista 1 16 220 asunnosta, Anarock kertoi tiedotteessa. Tämä kuvastaa muutosta asunnonostajien trendissä Intiassa, se lisäsi ja huomautti, että luksusasuntojen osuus kaikista asunnoista oli ”9 prosenttia” vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä.

”Kehittäjät ovat suhtautuneet ylellisyyksien segmenttiin sen ylivoimaisen suorituskyvyn vuoksi pandemian jälkeen, ja kokonaismyynti on noussut jyrkästi seitsemässä suurimmassa kaupungissa”, Thakur lisäsi.

Seitsemän parhaan kaupungin joukossa Hyderabadissa oli eniten uusia luksusasuntoja heinä-syyskuussa. Kaupungissa lanseerattiin peräti 14 340 luksusyksikköä, mikä muodostaa lähes 46 prosentin osuuden neljänneksen uusien luksustarjonnan kokonaismäärästä, Anarock sanoi ja lisäsi, että viisi vuotta sitten, vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä, tuotiin markkinoille vain 210 yksikköä tässä kategoriassa. kaupunki.

Mumbai kirjasi toiseksi eniten uusia luksusasuntoja noin 7 830 yksiköllä vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä, jota seurasi 3 870 yksikköä Delhissä kolmen kuukauden aikana.

Vaikka luksusasuntojen tarjonta on edelleen korkea, kohtuuhintaisia ​​taloja – hinnoiteltuja 40 lakh tai vähemmän – ovat nähneet laskevan trendin, Anarock sanoi. Kohtuuhintaisten asuntojen osuus vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä lanseeratuista asunnoista oli 20 920 eli 18 prosenttia, mikä on huomattavasti pienempi kuin vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä COVID-19:ää edeltävällä kaudella 41 prosenttia. kohtuuhintaisten asuntojen osuus pysyi ennallaan ja oli 18 prosenttia vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

”Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla 🚀 Tilaa tänään napsauttamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä taloustiedoista!” Klikkaa tästä!

Päivitetty: 9. lokakuuta 2023 klo 16.45 IST

Samankaltaiset artikkelit