Talousterveys: Vinkkejä luottopisteiden saavuttamiseen 800 tai enemmän

Financial Health: Tips for achieving a credit score of 800 and above

Luottopisteillä on keskeinen rooli yksilön taloudellisen terveyden ja luoton saannin määrittämisessä. Tämä pistemäärä on numeerinen esitys henkilön luottokelpoisuudesta, joka perustuu hänen luottohistoriaan ja taloudelliseen käyttäytymiseensa. Yksi sen tärkeimmistä merkityksestä on sen rooli määritettäessä kelpoisuutta erilaisiin luottomuotoihin, mukaan lukien lainat, luottokortit, asuntolainat ja jopa yleishyödylliset palvelut.

Lainanantajat käyttävät luottopisteitä avaintekijänä arvioidessaan rahan lainaamiseen liittyviä riskejä yksityishenkilölle. Korkeampi luottopistemäärä tarkoittaa pienempää riskiä lainanottajaa, mikä usein tarkoittaa parempia lainaehtoja, alhaisempia korkoja ja korkeampia luottorajoja. Matala luottopistemäärä voi johtaa rajoitettuun luoton saamiseen tai korkeampiin korkoihin, mikä tekee lainaamisesta kalliimpaa. Terveen luottopisteen ylläpitäminen on välttämätöntä taloudellisen vakauden ja erilaisten mahdollisuuksien saatavuuden kannalta.

800 luottopisteen rakentaminen vaatii ahkeraa työtä. Tässä on vaiheittainen opas, joka auttaa sinua saavuttamaan tämän tavoitteen:

Jos et pysty maksamaan koko maksua, maksa vähintään vähimmäismaksu. Vältä yhden maksun puuttumista, ja se vaikuttaa positiivisesti luottopisteeseesi. Automatisoi luottokorttimaksut ja selvitä maksusi ennen määräaikaa. Vältä maksuviivästyksiä.

Korkea luottojen käyttöaste (CUR) huonontaa kohtalaisesti luottopisteitä. Mikä on CUR? Se on prosenttiosuus käytettävissä olevasta kulutusrajasta kuukaudessa. Oletetaan, että sinulla oli kaksi luottokorttia, joista kummankin kulutusraja oli 100 000 rupiaa. Käytit 55 000 rupiaa yhteen korttiin ja 75 000 rupiaa toiseen. Kokonaiskulutuksesi on 21,3 000 Rs 2 000 Rs:n kokonaisrajasta, joten CUR:si on 65 prosenttia. Tämä on erittäin korkea. Se laskee pisteitäsi. Pidä se enintään 30 prosentissa, äläkä unohda ensimmäistä sääntöä: maksa maksut aina ajoissa.

Jos jatkat vähimmäiserän maksamista, maksusi kasvavat jatkuvasti, koska korot nousevat. Jos maksut nousevat, CUR-arvosi nousee, minkä tiedämme huonontavan pisteitäsi.

Älä peruuta sitä, ellei se ole välttämätöntä. Mitä vanhempi luottokorttisi on, sitä parempi se on luottopisteellesi. Se osoittaa, että olet pitänyt kiinni tästä luottorajasta useiden vuosien ajan joutumatta vaikeuksiin sen kanssa. Se kertoo luottokelpoisuudesta. Saattaa olla mahdollista, että et pidä kortistasi ja haluat paremman. Voit vain pyytää pankiltasi päivitettyä korttia paremmalla edulla.

Valitse yksi vaihtoehto harkiten kelpoisuutesi mukaan ja hae sitä. Joka kerta kun haet luottorajaa, lainanantaja tarkistaa luottohistoriasi. Tätä kutsutaan luottopisteesi ”kovaksi” tarkastukseksi. Jokainen kova tarkistus laskee pisteitäsi lievästi. Useat kovat tarkistukset voivat alentaa pisteitäsi huomattavasti.

Älä pidä sitä vain lompakossasi. Aktiivinen luottoelämä ajallaan ja täysimääräisellä takaisinmaksulla parantaa pisteitäsi pikkuhiljaa ja tarjoaa sinulle palkintoja, tarjouksia ja alennuksia, joita muut maksutavat eivät välttämättä pysty.

Pehmeät tarkastukset ovat omia luottotietotarkistuksiasi, ja ne voidaan tehdä niin monta kertaa kuin haluat. Pehmeät sekit eivät vahingoita tulostasi. Kuukausittaiset tarkastukset ovat myös tärkeitä, koska ne voivat auttaa sinua tunnistamaan luottoraportissasi olevat virheet, jotka voidaan sitten merkitä lainanantajallesi ja luottotoimistollesi. Virheet voivat myös vahingoittaa pisteitäsi. Luottopisteesi sekä kaikki lainatilit on linkitetty PAN-tiliisi. Jos joku käyttäisi PAN-tunnustasi vilpillisesti tai virheellisesti lainan ottamiseen, lainaan merkitään sinulle. Jos tämä laina laiminlyöisi, luottopisteesi kärsisi. Luottotoimistolle ja lainanantajalle ilmoitetut virheet on korjattava.

Pankit antavat tämän mahdollisuuden laiminlyönneille lainanottajille, jotka eivät jostain syystä pysty maksamaan maksujaan. Sen kautta pankki pyytää sinua maksamaan osan maksuistasi korkoon ja pääomaan, katso lainatiliä suoritetuksi. Oletetaan esimerkiksi, että olet laiminlyönyt 4 000 ₹:n maksun ja pankki pyysi sinua maksamaan 1 000 000 ₹ asian lopettamiseksi. Se kuulostaa helpolta ulospääsyltä. Mutta tämän vaihtoehdon käyttäminen tuhoaa luottopisteesi. Ratkaisu voi olla perusta tulevien lainahakemustesi hylkäämiselle. Lainanantajat näkevät sinut riskialttiina lainanottajana.

Pyri siis maksamaan jäsenmaksusi kokonaisuudessaan, vaikka et olisikaan ajoissa. Ainoa luottopisteesi kannalta hyväksyttävä tilin tila on ”suljettu”. Se tarkoittaa, että lainan pääoma ja korot on maksettu kokonaisuudessaan.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua saavuttamaan yli 750 pisteen ja tekevät taloudellisesta matkastasi vaivatonta. Luottopisteesi on taloudellinen tuloskorttisi, joten kiinnitä huomiota sen parantamiseen.

Samankaltaiset artikkelit