Suunnittele henkilökohtaisten lainojen yhdistelmän pitämistä 5 prosentissa: Shriram Finance – Banking & Finance News

nbfc

Shriram Financen henkilökohtainen lainasegmentti on kasvanut nopeasti. Varapuheenjohtaja Umesh Revankar kuitenkin kertoo Ajay Ramanathanille, että nämä lainat myönnetään vain olemassa oleville asiakkaille ja pankkialan ulkopuolinen rahoitusyhtiö aikoo rajoittaa sen 5 prosenttiin. Otteita:

V. Kerätyt rahat nostetaan ja käytetään. Voit kerätä jopa 750 miljoonaa dollaria vuodessa ulkoisten kaupallisten lainalainojen avulla. Se on kynnys, ja sen jälkeen sinun on saatava ylimääräinen hyväksyntä Reserve Bank of Indialta. Pystymme nostamaan rajaa koko vuodelle.

V. Haluamme tehdä luotonannon nettolisäyksen. Se on juuri kerättävä raha. Muuten olemassa olevat lainat tai limiitit uusiutuvat jatkuvasti. Joten saatamme joutua keräämään vielä 20 000 miljoonaa euroa vuodessa.

V. Katso henkilökohtaisia ​​lainoja Shriramin olemassa olevalle asiakaskunnalle. Kuvittele, että henkilö ostaa kaksipyöräisen ja maksaa lainan takaisin. Näille asiakkaille tarjotaan henkilökohtaista lainaa heidän aikaisemman työkokemuksensa perusteella. Kyseessä on siis menneisyyteen perustuva kelpoisuuskriteeri. Henkilökohtaisessa lainassa emme kysy asiakkailta lainan käyttötarkoitusta. Normaalissa yrityslainassa tarkastelemme rahaston hakemista normaalissa yrityslainassa. Tämä on ainoa ero näiden kahden lainasegmentin välillä. Haluamme henkilökohtaisten lainojen olevan 5 %:n sisällä kokonaissalkusta.

V. Vaikka järjestämättömät varat ovat korkeampia maatilalainoissa, luottokustannukset ovat erittäin alhaiset. Tämä johtuu siitä, että tämä on erittäin turvallinen liiketoiminta. Emme odota luottokustannusten olevan normaalia korkeammat. Maksu saattaa viivästyä, jos on monsuuniepävarmuutta. Normaalisti maatilalainan luottokustannukset ovat melko hyvät. Meidän pitäisi pystyä toipumaan seuraavassa syklissä. Meillä on toimipisteitä kaikkialla. Perimme huonot lainat yleensä itse, emmekä nimeä tähän ulkopuolisia tahoja.

V. Annamme kaikille tuotteille saman painoarvon. Se voi muuttua käytettävissä olevien kasvumahdollisuuksien mukaan. Tällä hetkellä mahdollisuudet mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten segmentissä (MSME) näyttävät melko suurelta. Kasvamme kuitenkin yhtä lailla hyötyajoneuvojen ja henkilöautojen segmentissä.

V. Olemme rekrytoineet noin 5 000 henkilöä lähtötasolla tänä tilivuonna. Emme aio palkata lisää henkilökuntaa tänä vuonna.

V. Se on noin 26 % ja pysyy täällä. Se ei nouse enempää.

Samankaltaiset artikkelit