RBI:n määräys lyödä joidenkin NBFC:n nettovarallisuutta: Analysts – Banking & Finance News

RBI

Intian keskuspankin (RBI) päätös tiistaina kieltää lainanantajia sijoittamasta vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin (AIF), jotka ovat sijoittaneet velallisyritykseen, vaikuttaa todennäköisesti tiettyjen ei-pankkirahoitusyhtiöiden (NBC:n) nettovarallisuuteen, analyytikot sanoivat.

Jefferiesin raportin mukaan Piramal Enterprisesilla on sijoituksia vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin 4 500 miljoonaa rupiaa eli 7 prosenttia hallinnoitavista kokonaisvaroistaan, kun taas IIFL Financella on maaliskuussa lähes 1 100 miljoonaa rupiaa eli 2 % sen kokonaisvarallisuudesta vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen sijoituksissa. loppu. Nämä vaihtoehtoiset sijoitusrahastot ovat tehneet sijoituksia kahden NBFC:n velallisiin yrityksiin, mutta sijoitukset ovat enimmäkseen tilejä, joilla riski on edeltänyt 12 kuukautta. Sijoituksia velallisiin yrityksiin, joissa molemmilla NBFC:llä on ollut riskejä viimeisten 12 kuukauden aikana, voidaan rajoittaa.

IIFL Securitiesin erillisessä raportissa kerrottiin, että Indiabulls Housing Finance, Edelweiss Financial Services, Kotak Mahindra Bank ja IndusInd Bank ovat sijoittaneet noin 5,3 %, 4,4 %, 2,6 % ja 1,5 % lainojen kokonaisarvosta vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin.

Analyytikkokommenttien perusteella Indiabulls Housing Financen osakkeet laskivat eniten, sulkeutuen 11,1 % BSE:ssä 203,10 rupiaan kappaleelta. Myös Piramal Enterprisesin osakkeet päätyivät tappiolliseksi, 8 % 885 rupiaan osakkeelta, kun taas IIFL Financen osakkeet laskivat 7 % 618,35 rupiaa kohti.

RBI:n kiertokirjeessä oli sanottu, että lainanantajat eivät saa tehdä sijoituksia vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin, joilla on loppupään sijoituksia – joko suoraan tai välillisesti – kyseisen lainanantajan velallisyritykseen. Lainanantajan velallisyrityksellä tarkoitetaan tässä yritystä, jolle lainanantaja on tällä hetkellä tai aiemmin myöntänyt lainaa tai ollut sijoitusvastuussa milloin tahansa viimeisten 12 kuukauden aikana.

RBI totesi erikseen, että jos vaihtoehtoisen sijoitusrahaston järjestelmässä on jo lainanantaja sijoittajana ja se tekee edelleen loppupään sijoituksen mihin tahansa lainanantajan velalliseen yritykseen, lainanantajan on likvidoitava asemansa järjestelmässä 30 päivän kuluessa tällaiset vaihtoehtoisen sijoitusrahaston loppupään sijoitukset. Jos lainanantaja ei pysty realisoimaan positiosijoituksiaan säädetyssä määräajassa, sen tulee tehdä tällaisista sijoituksista 100-prosenttinen varaus, RBI sanoi.

Jefferies sanoi, että vaikka Piramal Enterprisesin ja IIFL Financen on katettava koko AIF-riskinsä, mukaan lukien ennen 12 kuukautta olevat riskit, IIFL:n nettovarallisuus voi olla -8 % ja Piramal Enterprises -10 %, vaikka se odottaa lisäselvyyttä.

Lisäksi IIFL Securitiesin pankkianalyytikot Rikin Shahin ja Viral Shahin mukaan sääntelyviranomaisen siirto johtaa pankkien ja NBFC:iden lunastukseen vaihtoehtoisista sijoitusrahastoista. Vaihtoehtoiset sijoitusrahastot ovat tähän mennessä tehneet yhteensä 100 miljardin dollarin sitoumuksia Intiassa ja tehneet jo 42 miljardin dollarin sijoituksia kesäkuun loppuun mennessä. Siirto johtaa myös mahdollisiin mark-to-market (MTM) -tappioihin lainanantajille, koska ne realisoivat nämä positiot määrätyn 30 päivän aikajanalla tai vaihtoehtoisesti tekevät varauksia.

”Kun porsaanreikä on täytetty, odotamme, että jotkin stressaantuneet tilit tunnistetaan NPA:iksi (suorittamattomiksi varoiksi) tulevina vuosineljänneksinä”, he sanoivat.

Eräs suuren pankkiiriliikkeen vanhempi analyytikko kertoi myös Fe:lle, että vaikka pankeilla ei ole suurta vaikutusta RBI:n kiertokirjeen vuoksi, tietyillä NBFC:illä on suurempi yksinumeroinen vaikutus nettovarallisuuteen. Hän sanoi, että RBI on toiminut ennakoivasti ottamalla tällaisen askeleen ennen kuin ”ongelmasta tulee suuri”.

”Tämän tarkoituksena on suojata yksityissijoittajia ja vähittäissijoittajia siltä, ​​että niitä ei käytetä institutionaalisen reitin kautta. Ulkomaiset rahastot ovat merkittäviä vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen invertoijia, mutta teollisuuden kasvaessa kotimaiset instituutiot voivat pikkuhiljaa tulla sijoittamaan tälle uudelle tielle, jonka sääntelijä haluaa pitää puhtaana”, hän sanoi ja lisäsi, että myös maailmanlaajuisesti keskuspankit ovat aiemmin ryhtyneet tällaisiin toimiin suojellakseen. taloudellinen vakaus, mutta sääntelytoimet kohtasivat myös suurten globaalien sijoittajien voimakasta lobbausta, mikä saattaa seurata Intiassa sen jälkeen, kun RBI julkaisi tiistaina kiertokirjeensä.

Samankaltaiset artikkelit