RBI on huolissaan pankkien korkeista CD-suhteista – Banking & Finance News

Atal Setu, Atal Setu Mumbai, Mumbai news, Mumbai, PM Modi, PM Modi Mumbai, Maharashtra, Maharashtra news, Mumbai Trans Harbour link, Mumbai sealink, Mumbai sea link PM Modi, Modi Mumbai, Mumbai Trans Harbour Link, Mumbai Trans Harbour Sealink, MTHL Stretch, Mumbai Trans Harbour Sealink Inaugration, MTHL inauguration, What is Mumbai Trans Harbour Sealink, Mumbai Trans Harbour Sealink explained, Maharashtra News, Mumbai Trans Harbour Link Project, Mumbai Trans Harbour Link Inauguration, Mumbai Trans Harbour Link Opening, Mumbai Trans Harbour Link Inauguration Live Updates, Mumbai Trans Harbour Link Opening Live Updates

Intian keskuspankki (RBI) on ilmaissut huolensa joidenkin pankkien korkeista luotto-talletussuhteista. Joidenkin pienten rahoituspankkien CD-suhde on noussut yli 100 %, mikä on paljon korkeampi kuin alan keskiarvo, 80 %.

”Reserve Bankin pankeille antama CD-suhdeluvulle ei ole tarkkaa lukua, mutta 70-80% on sen mukava alue”, lähde kertoi FE:lle. Se on vain neuvonta pankeille, eikä mitään lainanantajaa vastaan ​​ole ryhdytty toimenpiteisiin, hän lisäsi.

CD-suhde mittaa, kuinka paljon pankki lainaa keräämistään talletuksista. Esimerkiksi CD-suhde 75 % tarkoittaa, että kolme neljäsosaa talletuksista on lainattu.

30.9.2023 Suryoday Small Finance Bankin CD-suhde oli 108 %, kun taas IDFC First Bankin, Equitas Small Finance Bankin ja Utkarsh Small Finance Bankin CD-suhde oli 102 %, 101 % ja 100,8 %. Pankkeja, joiden CD-suhde on alle 100 % mutta yli 90 %, ovat Bandhan Bank (96 %) ja Axis Bank (93,9 %).

Pankkien keskimääräinen CD-suhde on liikkunut hieman alle 80 prosentin syyskuusta 2023 lähtien CareEdge Ratingsin mukaan.

Korkea CD-suhde voi aiheuttaa lainanantajalle likviditeetti- ja luottoriskejä. Kun CD-suhde on korkea, se tarkoittaa, että suuri osa pankin varoista on sidottu lainoihin, jolloin likvidejä varoja jää vähemmän. Jos tallettajat nostavat yhtäkkiä varoja suuria määriä, pankki voi kohdata likviditeettihaasteita, mikä vaikeuttaa lyhytaikaisten velvoitteiden täyttämistä.

Kun RBI ilmaisee huolensa, pankit siirtyvät laskemaan CD-suhdettaan lähemmäksi alan keskiarvoa. Yksi tapa, jolla pankit voivat pienentää suhdettaan, on kasvattaa talletuksiaan enemmän kuin ennakkoja. Asiantuntijoiden mukaan tämä lähestymistapa ei hidasta lainanantajien lainakasvua.

”Pankit ovat jo alkaneet pyrkiä alentamaan CD-lukujaan. Ne lisäävät talletusten kasvua ja pitävät omaisuuden kasvun kurissa”, sanoi Sanjay Agarwal, Care Ratingsin vanhempi johtaja. Jos talletusten kasvu on nopeaa, pankkien ei tarvitse vähentää ennakoiden kasvua.

Pankkijärjestelmän talletusten kasvu on ollut luottojen kasvua hitaampaa, mikä on nostanut CD-suhdetta korkeammalle. Pankkien luotonotto kasvoi 20 prosenttia edellisvuodesta ja oli 159,6 biljoonaa rupiaa 29. joulukuuta päättyneeltä kahdelta viikolta, kun taas talletukset nousivat 13,2 prosenttiin vuodentakaisesta kahdelta viikolta ja olivat 200,8 biljoonaa rupiaa 15. joulukuuta 2023.

Samankaltaiset artikkelit