Pitäisikö koruja säilyttää kotona vai pankkikaapissa? Selvittää

Should you keep jewellery at home or in a bank locker? Find out

Pankkikaappi on pankkien asiakkaille tarjoama turvallinen säilytystila arvoesineiden, kuten korujen, asiakirjojen ja muun tärkeän omaisuuden suojaamiseksi. Se sisältää tyypillisesti tallelokeron vuokraamisen pankin holvissa. Arvoesineiden turvassa pitäminen on kaikkien tärkeintä. Vaikka kodin kassakaapit tarjoavat käyttömukavuutta, pankkikaapit tarjoavat ylimääräisen suojakerroksen varkauksia, tulipaloa ja muita säilytysongelmia vastaan.

Usein intialaiset kotitaloudet säilyttävät korunsa kotona, mutta turvallisuuden varmistaminen on melko hankalaa, koska pelkäät aina jättää talosi ilman valvontaa jalometallien ollessa turvassa kaapeissasi. Kun valitset, säilytätkö koruja kotona vai pankkikaapissa Intiassa, on otettava huomioon useita turvallisuuteen, turvallisuuteen, mukavuuteen ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin liittyviä tekijöitä. Tutkitaanpa näitä näkökohtia yksityiskohtaisesti:

Kun valitsemme pankkilokeron, olemme yleensä hämmentyneitä siitä, mikä pankki meidän on valittava. On suositeltavaa valita hyvämaineinen pankki, jolla on vahva turvajärjestelmä ja historian luotettavuus. Harkitse sellaisia ​​tekijöitä kuin pankin sijainti, aukioloajat ja kaappivuokraukseen liittyvät maksut.

Ennen kuin valitset pankkilokeron, sinun on tiedettävä, kuinka paljon kuluja joudut maksamaan. Siksi sinun tulee ottaa yhteyttä pankkiin tiedustellaksesi kaapin saatavuutta, kokoa ja vuokrausmaksuja. Täytä tarvittavat paperit, toimita henkilöllisyystodistukset ja maksa vaaditut vuokrakulut.

Vuokrattaessa kaappi, pankki tarjoaa kaksi avainta – yhden sinulle ja toisen pankille. Molempia avaimia tarvitaan kaappiin pääsemiseksi, mikä takaa lisäturvatason.

Pankkikaapit tarjoavat tietyn tason yksityisyyttä, koska vain kaapin haltija tietää sisällön. Pankit ovat lain mukaan velvollisia säilyttämään kaapin sisällön luottamuksellisuuden. Sinun tulee käydä läpi ehdot ja kaikissa kysymyksissä ottamalla yhteyttä pankin viranomaisiin varmistaaksesi, että omaisuutesi ovat turvassa ja luottamuksellisia RBI:n sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

1. Korut:

Arvokkaat korut, erityisesti esineet, joilla on tunnearvoa tai merkittävää rahallista arvoa, tulee säilyttää pankkikaapissa varkauden tai katoamisen riskin minimoimiseksi.

2. Tärkeitä asiakirjoja:

Säilytä tärkeitä asiakirjoja, kuten omaisuuspaperit, vakuutukset, testamentit ja lakisääteiset sopimukset, pankkikaappiin suojataksesi varkauksia, tulipaloa tai muita odottamattomia tapahtumia.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”RBI:n ohjeiden mukaan pankit ovat vastuussa kassakaappiholvien tilojen turvallisuuden varmistamisesta. Pankkien velvollisuus on ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin estääkseen onnettomuudet, kuten tulipalot, varkaudet, murtovarkaudet, ryöstöt, hämärtymiset ja rakennuksen romahtaminen, jotka johtuvat niiden omista puutteista, laiminlyönnistä tai laiminlyönnistä tai laiminlyönnistä.

1. Mukavuus

Jotkut ihmiset pitävät koruja mieluummin kotona mukavuuden vuoksi. Tämä mahdollistaa helpon pääsyn ja korujen käyttämisen päivittäin ilman tarvetta käydä pankissa. Kalliiden korujen säilyttäminen kotona ei kuitenkaan ole turvallista.

2. Vakuutus

Jos päätät pitää koruja kotona, harkitse vakuutuksen ottamista suojataksesi riskejä, kuten varkauksia, tulipaloa tai luonnonkatastrofeja.

Shetty sanoo: ”Vaikka pankkeja ei pidetä vastuussa kaapin sisällön vahingoista tai menetyksistä, jotka johtuvat luonnonmullistuksista tai Jumalan teoista, kuten tulvista, ukkosmyrskyistä, maanjäristyksistä ja salamaniskuista, niiden odotetaan noudattavan asianmukaista huolellisuutta kaappinsa turvaamisessa. järjestelmät sellaisista katastrofaalisista tapahtumista.”

Päätös pitää korut kotona tai pankkikaapissa riippuu mieltymyksistäsi ja havaitusta riskitasosta. Vaikka pankkikaappi tarjoaa korkeamman turvatason, jotkut saattavat asettaa etusijalle sen, että heidän omaisuutensa on helposti saatavilla kotona. Valitsetpa pankkilokeron tai pidät koruja kotona, päätöksesi tulee perustua olosuhteisiin ja prioriteetteihin.

Samankaltaiset artikkelit