PE/VC-sijoitukset kasvoivat 60 % syyskuussa: EY – Market News

Risk-Free Vs High-Risk Investments: What is the right option for you?

Pääoma- ja riskipääomasijoitukset (PE/VC) kasvoivat 60 % vuoden 2002 kolmannella neljänneksellä ja olivat 13,6 miljardia dollaria, konsultti- ja tilintarkastusyhtiö EY India kertoi viimeisimmässä PE-uutiskirjeessään.

Ne olivat kuitenkin 5 % alhaisemmat kuin vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Kauppojen määrä vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä oli 18 % pienempi kuin vuotta aiemmin.
Pure-pay PE/VC-sijoitusten elpyminen noin 88 % vahvisti PE/VC-sijoitusten kokonaismäärän kasvua Q32023:lla, jolloin kirjattiin 31 suurta kauppaa yhteensä 10,7 miljardilla dollarilla verrattuna 15 suureen 4,8 miljardin dollarin kauppaan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Kasvuinvestoinnit olivat korkeimmat vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä 4,5 miljardilla dollarilla, mitä seurasivat yritysostot 3,5 miljardilla dollarilla. Sektorin näkökulmasta infrastruktuuri oli suurin sektori vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä ja kirjasi 3,9 miljardia dollaria uusiutuvan energian sektoriin tehtyjen investointien ansiosta.

PE/VC-irtautumiset olivat 8,6 miljardia dollaria 85 kaupasta Q32023:lla, mikä on korkein seitsemään vuosineljännekseen. Avomarkkinoilta irtautumisten osuus kaikista irtautumisista oli arvoltaan 44 %.

Vuonna 2023 investoinnit biotieteisiin ovat kaikkien aikojen korkeimmillaan, mikä johtuu suurelta osin terveydenhuollon alan yritysostoista.

”Päärahastojen viimeaikaisissa irtautumisissa tuottamat vahvat tuotot lisäävät alan houkuttelevuutta PE/VC-rahastoille, jotka sijoittavat jo nyt voimakkaasti taustalla olevien maallisten myötätuulen vuoksi”, se sanoi.

”Katsoimme vahvaa sopimusprosessia yhä epävarmemmaksi muuttuvasta globaalista makrosta huolimatta, olemme edelleen toiveikkaina, että Intian PE/VC-sijoitukset vuonna 2023 ylittävät vuoden 2022 tason.” Vivek Soni, EY Intian kumppani ja kansallinen pääomasijoituspalveluiden johtaja.

PE-rahastonhoitajat sanovat myös, että sijoitukset ovat nousussa. ”Viime vuoden lopusta lähtien olemme nähneet vahvaa parannusta PE/VC-sijoituksissa Intiassa. Viiden vuoden perspektiivistä tarkasteltuna PE/VC-sijoituksissa on tapahtunut selvää parannusta Intiassa”, sanoi Ankit Aggarwal, Kotak Private Equity -johtaja Kotak Alternate Asset Managersistä.

Aggarwal sanoi, että PE-käytön lisääntyminen johtuu Intian hallituksen keskittymisestä luoda kasvuhakuinen ajattelutapa ja johdonmukainen sääntely- ja poliittinen ympäristö.

Ottaen huomioon Intiaan keskittyneiden rahastojen keräämän pääoman ennätysmäärän, huomattava pääoma odottaa käyttöönottoa, Aggarwal sanoi. Hän sanoi, että vuoden 2021 lopussa PE/VC-kuivajauheen kokonaismäärä oli 11,1 miljardia dollaria ja vuonna 2022 rahastot keräsivät vielä 13,7 miljardia dollaria.

Multiples Asset Managementin toimitusjohtaja Renuka Ramanathan sanoi, että luottamus intialaiseen vaihtoehtoiseen sijoitusalueeseen on korkein hänen näkemäänsä kahden viime vuosikymmenen aikana, ei pelkästään maailmanlaajuisten institutionaalisten sijoittajien, vaan ennen kaikkea kotimaisten sijoittajien, mukaan lukien institutionaaliset sijoittajat sekä UHNI:t ja perhetoimistot.” Intia on todistamassa valtavaa virtaa vaihtoehtoista pääomaa rakentamiseen AtmaNirbhar Bharat Yritysrakentajien ja sijoittajien atma vishwa (itseluottamus) johdolla”, hän sanoi.

Hän sanoi, että maassa on meneillään nykyisessä tilanteessa kolme merkittävää alaa muokkaavaa rakennemuutosta. ”Olemme luomassa arvokkaita yrityksiä, jotka voivat tarttua globaaleihin mahdollisuuksiin digitaalisen osaamisen ja innovaatioiden avulla; Toiseksi intialaisten yritysten keskittyminen megayrityksiksi, jolloin niistä tulee globaalisti kilpailukykyisiä”, hän lisäsi.

Kolmanneksi vahvojen kannattavien yritysten pääomarakenteen uudelleenjärjestelyt, oman pääoman saatavuuden hyödyntäminen vaihtoehtoisten omaisuuserien kautta muuttavien muutosten tuomisessa ja kestävien tulevaisuuden kannalta kestävien yritysten rakentamisessa.

Tata Capital Growth Fundin toimitusjohtaja Akhil Awasthi sanoi, että heidän lähteensä mukaan vuoden 2023 heinä-syyskuun sopimukset ovat paljon korkeammat kuin mitä Refinitivin luku ehdotti.

PE-sijoitukset syyskuun 2023 neljänneksellä olivat noin 8,3 miljardia dollaria verrattuna 5,2 miljardiin dollariin vastaavana ajanjaksona vuonna 2023. Jopa sen jälkeen, kun Reliance Retailissa tehdyt suuret tarjoukset, 1,5 miljardin dollarin GIC-investointi Genus Poweriin, olisi tehty, se olisi noin 5,2–5,3 miljardia dollaria Q3CY 2023:ssa (samanlainen määrä kuin Q3CY 2022), hän sanoi.

Jatkossa hän näkee PE-kauppojen nousevan vauhtiin seuraavien kolmen kuukauden aikana vuosina 2023 ja 2024. ”Makropuolella Intia on houkutteleva sijoituskohde sen potentiaalisen kasvun, makrotalouden ja politiikan vakauden vuoksi. Mikrotasolla on edelleen hyviä yrityksiä ja yrittäjiä, jotka mieluummin hankkivat pääomaa PE:stä laajentaakseen yrityksiä tavoitteenaan listata yritys”, hän sanoi.

Sijoittajat voivat kuitenkin kääntyä varovaisiksi, jos Länsi-Aasiassa vallitseva geopoliittinen jännitys kärjistyy, mikä johtaa raakaöljyn hintojen nousuun, jolla voi olla haitallinen vaikutus Yhdysvaltain dollarin Intian rupian valuuttakursseihin, hän sanoi.

Pranav Parikh, Nuvama Asset Managementin toimitusjohtaja ja PE-päällikkö, odottaa, että tilojen aktiviteetti lisääntyy muutaman seuraavan vuosineljänneksen aikana. ”Liiketoiminta ja capex-sykleet näkevät erittäin korkean vauhdin erilaisten makroperätuulien perusteella. Käytettävissä on joka tapauksessa merkittävää kuivajauhetta”, Parikh sanoi.

Hän sanoi, että kiinnostus on lisääntynyt myös suuriin yritysjärjestelyihin, joissa rahastot tekevät yhteistyötä yritysten kanssa, ja tämä on selvä merkki pääomatalouden ekosysteemin kypsyydestä tässä maassa. ”Tämä johtaa suuriin kauppoihin markkinoilla”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit