Miten Gurugramin vuokratuottoja verrataan lähiöihin?

How rental yields in Gurugram compare with yields in its suburbs

Gurugram, joka tunnetaan nimellä Millennium City, on pitkään hallinnut NCR:n toimisto- ja asuinaluetta, jossa moderni Intia työskentelee ja asuu. Esikaupunkialueet, kuten Manesar, Bhiwadi ja Sohna Road, tarjoavat kuitenkin nyt vakavaa kilpailua kohtuuhintaisten asuntojen ja vilkkaan kaupallisen toiminnan vetämänä. Kiinteistösijoittajille vuonna 2024 vuokratuottojen punnitseminen eri vyöhykkeiden välillä on avainasemassa sellaisten omaisuuserien tunnistamisessa, joilla on suurin arvostuspotentiaali.

Markkinoiden arvioiden mukaan Gurugram tarjoaa tällä hetkellä kaupallisia vuokratuottoja 7-9 % toimistotiloihin Cyber ​​Cityssä ja Udyog Viharissa ja 2,5-3,5 % asuinkiinteistöihin Golf Course Roadissa. Vertailun vuoksi, nousevat esikaupunkialueet tarjoavat yli 10 %:n tuottoa liikekiinteistöille riippumattomien IT/ITeS-keskittymien ympärillä Manesarissa ja 4–5 %:n tuottoa Sohna Roadin varrella oleville asuntoprojekteille alhaisemmilla kiinteistöhinnoilla.

Gurugramilla on varmasti vahva viehätys, jota johtavat vakiintuneet yhteydet ja kehittynyt sosiaalinen ja vähittäiskaupan infrastruktuuri. Golf Course Roadin kaltaiset alueet tarjoavat korkeatasoista luksusvuokrausta, kun taas Cyber ​​Cityssä ja Udyog Viharissa on suurin kaupallinen kysyntä yritysasujilta. Kiinteistöjen hintojen huipulla ja stressaantuneella infrastruktuurilla kuitenkin rajoitetaan tuottoa ydinalueilla. Ruuhkaongelmat pakottavat yrityksiä arvioimaan uudelleen kiinteistöbudjetteja, koska myös työ- ja perhe-elämän läheisyys tulee etusijalle. Tämä tarjoaa kasvuväyliä esikaupunkialueille heijastuskysynnän keräämiseksi.

Bhiwadi tarjoaa vakuuttavan tapauksen. Tulevat metroyhteydet sekä teollisuustonttien ja asuntojen edulliset hinnat houkuttelevat yrityksiä ja työvoimaryhmiä. Gurugramin tärkeimpien kaupallisten keskusten läheisyys mahdollistaa myös työntekijöiden helpon pääsyn. Tämän seurauksena Bhiwadin vuokratuotot ylittävät usein Gurugramin eri omaisuusluokissa. Samanlaisia ​​mahdollisuuksia on Sohna Roadin asuintaskuissa, jotka tarjoavat edullisia koteja vain 22 kilometrin päässä Gurugramin keskipisteistä. Loppukäyttäjien mieltymykset lisätilaa ja yhteisökeskeisiä projekteja kohtaan Sohnassa tarjoavat alhaisemmat hintapisteet mutta hyvät yhteydet Gurugramiin lisäävät vuokrakysyntää.

Samoin Manesar on nähnyt liikekiinteistöjen nousun, joka keskittyy itsenäisiin IT/ITeS-keskuksiin, logistiikkaan ja valmistukseen. Kilpailukykyiset kiinteistö- ja työvoimakustannukset sekä infrastruktuuripäivitykset tuovat sille kustannusetuja, jotka lisäävät kysyntää.

Ilmeisesti Gurugramilla on tällä hetkellä arvovaltaa. Mutta korkeat tulo- ja käyttökustannukset ovat jälleen keskittymässä sen tehokkaisiin reunamarkkinoihin NCR:n esikaupunkialueilla. Niiden luontaiset arvotekijät ja infrastruktuurin kehittämisen katalysoima kasvuvauhti osoittavat houkuttelevia vuokratuottoja.

Gurugramin ja sen tehokkaiden esikaupunkien välinen vuokratuottoero viittaa huomattavaan positiiviseen lähentymiseen. Vaikka riskejä on olemassa, progressiivisten vyöhykkeiden varhainen tunnistaminen tarjoaa mahdollisuuden suuriin hyötyihin. Havaitsemalla nämä muutokset ennen käännepisteitä, taitavat sijoittajat vuonna 2024 voivat tehdä strategisia leikkejä hyödyntääkseen tuottoarbitraasia. Aika saattaa olla kypsä katsoa Gurugramin loisteen pidemmälle ja suurentaa vuokratuloja NCR:n nousevasta periferiajalusta.

Samankaltaiset artikkelit