Kauppaministeriö työskentelee kriteereiden parissa kannettaville tietokoneille, tietokoneiden maahantuojat tarjoavat lisenssejä sujuvasti: Virallinen

criteria for laptop import, criteria for personal computer import, IT hardware, PLI scheme for IT hardware,

Kauppaministeriön osasto DGFT työskentelee laatimassa kriteerejä, jotta lisenssit voitaisiin myöntää sujuvasti kannettavien ja tietokoneiden maahantuojille, virkamies sanoi. Koska hallitus on päättänyt asettaa näille elektronisille laitteille tuontirajoituksia, maahantuojien olisi haettava lupa ulkomaankaupan pääosastolta (DGFT) 1. marraskuuta alkaen. ”Työstämme lupakysymyksiä. Tarkoituksena on tehdä tuontiluvan saamisesta sujuvaa, virkamies sanoi. Aiemmin vastaavissa tapauksissa toimilupien myöntämisessä on käytetty kriteerejä, kuten yrityksen aiempaa suorituskykyä. Tuontirajoitukset auttavat Intiaa seuraamaan tarkasti, mistä tuotteet tulevat.

Päätös vauhdittaa myös kotimaista valmistusta aikana, jolloin Intia on määritellyt elektroniikkavalmistuksen tulevaisuuden kasvutavoitteensa keskeiseksi painopistealueeksi ja toivoo houkuttelevansa investointeja kansainvälisiltä suuryhtiöiltä, ​​jotka haluavat monipuolistaa toimintaansa Kiinan ulkopuolella. IT-laitteistojen PLI (production-linked incentive) -järjestelmä on houkutellut 38 yritystä, mukaan lukien Foxconn Group, HP, Dell ja Lenovo. He ovat hakeneet kannustimia kannettavien tietokoneiden, tietokoneiden ja palvelimien valmistukseen.

Ajatushautomo Global Trade Research Initiative (GTRI) on todennut, että hallituksen tulisi julkistaa objektiiviset kriteerit maahantuojille, jotta he voivat hakea lupia näiden tuotteiden saapuville lähetyksille vastatakseen kotimaan kysyntään. GTRI:n perustaja Ajay Srivastava sanoi, että henkilökohtaiset tietokoneet (PC:t), kannettavat tietokoneet ja tabletit ”liittävät meidät koulutuksen, liiketoiminnan, viihteen ja kaiken muun maailmaan”, ja siksi hallituksen on ryhdyttävä kaikkiin toimiin pulaa ja markkinahäiriöiden välttämiseksi.

”Yksi tapa on julkistaa objektiiviset kriteerit, jotka muodostavat perustan luvan myöntämiselle”, hän sanoi ja lisäsi, että hallitus voi etukäteen ilmoittaa kaikille yrityksille niiden ensi vuoden vuotuisesta tuontikelpoisuudesta kappalemäärän ja arvon osalta.

Aiemmin hallitus määräsi tuontirajoituksia renkaille, televisioille, ilmastointilaitteille ja fluorihiilivetyille (HFC), joita käytetään jäähdytyksessä ja ilmastoinnissa.

Kannettavien tietokoneiden, tietokoneiden ja vastaavien tuotteiden perustullit Intiassa ovat nolla. Intia ei voi korottaa tätä tullia, koska se on sitoutunut tullittomuuteen tietokoneissa ja monissa tietotekniikkaan liittyvissä tuotteissa allekirjoittamalla tietotekniikkasopimuksen (ITA) vuonna 1997 Maailman kauppajärjestön (WTO) puitteissa.

Ainoa tapa tarkistaa tuonti oli vaatia yrityksiä hankkimaan valtion lupa ennen tuontia. Tuonnin rajoittaminen on ankarampi toimenpide, koska hallitus voi nyt rajoittaa tuonnin arvoa tai sitä, kuka tuo maahan, GTRI toteaa raportissaan.

Näiden tuotteiden tuonti Intiasta oli 8,8 miljardia dollaria vuosina 2022–2023. Kaksi keskeistä tuotetta ovat tietokoneet/kannettavat tietokoneet, tabletit (5,3 miljardin dollarin tuonti) ja Wi-Fi-sovittimet, älykortinlukijat, Android TV Boxit jne. (2,6 miljardia dollaria).

Tietokoneiden/kannettavien tietokoneiden maailmanlaajuinen vienti oli 163 miljardia dollaria vuonna 2022. Kiina on kiistaton markkinajohtaja 81 prosentin osuudellaan. Saksa on 3,5 prosentin osuudellaan kaukainen kakkonen. Huippuyritykset Lenovo, Apple, Dell ja HP ​​valmistavat suurimman osan kannettavista tietokoneista Kiinassa. Suurin osa elektroniikkatuotteista, mukaan lukien kannettavat tietokoneet, on valmistettu miljoonista komponenteista, jotka on kudottu moniin osakokoonpanoihin. Kiina näyttää lyömättömältä, koska se valmistaa kaikki komponentit. GTRI:n mukaan jokaisen uuden maan, joka haluaa valmistaa kannettavia tietokoneita, on aluksi tuotava useimmat tällaisista komponenteista Kiinasta. OTA

Samankaltaiset artikkelit