MCX:n osakkeet putosivat lähes yhdeksän prosenttiyksikköä päivän sisällä sen jälkeen, kun Sebi pyysi lykkäämään CDP:n käynnistämistä

stock market (1)

Intian Multi Commodity Exchange of India (MCX) -osakkeet putosivat lähes 9 prosenttia päivän sisäisessä kaupassa perjantaina sen jälkeen, kun pörssi sanoi, että markkinasäätelijä Sebi on pyytänyt sitä viivyttämään Commodity Derivatives Platformin (CDP) käynnistämistä.

Osake putosi päivän aikana BSE:ssä 8,84 prosenttia 1 914,60 rupiaan. Myöhemmin se sai takaisin osan varhaisesta menetyksestä ja päättyi 2 049,30 rupiaan, 2,43 prosenttia alhaisempaan hintaan.

NSE:ssä se päättyi 2 049,70 rupiaan, mikä on 2,23 prosenttia pudonnut 8,74 prosenttia 1 913,25 rupiaan päivän aikana.

Sääntelyviranomainen neuvoi MCX:ää pitämään ehdotetun CDP:n käyttöönoton lykkäyksenä, koska asiaan liittyy teknisiä kysymyksiä ja siitä keskustellaan Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (Sebi) teknisen neuvoa-antavan komitean kokouksessa, joka pidetään piakkoin, pörssi sanoi. viranomaisilmoitukset aikaisemmin päivällä.

Koska pörssi on valmis ja haluaa aloittaa toimintansa heti, kun se on sallittua, se jatkaa CDP-mallitestien tekemistä odottaen Sebin lisäohjeita asiassa, se lisäsi.

Sääntelyviranomainen on myös pyytänyt MCX:tä ja MCXCCL:tä toimittamaan yksityiskohtaisia ​​kommentteja Chennai Financial Markets and Accountability on CDP:n esiin tuomista ongelmista 3. lokakuuta mennessä.

Aiemmin tällä viikolla MCX oli sanonut, että sen hyödykejohdannaisten alusta tulee käyttöön 3. lokakuuta.

Samankaltaiset artikkelit