Laitteistoinnovaatio: Miksi ostaa, kun voit tehdä sen? – Teollisuusuutisia

Hardware

Kirjailija Amrish Pipada

Intian talouden dynaamisessa maisemassa ”Make in India” -aloite on ollut talouskasvun katalysaattori, joka on kannustanut yrittäjiä tutustumaan eri aloihin. Hallitus, jonka tarkoituksena oli alun perin edistää intialaisten matkapuhelinvalmistajien kasvua, on nyt siirtänyt painopisteensä laitteistojen valmistukseen. Nykyinen riippuvuus muista maista monien tuotteiden osalta korostaa tämän aloitteen merkitystä, sillä sen tarkoituksena on vähentää tuontia ja vahvistaa kotimaista valmistussektoria. Tästä syystä laitteistoalan innovaatiot ovat kriittisiä talouskasvulle ja kehitykselle uusien markkinoiden, tuotteiden ja palvelujen luomiseksi. Makrotaloudellisesti korkean teknologian sektorin laitteistoinnovaatiot luovat työpaikkoja, edistävät innovaatio- ja teknologiaekosysteemejä, jotka usein toimivat laiturina uusille innovatiivisille projekteille, erityisesti palveluiden luomisessa. Laitteistokehitys ja -valmistus ovat kuitenkin kustannusvaltaisia ​​ja haastavia investointisopimusten tekemisessä.

Kasvun välttämättömyys
Intia on korostanut vahvaa MSME-sektoria. Maailman talousfoorumin (WEF) arvioiden mukaan MSME-sektori muodostaa 30 prosenttia Intian BKT:sta, lähes 50 prosenttia viennistä ja työllistää jopa 110 miljoonaa ihmistä. Sukeltamalla laitteiston valmistukseen yrittäjät edistävät tasapainoista talousekosysteemiä ja vähentävät riippuvuutta tietystä sektorista. Tämä monipuolistaminen ei ainoastaan ​​lisää taloudellista vakautta, vaan myös ruokkii työpaikkojen luomista. Hajauttaminen laitealalle voi luoda miljoonia työpaikkoja.

Jäljen tekeminen
Laitteiden valmistus lisää maan globaalia kilpailukykyä vähentämällä tuontiriippuvuutta ja edistämällä vientiin suuntautunutta kasvua. Samaan aikaan laitteistojen kehittäminen edellyttää jatkuvaa innovaatiota ja investointeja tutkimukseen ja kehitykseen, mikä edistää teknologista kehitystä ja edistää Intian mainetta innovaatiovetoisena taloudena.
Toisen WEF:n tutkimuksen mukaan Intialla on potentiaalia muokata toimitusketjuja ja tuottaa yli 500 miljardin dollarin vuotuinen taloudellinen vaikutus maailmantalouteen vuoteen 2030 mennessä. Intian laitteistojen uusien yritysten kasvu ja Made in India -elektroniikkatuotteiden kysyntä ovat osoitus siitä, että alan globaalia potentiaalia.

Tunnin tarve
Laitteistoalan omaksuminen on linjassa Intian näkemyksen kanssa omavaraisuudesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta. Make in India -aikakaudella laitteistojen valmistus on yrittäjille tärkeä keino tukea talouskasvua. Laajentumalla laitevalmistukseen ne voivat edistää taloudellista vakautta, luoda työpaikkoja ja edistää infrastruktuurin kehitystä. Laitteiston vallankumouksen syleily ei ole vain strateginen valinta yksittäisille yrityksille; se on yhteinen pyrkimys vapauttaa Make in India -aloitteen koko potentiaali.

Kirjoittaja on Mega Networksin perustaja ja toimitusjohtaja

Samankaltaiset artikkelit