Kyberrikolliset siirtyvät kohti ketjujen välisiä siltoja

Elliptic is a blockchain forensics firm

Blockchain-rikosteknisen yrityksen Ellipticin mukaan kyberrikolliset ovat viime vuoden aikana nopeuttaneet siirtymistään pois kryptosekoittimista ketjujen välisissä silloissa, Cointelegraph totesi.

Lähteet paljastivat, että kesä- ja heinäkuussa suurimman osan varastetuista kryptoista odotetaan pestävän ketjujen välisten siltojen kautta. Ellipticin tiedot osoittavat kuitenkin täydellisen käänteen vuoden 2022 ensimmäisestä puoliskosta, Cointelegraph lisäsi.

Elliptic mainitsi 18. syyskuuta 2023 julkaistusta blogikirjoituksesta saatujen oivallusten perusteella, että ketjujen välinen rikollisuustrendi johtuu ”rikollisuuden syrjäytysvaikutuksesta”. Uskotaan, että rikolliset ovat siirtymässä uuteen tapaan suorittaa laitonta toimintaa, kun olemassa olevaa menetelmää valvotaan liikaa. Siirron uskotaan kuitenkin ylittävän ketjujen siltoja, ja se nousee ennen niiden ennustetta, Cointelegraph korosti.

Lisäksi Ellipticin odotetaan maininneen, että monet kyberrikolliset, kuten Pohjois-Korean tukema Lazarus Group, ryntäävät Avalanche Bridgelle sanktioiden jälkeen, Cointelegraph päätteli.

Samankaltaiset artikkelit