Kuinka spot-Bitcoin ETF-kelkka on kehittynyt tähän mennessä… – Digital Transformation News

Spot BTC ETFs could clock to an amount worth -100 billion within this year

Ennen spot-Bitcoinin (BTC) pörssilistattujen rahastojen (ETF) hyväksymistä kryptoalalla oli ilmeisesti sellainen vaikutelma, että siirto laukaisi härkäjuoksun. Kuitenkin uskotaan, että kryptovaluuttatilanne on ollut ”yleisö” kuin mitä sijoittajat olisivat toivoneet. Huolimatta siitä, että BTC:n hinta ylitti 47 000 dollarin tason sen jälkeen, kun US Securities and Exchange Commission (SEC) oli hyväksynyt 11 spot-BTC-ETF:n, hinnat jatkoivat laskusuuntausta, kun kahdeksan niistä aloitti kaupankäynnin. ”Uskon, että ETF-rahastojen lanseeraus on vaikuttanut BTC-sijoituksiin tarjoamalla säänneltyä väylää perinteisille sijoittajille. Se on lisännyt likviditeettiä, vähentänyt markkinoille pääsyn esteitä ja lisännyt valtavirran hyväksyntää. BTC-hinnan nousu, huolimatta säännöllisistä laskuista, voitiin johtua instituutioiden kiinnostuksesta, lisääntyneestä käyttöönotosta ja BTC:n tunnustamisesta arvon säilyttäjänä. Lisäksi makrotaloudelliset tekijät, kuten inflaatiohuolet, ovat saattaneet ohjata sijoittajia käyttämään digitaalisia omaisuuseriä suojauksena”, Sumit Ghosh, Chingari, Web3.0-suoratoistosovelluksen perustaja ja toimitusjohtaja, kertoi FE TransformX:lle.

Ymmärrettyjen tietojen mukaan hyväksyntä saapui varoitusten takaosaan, erityisesti Gary Gensleriltä, ​​Yhdysvaltain SEC:n puheenjohtajalta. Virallisessa lausunnossa Gensler ilmoitti, että vaikka he hyväksyivät tiettyjen spot-BTC-pörssissä noteerattujen tuotteiden (ETP) osakkeiden listauksen ja kaupankäynnin, he eivät hyväksyneet tai tukeneet BTC:tä. ”Sijoittajien tulee pysyä varovaisina Bitcoiniin ja tuotteisiin, joiden arvo on sidottu kryptoon, liittyvien lukemattomien riskien suhteen”, Gensler lisäsi. Mediatietojen mukaan BTC kirjasi hinnan laskun alle 40 000 dollarin, mikä nähtiin viimeksi joulukuun alussa. Raporttien mukaan kaksi viikkoa spot BTC ETF -hyväksynnän jälkeen BTC:n hinta oli laskenut yli 15%. Markkinatutkimukset viittaavat siihen, että BTC-hinnan lasku johtuu harmaasävyjen suurista ulosvirtauksista myyntien kautta, mikä sisälsi myös miljardin dollarin omaisuuden FTX-myynnin sen jälkeen, kun rahoitusalusta sai hyväksynnän spot BTC ETF -sovellukselleen. Toinen ehdotus BTC-hintatilanteesta on ollut kryptovaluutan kyvyttömyys vastata nouseviin perinteisiin osakehintoihin. Ketjussa toimiva analytiikkayritys Glassnode täsmensi, että BTC-hinnan lasku johtui spot-voitosta ja johdannaisten vipuvaikutuksesta.

”Luulen, että huomiota kiinnitetään ”Myy uutiset” -vaikutukseen hintoihin, lähetä spot-BTC ETF -hyväksyntä, koska hinnat laskivat alle 40 000 dollariin. Nyt he näyttävät kuitenkin löytäneen tukea näillä tasoilla. Monet eivät näytä huomioivan, että Grayscalen Bitcoin Trust (GBTC) on myynyt BTC:tä, koska se on tähän mennessä nähnyt lähes viiden miljardin dollarin ulosvirtauksen, mikä on johtanut hintojen laskuun. Lisäksi FTX:n konkurssipesä on myynyt miljardin dollarin GBTC:nsä aiheuttaakseen hintojen laskupaineita. Molemmat ovat nyt loppumassa, ja meidän pitäisi todistaa saapuvan kysynnän vaikutusta tulevina viikkoina ja kuukausina. Näemme jo hinnan nousevan yli 43 000 dollarin, sijoitusjohtaja Parth Chaturvedi, kryptosovellus CoinSwitch korosti.

Huolimatta haitoista markkinoiden merkit viittaavat siihen, että spot-BTC-ETF:ien valtuuttaminen hyödyttää suurta määrää sijoittajia, mikä voi myös tuoda markkinoille sijoittajia, joiden on vaikea kohdistaa kryptovaluuttasijoituksiin sääntelyn vuoksi. Kolmen päivän spot-BTC-ETF-kaupan jälkeen nettomäärä oli noin 21 000 BTC:tä, ja se oli lähellä noin miljardia dollaria. Viimeaikaisen kehityksen mukaan markkinaraportit osoittivat, että BTC saavutti lähes kahden prosentin arvonnousun tammikuussa 2024, mikä osoittaa BTC:n olevan nousussa viidettä kuukautta peräkkäin. Monikansallisen Standard Charteredin analyytikot ovat jo ennustaneet, että spot-BTC-ETF:t voivat saavuttaa 50-100 miljardin dollarin arvoisen summan tämän vuoden aikana, kun taas toiset odottavat summan olevan noin 55 miljardia dollaria viiden vuoden sisällä. 31. tammikuuta 2024 (13.34 Intian normaaliaikaa) BTC käy kauppaa noin 43 000 dollarin rajalla markkina-arvon pudotessa lähes 0,6 % ja 24 tunnin volyymin kasvaessa noin 0,3 % krypton CoinMarketCapin mukaan. hintaseurantasivusto. Sivusto mainitsi myös, että yhdeksän spot-BTC-ETF:ää on kerännyt yhteensä 150 000 BTC:tä, joista noin 6,5 miljardia dollaria on hallinnoitavia varoja (AUM).

Lisäksi on osoitettu, että tulevaisuudessa BTC-hinnan laskusta huolimatta, spot-BTC-ETF:ien hyväksymisen jälkeen kryptovaluutan pitkän aikavälin tulevaisuus on suuntaamassa kohti yleisen hyväksynnän lisääntymistä sääntelyohjeiden laatimisen sijaan. ”Uskon, että BTC ETF:n hyväksyntää on pidetty vedenjakajana BTC- ja kryptovaluuttamarkkinoilla yleensä, mikä ei ole vain lyhyen aikavälin trendi, vaan jotain, jonka pitäisi näkyä tulevina kuukausina ja vuosina. Instituutiosijoittajilla näyttää kestävän pidempään investointien käyttöönotossa, ja markkinoilla voi nähdä tulevien viikkojen ja kuukausien aikana tulovirtojen vahvistumista entisestään, Kumar Gaurav, lohkoketjupohjaisen Cashaan perustaja ja toimitusjohtaja, totesi.

Samankaltaiset artikkelit