Kuinka pilvi-, data- ja tekoälykolmikot muuttavat pääomamarkkinoita

In the U.S. stock market, 70% of conventional trading is initiated with the help of AI

Talousmaailmassa on käynnissä seisminen muutos, jota ohjaa kolmen tehokkaan teknologian lähentyminen: pilvilaskenta, tekoäly (AI) ja data-analytiikka. Tämä voimanpesäkolmio muokkaa pääomamarkkinoiden toimialaa luoden innovaatio- ja arvonluontimahdollisuuksia.

Mutta tiedätkö niiden tuomista muutoksista? Selvitetään, kuinka nämä tekniikat antavat teollisuudelle yksittäin voimavaroja.

Perinteinen IT-infrastruktuuri, joka on ensisijaisesti paikalla, asettaa usein skaalautuvuuden, kustannustehokkuuden ja ketteryyden haasteita. Pilvipalveluiden myötä ratkaisuteollisuus on kuitenkin todistamassa skenaarion muutosta. Sen on-demand-resurssit ja joustavat hinnoittelumallit ovat todellakin muuttaneet peliä.

Pilviratkaisujen ansiosta sinun ei enää tarvitse kantaa palvelinkeskusten ja tallennustilan korkeita kustannuksia, kohdata tietoturvariskejä ja hidasta suorituskykyä. Pilvipalvelu on parantanut koko markkinoiden näkymiä.

Esimerkiksi jotkin Intian pörssit ovat ottaneet käyttöön pilviratkaisuja käsitelläkseen kasvaneita kaupankäyntimääriä ja varmistaakseen nopeamman tilausten käsittelyn. Tämän tarkoituksena on kannustaa Intian pääomamarkkinoiden tutkimusta. Tutkijat voivat käyttää ja analysoida historiallisia tilauksia ja kauppatietoja.

Lisäksi pilviratkaisujen avulla pääomamarkkinoiden toimijat voivat nopeasti sopeutua markkinoiden muutoksiin ja innovoida ilman merkittäviä ennakkoinvestointeja.

Kuvittele, kuinka paljon helpompaa olisi tehdä päätöksiä, jos sinulla olisi pääsy yhteenvetotietoihin suuren määrän raakadatan sijaan. Tekisit parempia päätöksiä. Juuri tätä data-analytiikka tekee markkinoilla ja auttaa sinua ja yrityksiä tekemään oikean valinnan.

Pääomamarkkinat tuottavat valtavia määriä dataa, jotka kattavat kauppavirrat, markkinatrendit ja asiakkaiden käyttäytymisen. Data-analytiikkatyökalut vapauttavat näiden tietojen piilossa olevan potentiaalin ja tarjoavat käyttökelpoisia oivalluksia, jotka voivat antaa tietoja sijoituspäätöksistä ja parantaa riskienhallintaa ja henkilökohtaisia ​​asiakaskokemuksia.

Useat intialaiset varainhoitoyritykset käyttävät data-analytiikkaa räätälöidäkseen sijoitussuosituksia yksittäisten asiakasprofiilien ja riskireferenssien perusteella. Tällaiset yritykset käyttävät analyyttisiä työkaluja suuren tietomäärän pilkkomiseen, asiakkaiden riskinsietokyvyn analysoimiseen ja mukautettujen strategioiden tarjoamiseen.

Mitä jos saisit ammattimaisia ​​neuvoja jokaisesta tekemästäsi kaupasta/sijoituksesta? Sekin heti ja taloudellisen profiilisi perusteella! Sitä tekoäly tekee pääomamarkkinoilla.

Tekoälyalgoritmit pystyvät oppimaan laajoista tietojoukoista ja tekemään monimutkaisia ​​päätöksiä huomattavalla tarkkuudella. Tämä automaatiopotentiaali muuttaa pääomamarkkinoita virtaviivaistamalla prosesseja, optimoimalla kaupan toteutusta ja jopa tunnistamalla vilpillisiä toimia.

Esimerkiksi FIU College of Businessin mukaan Yhdysvaltain osakemarkkinoilla 70 % perinteisestä kaupankäynnistä aloitetaan tekoälyn avulla. Algoritmisen kaupankäynnin käyttö Yhdysvalloissa on moninkertaistunut, ja Intia on hitaasti saamassa samaa tahtia.

Useat intialaiset yritykset käyttävät tekoälyä automatisoidakseen sijoitusten hallinnan. Robo-neuvojan palveluillaan he auttavat ihmisiä hallitsemaan varallisuuttaan ja tekemään älykkäitä sijoituksia.

Lisäksi pankit ja pörssit ottavat käyttöön tekoälyllä varustettuja petosten havaitsemisjärjestelmiä taloudellisten riskien vähentämiseksi.

Todellinen taika avautuu, kun nämä tekniikat toimivat yhdessä. Pilviinfrastruktuuri tarjoaa skaalautuvan alustan tietojen tallentamiseen ja käsittelyyn, kun taas tekoälyalgoritmit analysoivat näitä tietoja tuottaakseen arvokkaita oivalluksia. Näitä oivalluksia voidaan puolestaan ​​käyttää optimoimaan muita tekoälyn tuottamia prosesseja ja päätöksiä.

Kuvittele esimerkiksi pilvipohjainen alusta, joka analysoi reaaliaikaisia ​​markkinatietoja tekoälyn avulla luodakseen sijoittajille henkilökohtaisia ​​kaupankäyntisuosituksia. Siksi tämä synergia avaa mahdollisuuksia parantaa tehokkuutta, henkilökohtaisia ​​kokemuksia ja ylivoimaista päätöksentekoa.

Intian kasvava digitaalinen infrastruktuuri ja tekniikkataitoinen väestö tekevät siitä hedelmällisen maaperän pääomamarkkinoiden innovaatioille. Hallituksen aloitteet, kuten Digital India ja avoin API, nopeuttavat entisestään näiden teknologioiden käyttöönottoa.

Lopuksi tämä on vasta matkan alkua. Pilvi-, data-analytiikan ja tekoälyteollisuuden kehittyessä pääomamarkkinat ovat valmiit muuttuvaan aikakauteen.

Samankaltaiset artikkelit