Kuinka intialaiset HNI:t houkuttelevat merkkiasuntoja

How Indian HNIs are drawn towards branded residences

Intialaiset HNI:t houkuttelevat merkkiasuntoja. Intialaiset HNI:t ovat houkutelleet pyrkimyksensä omistaa ensiluokkainen omaisuus ja pääsy ylivertaisiin palveluihin, ja ne osoittavat uutta kiinnostusta merkkiasuntoja kohtaan. Ravintolakehitys- ja konsulttiyhtiö SKYE:n viimeisimmän tutkimuksen mukaan Intiassa on noin 2 300 merkkiasuntoa, mikä on vaatimaton osuus maailmanlaajuisesta tarjonnasta, joka on 26 000 asuntoa. Segmentti vaihtaa kuitenkin pian vaihdetta kysynnän elpyessä nopeasti.

Useimmat merkkiasunnot rajoittuvat Intian suurkaupunkikaupunkeihin, toisin kuin globaaleilla markkinoilla, joilla on terve yhdistelmä kaupunki- ja etäprojekteja. Siitä huolimatta, koska kysyntä kasvaa, voimme pian nähdä joitain haluttuja projekteja Goassa, Himachalissa ja Uttarakhandissa.

Brändiasunnolla ei ole vakiomääritelmää. Yksinkertaisesti sanottuna kyse on kuitenkin siitä, kun brändi (vieraanvaraisuus tai muu) tekee yhteistyötä kehittäjän kanssa vastineeksi rojalti- ja/tai hallinnointimaksuista. Brändättyä asukasta ei pidä sekoittaa palveluasuntoon. Ne voidaan kuitenkin vuokrata omistajan harkinnan mukaan, mikä tuottaa jatkuvaa tulovirtaa.

Se ei ole uusi idea, sillä merkkiasuntojen käsite juontaa juurensa 1920-luvulta. Se piristyi 1980-luvulla neljän vuodenajan ollessa aktiivisessa roolissa. Myöhemmin joukkoon liittyi muitakin merkkejä, kuten Mandarin Oriental, Ritz Carlton ja Mariott. Nykyään niche-segmentissä toimivat myös ei-vieraanvaraiset lifestyle-brändit, kuten Versace, Armani, Yoo, Trump Towers.

Tällä hetkellä Pohjois-Amerikka on suurin markkina-alue, jossa noin 30-35 % tarvikkeista on keskittynyt LA:n, New Yorkin ja Miamin kaupunkeihin. Samaan aikaan se leviää huimaa vauhtia myös Aasian ja Lähi-idän markkinoilla.

SKYE-tutkimuksen mukaan Intiassa yli 40 % toimitusvolyymista on keskittynyt Delhi NCR:ään. Tätä seuraavat Mumbai (18,1 %), Bangalore (16,2 %), Pune (11,6 %) ja Kolkata (5,9 %).

Markkinat ovat arvoltaan noin 22 800 croreaa, ja NCR:n osuus on huomattava, 11 000 crorea (48 %). Tätä seuraa Mumbai (25,7 %).

Lukuisat vieraanvaraisuusyritykset sekä lifestyle-brändit, kuten Swarovski, Yoo, Trump Towers, Four Seasons, Leela, Taj, Oberoi Resorts jne., ovat uskaltaneet menestyksekkäästi tilaan. Muut suuret toimijat, kuten IHG, Mariott ja Wyndham, suunnittelevat tuloaan tuottoisaan segmenttiin.

Brändiasunnot voivat tuoda uskottavia taloudellisia etuja kaikille asianomaisille sidosryhmille. Brändille, olipa kyseessä vieraanvaraisuus tai elämäntapa, se on liiketaloudellisesti järkevää, koska se on luonnollista etenemistä, sen lisäksi, että se ansaitsee satunnaista rahaa rojaltimaksuista, hallinnointipalkkioista, suunnittelijapalkkioista jne. Se auttaa myös brändejä monipuolistamaan tulovirtaansa. Kehittäjä voi purkaa varaston korkeampaan hintaan ja hyödyntää ainutlaatuista sijaintia.

Ostajat joutuvat maksamaan lisähintaa merkkikodeista, jotka ovat yleensä 25-30 % korkeammat kuin heidän ikäisensä. Tällaisten kiinteistöjen kanssa voi kuitenkin nauttia paremmasta arvostuksesta ja vuokratuottopotentiaalista. Lisäksi tuotemerkki tekee yleensä hanketta koskevan due diligence -tarkastuksen ennen käsien yhdistämistä kehittäjän kanssa. Tämä antaa varmuutta myös asunnon ostajalle.

Brändikiinteistö ei ole vain pokaali, vaan se tarjoaa asunnonomistajalle myös laajan valikoiman huippuluokan mukavuuksia, kuten concierge-palvelua, pysäköintipalvelua, siivouspalveluita, fine dining -ravintoloita, kahviloita, klubeja, kirjastoja jne. Pyynnöstä on saatavilla myös muita palveluita, kuten lastenhoito, lemmikkieläinten hoito, talon ruokailupalvelut, viinitilat jne.

Nykyään Intiassa asuu noin 850 000 UHNI:tä ja HNI:tä. Käytettävissä olevien tulojen nousun ja elämäntapojen muutoksen myötä on näkyvää halua korkealaatuiseen palveluasumiseen. Intialaiset ovat nyt valmiita maksamaan palkkion huippuluokan palveluista ja merkkikiinteistöistä. Brändiasumisen aika on varmasti tullut Intiassa.

Samankaltaiset artikkelit