ISRO:n INSAT-3DS julkaisu tänään: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ”naughty boy” -raketista – Science News

isro, isro launch, isro launch today, isro insat 3ds, isro insat 3ds launch, isro naughty boy, naughty boy isro launch

Intian avaruustutkimusorganisaatio (ISRO) on valmis laukaisemaan 16. meteorologisen satelliitin INSAT-3DS:n avaruuteen tänään 17. helmikuuta kello 17.30. ”Naughty Boy” -nimisen satelliitin tarkoituksena on tutkia tarkemmin sääennusteita ja antaa tarkkoja luonnonkatastrofivaroituksia.

Satelliitin on määrä laukaista INSAT-3DS-satelliitti käyttämällä GSLV F14 -rakettia Satish Dhawan -avaruuskeskuksesta Sriharikotasta, Andhra Pradeshista. Tämä on GSLV-raketin 16. tehtävä, jonka tavoitteena on lähettää INSAT-3DS-satelliitti Geosynchronous Transfer Orbit (GTO) -radalle. Tämä maatieteiden ministeriön kokonaan rahoittama tehtävä on merkittävä virstanpylväs Intian avaruuspyrkimyksissä.

INSAT-3DS:llä on suuri merkitys Intian avaruusjärjestölle, koska se lupaa erittäin tarkkoja sääennusteita valvomalla valtameren pintaa ja auttamalla näin katastrofien ehkäisyssä.

Satelliitin edistyneiden ominaisuuksien odotetaan parantavan meteorologisia havaintoja, valvovan maa- ja meripintoja sääennusteita varten ja parantavan katastrofivaroituksia. Lisäksi se tarjoaa muun muassa satelliittiavusteisia tutkimus- ja pelastuspalveluita (SAR).

GSLV F14 -raketti, joka tunnetaan puhekielessä Intian avaruusohjelman ”tuhmapoikana”, on kohdannut haasteita aikaisemmissa tehtävissä, ja epäonnistumisprosentti on 40 %. Viidestätoista tehtävästä kuusi kohtasi ongelmia. Viimeinen tehtävä toukokuussa 2023 oli kuitenkin menestys, ja se herätti luottamusta sen kykyihin sen levottomasta historiasta huolimatta.

Lempinimestään huolimatta GSLV F14 on edelleen tärkeä osa Intian avaruustutkimusta. Sen tavoitteena tulevassa tehtävässä on varmistaa olemassa olevien operatiivisten satelliittien, kuten INSAT-3D (käynnistettiin vuonna 2013) ja INSAT-3DR (syyskuu 2016), tarjoamien palveluiden jatkuvuus.

Näihin palveluihin kuuluvat sääennusteet, katastrofivaroitukset ja SAR, jotka edistävät merkittävästi Intian teknologista kehitystä ja kansallista kehitystä.

Samankaltaiset artikkelit