Iranin ja Israelin sota: Kuinka tämä vahingoittaa sijoitussalkkuasi

Iran-Israel War: How this will hurt your investment portfolio

Mikä vaikutus Israelin ja Iranin välisellä sodalla voi olla sijoitussalkkuusi. Kerta toisensa jälkeen on havaittu, että geopoliittisilla jännitteillä on kauaskantoisia vaikutuksia eri omaisuusluokkiin, mukaan lukien osakkeiden, valuutan, raakaöljyn ja useiden muiden hyödykkeiden hintoihin. Lisääntyneiden geopoliittisten riskien keskellä ihmiset yleensä järjestävät salkkunsa uudelleen ja kääntyvät usein turvasatamansa puoleen.

Tällä hetkellä Lähi-idässä on käynnissä toinen myllerrys Iranin ja Israelin sotilaallisen kiistan jälkeen. Iran hyökkäsi Israelia vastaan ​​sadoilla lennoilla ja ohjuksilla, ja entisen edustajat hyökkäsivät Israelin asemiin. Iran sanoi, että sen hyökkäys Israeliin oli vastaus sen Syyrian konsulirakennukseen kohdistuneelle iskulle.

Sekä Iran että Israel sijaitsevat strategisesti maailmankartalla ja niillä on merkitystä globaalissa politiikassa ja taloudessa. Jännitteiden kasvaessa alueella globaalit rahoitusmarkkinat ovat alkaneet osoittaa epävakauden merkkejä. Jos sotilaallinen kiista kärjistyy täysimittaiseksi sodaksi näiden maiden välillä, se ei ainoastaan ​​horjuta Lähi-idän aluetta, joka on jo kärsinyt Israelin ja Hamasin konfliktista useiden kuukausien ajan, vaan sillä on myös haitallisia vaikutuksia maailmanlaajuisesti. kauppa ja talous.

Lue myös: Sijoitusrahastot: Tärkeimmät edut indeksirahastojen omistamisesta MF-salkussasi

Katsotaanpa tässä, miten mahdollinen täysimittainen sota voi vaikuttaa osakkeisiin, valuuttaan, kultaan ja muihin hyödykkeisiin sijoittaneen henkilön sijoitussalkkuun.

Iranin ja Israelin sodan vaikutus osakkeisiin:

Globaalit osakemarkkinat kokevat todennäköisesti polvi-nykyisiä reaktioita tulevan viikon ensimmäisessä kauppasessiossa maanantaina, koska sijoittajat ovat huolissaan Iranin Israeliin kohdistuvan sotilaallisen hyökkäyksen seurauksista. Markkinaasiantuntijat pelkäävät paniikkimyyntiä markkinoilla reaktiona lisääntyviin geopoliittisiin jännitteisiin.

Maanantaina on nähtävä, miten riskejä välttelevät sijoittajat reagoivat. Jotkut alat, kuten puolustus, energia ja teknologia, ovat herkkiä geopoliittiselle epävakaudelle. Iranilla ja Israelilla on suoria yhteyksiä näihin sektoreihin, sillä Iran on merkittävä globaali energiatoimija, kun taas Israelilla on hallitseva asema maailmanlaajuisilla puolustus- ja teknologia-alueilla.

Vaikutus valuuttamarkkinoihin:

Myrskyisinä aikoina sijoittajien mieliala valuuttamarkkinoilla iskee. Turvavaluutat, kuten Yhdysvaltain dollari, vahvistuvat, koska sijoittajat etsivät turvaa vahvemmista valuutoista taloudellisen epävarmuuden keskellä. Toisaalta muut valuutat heikkenevät havaittujen riskien vuoksi.

Intian rupiaan todennäköisesti kohdistuu painetta kohonneiden raakaöljyn hintojen vuoksi, koska Iran on merkittävä raakaöljyn tuottaja. Jos Iran jatkaa sotaan Israelia vastaan, syntyy suuri öljyntuotannon ja -toimitusten kriisi, mikä pahentaa tilannetta entisestään.

Sijoittajat voivat turvautua jalometalliharkoihin:

Sijoittajat pitävät kultaa edelleen turvasatamana markkinoiden epävakauden aikoina. Tänä aikana, kun globaalit rahoitusmarkkinat tuijottavat mahdollista romahdusta, on odotettavissa, että jalometallit, kuten kulta ja hopea, toimivat turvasatamana riskejä välttäville sijoittajille.

Kun sijoittajat siirtyvät riskialttiimmista omaisuuseristä kultaan, jalometallin kysynnän odotetaan kasvavan, mikä puolestaan ​​johtaa jalometallin hintojen nousuun.

Öljyn hinta nousee:

Kuten tiedämme, Lähi-itä on merkittävä öljyntuotantoalue, ja on olemassa mahdollisuuksia, että öljyntuotanto ja -toimitukset katkeavat, jos sota pitkittyy. Kaikki toimitushäiriöt johtavat raakaöljyn hinnannousuun. Tällä tulee olemaan suuri vaikutus maailmanlaajuisiin elintarvikkeiden ja hyödykkeiden hintoihin, ja maat kamppailevat jo Venäjän ja Ukrainan sodan sekä Israelin ja Hamasin konfliktin jälkeen syntyneitä hinnannousutilanteita vastaan.

Vaikutus muihin hyödykkeisiin:

Iranin ja Israelin välinen sota voi vahingoittaa myös muita hyödykemarkkinoita riippuen alueista, joita se koskee. Koska Israel on merkittävä teknologian toimittaja maataloussektorille maailmanlaajuisesti, sotatilanteen eskaloituminen alueella todennäköisesti häiritsee kasvintuotantoa ja toimitusketjuja, mikä voi johtaa maataloushyödykkeiden hintojen nousuun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Iran-Israel uhkaa vakautta globaaleilla rahoitusmarkkinoilla. Pidempi kamppailu lisää osakkeiden, valuuttojen, jalometalliharkkojen, öljyn ja muiden hyödykkeiden volatiliteettia.

Samankaltaiset artikkelit