IBC:llä oli keskeinen rooli pankkien toipumisessa NPA-kriisistä: FM – Banking & Finance News

nirmala-1

Maksukyvyttömyys- ja konkurssisäännöstöllä (IBC) on ollut keskeinen rooli auttaessaan pankkeja toipumaan kongressin ja sen liittolaisten UPA-vuoden aikana aiheuttamasta järjestämättömien omaisuuserien (NPA) kriisistä, ja se on rakentanut luottamusta ja läpinäkyvyyttä rahoitusjärjestelmään, rahoitukseen. ministeri Nirmala Sitharaman sanoi ”X” torstaina.

FM lainasi RBI:n raporttia, jonka mukaan IBC oli edelleen tärkein mekanismi pankeille saada takaisin stressaantuneita omaisuuseriä – mikä oli suurin elpyminen eri kanavissa vuosina 2022–2023 (43 % kokonaispalautetusta määrästä).

FM sanoi erikseen CNN-News 18:n haastattelussa, että S&P Global Ratingsin päivitys on ”hyvä merkki” Intian taloudelle ja BJP:lle on tulossa hyvä tulos 4. kesäkuuta, mikä voi tarkoittaa osakekantaa. markkinat voivat todella nousta ja olla ”kiinteät härkämarkkinat”.

S&P Global Ratings muutti keskiviikkona Intian valtionluokitusnäkymänsä ”positiiviseksi” ”vakaasta” vedoten maan pitkän aikavälin kasvunäkymiin, jotka se piti kestävinä vaalien tuloksesta riippumatta. Vaikka S&P piti Intian luokituksen alimmassa investointiluokissa, se vihjasi erittäin toivottuun maan luokituksen nostamiseen seuraavan 24 kuukauden aikana useiden parametrien mukaan, mukaan lukien ”varovainen” finanssi- ja rahapolitiikka.

Tällä hetkellä S&P:llä on Intian luottoluokitukset ”BBB-” ja lyhytaikaiset ei-toivotut ulkomaan ja paikallisen valuutan luottoluokitukset ”A-3”.

Sitharaman sanoi, että pääministeri oli keskittynyt käyttämään enemmän rahaa infrastruktuuriin ja varmistamaan, että laadukkaat menot tapahtuvat. ”S&P on itse sanonut perusteluksi sille, miksi he ovat vaihtaneet arvosanaa, ja myös osoittaneet, että 24 kuukauden kuluttua on kaikki mahdollisuudet saada parempi arvosana”, hän sanoi.

Samaan aikaan FM kertoi IBC:ssä, että järjestämättömien liikepankkien brutto-saamisten suhde (GNPA) putosi usean vuoden alimmalle tasolle 3 prosenttiin ja järjestämättömien nettovarojen (NNPA) suhde 0,7 prosenttiin (alk. joulukuuta 2023). ”Laadimalla hallintonormeja hädässä oleville yrityksille IBC on nostanut yrityshallinnon maassa uusiin korkeuksiin”, hän sanoi.

Hän sanoi, että IBC-kehystä kehitetään jatkuvasti varmistaakseen, että se pystyy vastaamaan nopeasti kasvavan talouden muuttuviin tarpeisiin. ”Hallituksemme on ryhtynyt lukuisiin toimiin vahvistaakseen maksukyvyttömyyskehystä ja varmistaakseen, että ratkaisut tapahtuvat ajoissa”, hän sanoi. ”Olemme edelleen sitoutuneet vahvistamaan NCLT:n ja NCLATin kapasiteettia kaikkialla maassa täyttämällä avoimia työpaikkoja ripeästi.”

Samankaltaiset artikkelit