GCC:t luovat kysyntää A-luokan liikekiinteistöille

commercial realty

Kaupallinen kiinteistöyhtiö RMZ Corp sanoi, että UPS Technologiesin, Haleonin, Planview APACin, Booking Holdingin ja Nielsenin kaltaiset pelaajat ovat vuokranneet yli 5 miljoonaa neliöjalkaa perustaakseen Global Capabilities Center -keskuksensa Intiaan 18 kuukauden aikana.

Yhtiö sanoi myös, että se on pitkälle päästäkseen Delhi-NCR:ään suurella kaupallisella hankkeella laajentaakseen jalanjälkeään. ”Intia on edelleen yksi suotuisimmista kohteista GCC:lle lahjakkuuksiensa ansiosta. GCC-markkinat ovat kasvaneet tasaista vauhtia, ja yli 500 GCC:tä odotetaan tulevan Intiaan tulevina vuosina”, RMZ Corp:n johtokunnan vanhempi toimitusjohtaja Thirumal Govindraj kertoi FE:lle.

Hän sanoi, että yritys on vuokrannut yli 5 miljoonaa neliöjalkaa koko portfoliossaan ja lisännyt 38 uutta vuokralaista GCC-liiketoimintaan. Govindraj sanoi, että useimmat GCC:t vievät aluksi noin 100 000-150 000 neliöjalkaa tilaa, ja niiden liiketoimintanäkymien mukaan ne voivat nousta puolelta miljoonasta 1 miljoonaan neliöjalkaan.

NCR:ssä yritys keskittyy tällä hetkellä vain Gurgaoniin ja aikoo siirtyä muille pohjoisen alueen markkinoille vakiinnuttuaan tänne.

”Haemme suuren tontin hankintaa Gurgaonista kehittääksemme noin 4-4,5 miljoonan neliömetrin toimistotilaa. Monien rakenteilla olevien hankkeiden vuoksi aiomme saada 5-6 miljoonaa neliöjalkaa toimintaan tänä tilivuonna”, hän sanoi. Tällä hetkellä RMZ:llä on kaksi tasavertaista kumppanuutta CPPIB Investmentsin ja Mitsui Fudosanin kanssa, kun taas kolmas 50:50-yhteisyritys, jonka arvo on 0,5 miljardia dollaria, on tekemisissä ravintola-alueella, jossa yritys viimeistelee parhaillaan 1 200 avainta sisältäviä projekteja.

RMZ:llä ja CPPIB:llä on jo huhtikuussa 2021 perustettu yhteisyritys, jolloin CPPIB investoi noin 210 miljoonaa dollaria noin 10,4 miljoonan neliömetrin kaupallisen toimistotilan kehittämiseen Hyderabadissa ja Chennaissa Maaliskuussa 2022 RMZ ja CPPIB muodostivat 50:50 yhteisyrityksen, jossa jälkimmäinen sijoitti noin 355 miljoonaa dollaria. Yhteisyritys perustettiin rakentamaan ja hankkimaan kaupallisia toimistotiloja Intian suurimmissa kaupungeissa. RMZ:llä on toimintaa kuudessa kaupungissa 19 projektissa, jotka jakautuvat 70 miljoonalle neliömetrille hallinnoitulle omaisuudelle.

Yhtiö kertoi, että sillä on rakenteilla yhteensä 34,5 miljoonaa neliömetriä omaisuutta. Yhtiö kertoi aikovansa kasvattaa omaisuussalkkunsa 350 miljoonaan neliöjalkaan vuoteen 2032 mennessä.

Govindraj sanoi, että yritys aikoo ottaa jalanjäljensä valtakunnallisesti ja on murtautumassa kuudessa kaupungissa. RMZ keskittyy kuuteen Intian huippukaupunkiin – Bengaluru, Chennai, Hyderabad, Pune, Mumbai ja NCR-alue. ”Olimme ennen Bengalurukeskeisiä, mutta tällä hetkellä Hyderabadilla on suurin jalanjälki meille Bengalurua lukuun ottamatta”, hän sanoi.

RMZ on saattanut päätökseen 4 telttakauppaa tärkeimmissä metroissa Mumbaissa ja Punessa läntisellä alueella, jolloin se odottaa kasvattavansa 10 miljoonaa neliöjalkaa. Tämä kasvattaa AUM:amme 3 miljardilla dollarilla nykyisissä projekteissa. Kysyttäessä, olivatko logistiikka ja varastointi myös mahdollisuuksien alue, Govindraj vastasi, että yritys on edelleen vahvistamassa suunnitelmiaan.

Aloittaessamme palvelinkeskusliiketoiminnan: ”Se on seuraava suuri kasvu, kun tekoäly tulee valtavirtaan. Pyrimme luomaan datakeskuksille tarvittavan infrastruktuurin.” RERA:n ehdotuksesta liikekiinteistöjen sisällyttämisestä sen piiriin Govindraj sanoi: ”RERA kattaa yksittäiset ostajat. Mutta meidän tapauksessamme luomme rakennuksen ja vuokraamme sen yksityissijoittajille. Hallintoa ei tässä tapauksessa tarvita.”

Samankaltaiset artikkelit