FPI:t nostivat 325 miljoonaa rupiaa Intian osakkeista huhtikuussa – Market News

cash PTI

FPI:t ovat muuttuneet varovaisiksi, kun ne vetivät 325 miljoonaa rupiaa intialaisista osakkeista tämän kuun ensimmäisellä viikolla suhteellisen korkeiden arvostuksen ja tulevien parlamenttivaalien vuoksi.

Talletusyhteisöjen tiedot osoittivat, että netto ulosvirtaus johtui hämmästyttävän 35 000 miljoonan rupian investoinnin jälkeen maaliskuussa ja 1 539 miljoonan rupiaa helmikuussa.

Jatkossa Geojit Financial Services -päällikkö sijoitusstrategi VK Vijayakumar sanoi, että Yhdysvaltain 10 vuoden tuotto on noussut 4,4 prosenttiin, mikä vaikuttaa FPI:n (ulkomaisten portfoliosijoittajien) investointivirtoihin Intiaan lähitulevaisuudessa.

FPI-myynti on kuitenkin rajoitettua Yhdysvaltain korkeista joukkolainojen tuotoista huolimatta, koska Intian osakemarkkinat ovat nousussa ja ovat tehneet jatkuvasti uusia ennätyksiä, hän lisäsi.

Smallcase Manager ja vanhempi tutkimusanalyytikko Capitalmind Krishna Appala uskoo, että FPI:t saattavat palata vaalien jälkeen tai varhaisissa merkeissä Yhdysvaltain keskuspankin koron laskusta.

Talletusyhteisöjen tietojen mukaan FPI:t nostivat 325 miljoonaa rupiaa Intian osakkeista tässä kuussa (5. huhtikuuta asti).

”Suhteellisen korkeat arvostukset ja uhkaavat parlamenttivaalit ovat tehneet FPI:istä varovaisia, mikä on johtanut ne pidättymään aggressiivisista sijoituksista osakemarkkinoille tässä vaiheessa”, Appala sanoi.

Toisaalta FPI:t ovat tehneet 1 215 miljoonan rupiaa nettosijoituksen velkamarkkinoille tarkastelujakson aikana.

Intian valtion arvopaperit (G-Sec) 10 vuoden tuotto on 7,1 prosenttia ja Yhdysvaltain 10 vuoden 4,3 prosenttia, ovat vakuuttava peruste FPI:lle. Riski-tuottosuhde saa heidät siirtämään painopisteensä osakkeista Yhdysvaltojen ja Intian joukkovelkakirjainstrumenttien tarjoamiin korkeampiin tuotoihin.

Lisäksi FPI:t ovat pumppaaneet rahaa velkamarkkinoille viime kuukausina Intian valtion obligaatioiden tulevan sisällyttämisen JP Morgan -indeksiin vauhdittamana.

He investoivat helmikuussa 22 419 miljoonaa rupiaa, tammikuussa 19 836 miljoonaa rupiaa ja 18 302 miljoonaa rupiaa.

JP Morgan Chase & Co ilmoitti viime vuoden syyskuussa, että se lisää Intian valtion joukkovelkakirjat kehittyvien markkinoiden vertailuindeksiinsä kesäkuusta 2024 alkaen.

Tämän merkittävän sisällyttämisen odotetaan hyödyttävän Intiaa houkuttelemalla noin 20–40 miljardia dollaria seuraavien 18–24 kuukauden aikana.

Tämän sisäänvirtauksen odotetaan tekevän Intian joukkovelkakirjat helpommin ulkomaisten sijoittajien saataville ja mahdollisesti vahvistavan rupiaa, mikä vahvistaa taloutta.

Toimialojen osalta FPI:t ovat muuttuneet suuriksi myyjiksi FMCG-segmentissä ja ostajiksi telekommunikaatio- ja kiinteistöalalla.

Kaiken kaikkiaan tämän vuoden kokonaisvirta oli tähän mennessä yli 10 500 rupiaa osakkeissa ja yli 57 000 rupiaa velkamarkkinoilla.

Samankaltaiset artikkelit