Entinen OpenSean johtaja tuomittiin kolmeksi kuukaudeksi NFT-sisäpiirikaupasta

Reportedly, Ether is the second-largest cryptocurrency by market value

NFT-markkinapaikan OpenSean entinen työntekijä määrättiin viettämään kolme kuukautta kaltereiden takana sen jälkeen, kun hänet tuomittiin ensimmäisestä digitaalista omaisuutta koskevasta sisäpiirikauppatapauksesta.

Nathaniel Chastain, joka käytti luottamuksellisia tietoja OpenSean tuotepäällikkönä ansaitakseen tuhansia dollareita, tuomitsi tiistaina Yhdysvaltain piirituomari Jesse M. Furman New Yorkissa sen jälkeen, kun valamiehistö totesi hänet syylliseksi toukokuussa pankkipetokseen ja rahanpesuun. Hänet määrättiin myös menettämään 15,98 Ethereum-merkkiä, joiden arvo on noin 26 000 dollaria, ja maksamaan 50 000 dollarin sakko.

Chastain oli vastuussa valinnasta, mitkä rahakkeet olisivat esillä OpenSean kotisivulla, mikä yleensä nosti hintoja. Syyttäjät sanoivat, että hän osti kymmeniä NFT:itä ennen kuin ne tulivat esille, ja myi ne heti sen jälkeen jopa viisinkertaisella hinnalla, mikä tuotti tuolloin yli 57 000 dollaria.

”Olen täällä tänään, koska kaksi vuotta sitten petin yhteisön, jota palvelin, ja kadotin silmistäni henkilön, joka halusin olla”, Chastain, 33, sanoi kuulemisessa. ”Olen pahoillani, että jouduin OpenSean kollegani ja ystäväni läpi tämän koettelemuksen.” Chastainia vastaan ​​nostettu tapaus voi merkitä syyttäjien polkua petosten torjuntaan uusilla ja epäperinteisillä digitaalisten omaisuuserien, kuten kryptovaluuttojen ja NFT:iden, markkinoilla, kun säännöksiä kehitetään edelleen.

Useimmat perinteiset sisäpiirikaupan tapaukset keskittyvät arvopaperipetosmaksuihin osakkeiden ostamisesta ja myymisestä, jotka perustuvat ei-julkisten tietojen tuntemiseen. Mutta Chastainia syytettiin pankkipetoksesta – häntä syytettiin luottamuksellisten yritystietojen väärinkäytöstä. Tämä uusi lähestymistapa toi kritiikkiä sadoista puolustusasianajoista, jotka kirjoittivat tukeakseen Chastainin pyrkimystä hylätä tapaus ennen oikeudenkäyntiä. He väittivät, että tapauksen menestys ”vääristäisi sisäpiirikauppaa koskevaa lakia” ja antaisi syyttäjille mahdollisuuden nostaa petossyytteitä ketä tahansa vastaan, joka käytti työnantajaltaan hankkimiaan tietoja muuhun kuin työtarkoitukseen – kuten ilmiantajalle, joka antaa tietoja yrityksen väärinkäytöksistä toimittaja.

Chastain oli myös väittänyt, ettei hän ollut syyllinen pankkipetokseen, koska NFT:t eivät olleet arvopapereita tai hyödykkeitä. Vaikka Furman sanoi, että syyttäjät eivät ehkä ole kyenneet todistamaan, että yksityiskohdat sivustolla esitellyistä NFT:istä olivat OpenSean omaisuutta, hän kieltäytyi hylkäämästä syytteitä, koska laki ei edellytä kaupankäyntiä arvopapereilla tai hyödykkeillä. petos. Manhattanin yhdysvaltalainen syyttäjä Damian Williams käytti samanlaista lähestymistapaa veloittaakseen entiseltä Coinbase Global Inc:n johtajalta luottamuksellisten tietojen kaupankäynnistä, koska pörssi aikoi listata uusia rahakkeita. Williams on tehnyt kryptopetoksesta syytteeseenpanon keskeiseksi periaatteeksi hänen toimikautensa Wall Streetin huippupoliisina.

”Nathanial Chastain joutui tänään oikeuden eteen, koska hän loukkasi hänen työnantajansa häntä kohtaan osoittamaa luottamusta käyttämällä OpenSean luottamuksellisia tietoja omaan voittoon”, Williams sanoi lausunnossaan. ”Tämän tuomion pitäisi toimia varoituksena muille yritysten sisäpiiriläisille siitä, että sisäpiirikauppoja – millään markkinapaikalla – ei suvaita.”

Furman sanoi, että hän piti tuomiota ”epätavallisen vaikeana” syytteiden luonteen vuoksi ja kyseenalaisti, olisiko tapaus nostettu, jos se ei olisi ollut ”hieman seksikkäällä uudella areenalla”. Mutta hän sanoi, että Chastain tiesi tarkalleen mitä oli tekemässä.

”OpenSeassa oli tuolloin epäselvyyksiä, se oli melko uusi yritys”, Furman sanoi, mutta Chastainin reaktio, kun hän kohtasi ensimmäisen kerran yrityksen johtajat, ”tekee täysin selväksi, että hän tiesi mitä oli tekemässä ja käytti etujaan. mahdollisuudesta.” Chastain oli joutunut peräti 20 vuoden vankeusrangaistukseen kustakin syystä, vaikka liittovaltion rangaistusohjeet vaativat 21 kuukaudesta 27 kuukauteen. Syyttäjät olivat pyytäneet tuomaria määräämään rangaistuksen tämän rajoissa sanoen, että tällainen rangaistus on tarpeen viestin lähettämiseksi mahdollisille huijareille.

”Ankaria tuomioita petollisesta toiminnasta uusilla ja kehittyvillä markkinoilla tarvitaan paitsi estääkseen muita näillä markkinoilla ryhtymästä petoksiin, myös tehdäkseen vaikutuksen muille, jotka saattavat joutua houkuttelemaan huijaamaan millä tahansa tulevalla markkinoilla, että petoksia ei suvaita.” Syyttäjät sanoivat tuomiomuistiossa. Chastain kuitenkin yritti pysyä poissa vankilasta ja pyysi Furmania koeajalle. Hänen asianajajansa sanoivat, että tapauksen tiedotusvälineet ovat jo lähettäneet viestin, että syyttäjät ovat ryhtyneet kuriin. Eetteri on markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen. Useimmat NFT:t käydään kauppaa Ethereum-lohkoketjussa.

Asia on USA v. Chastain, 22-cr-305, US District Court, Southern District of New York (Manhattan).

Samankaltaiset artikkelit