BSE muuttaa Jio Fin -hintakaistan 20 prosenttiin tästä päivästä alkaen

Nifty and Bank Nifty may remain volatile today

BSE on tarkistanut Jio Financial Servicesin hintaluokan 20 prosenttiin aikaisemmasta 5 prosentista maanantaista alkaen. Se oli niiden 10 osakkeen joukossa, joille pörssi ilmoitti hintaluokkien tarkistuksesta.

Pörssien asettamat hintarajat toimivat arvopapereille rajoitteina hillitäkseen osakekurssien äärimmäistä vaihtelua.

Lisäksi osakkeet eivät enää kuulu kaupankäyntiin (T2T) -segmenttiin. Osakkeen odotetaan poistuvan NSE-indekseistä tällä viikolla, sillä ehdolla, että se ei osu ylä- tai alapiiriin kahdessa peräkkäisessä istunnossa.

Analyytikot sanovat, että hintakaistan 5 prosentista 20 prosenttiin muutoksen ansiosta mahdollisuudet, että Jio osuu ylä-/alapiireihin, ovat pienet.

Nuvama Institutional Equitiesin mukaan Jio voisi poistua NSE-indekseistä keskiviikkona, jos se ei saavuta piirirajaa maanantaina ja tiistaina. Nuvaman laskelmien mukaan JFS:n irtautuminen voisi johtaa Nifty50:n passiivisten seurantalaitteiden 105 miljoonan osakkeen myyntiin.

JFS pysyy kuitenkin osana MSCI- ja FTSE-indeksejä vaikuttamatta sisään- tai ulosvirtaukseen.

JFS poistettiin kaikista BSE-indekseistä, mukaan lukien Sensex, 1. syyskuuta. Kaupankäynnin viimeisen 30 minuutin aikana havaittiin noin 64 miljoonan osakkeen kokonaisvolyymi, mikä johtui suurelta osin Sensexin passiivisista myyjistä.

Poistoa lykättiin, koska osake osui alimmalle kierrokselle neljän ensimmäisen listautumisen jälkeisen session aikana, lähinnä indeksirahastojen myyntipaineen vuoksi.

Muutaman viime kaupankäyntisession aikana osake on kuitenkin kääntänyt joitain tappioita. Se on ajoittain koskettanut ylempiä piirejä ja välttänyt alempia piirejä.

Palauttaminen BSE-indekseihin riippuisi siitä, että osakkeet täyttävät pörssien asettamat parametrit, kuten listautuminen vähintään 6 kuukauden ajan ja kaupankäynti joka päivä, sen lisäksi, että se on osakefutuurisegmentissä.

JFS oli aiemmin ilmoittanut kumppanuudesta BlackRockin kanssa päästäkseen Intian omaisuudenhoitoalalle 150 miljoonalla dollarilla. Viime viikolla pidetyssä Reliance Industriesin yhtiökokouksessa ilmoitettiin, että JFS tulee vakuutusalalle tarjoamalla henki-, yleis- ja sairausvakuutustuotteita.

Samankaltaiset artikkelit