Vanhasta SBF-suosikista tulee krypton seuraava iso juttu – Digital Transformation News

Both Bitcoin and Solana beat Ethereum in NFT trading volume over the past week, according to CryptoSlam

FTX:n tuhoisa romahdus viime vuonna pyyhkäisi yhden kryptoteollisuuden kuumimmista lohkoketjuista: Solanan. Nopeista nopeuksistaan ​​ja halvoista transaktiomaksuistaan ​​ylistetty lohkoketju, jota Sam Bankman-Friedin aiemmin puolustaa, näki SOL-tunnuksensa hinnan romahtaneen hänen FTX- kryptovaihtonsa romahtamisen jälkeen.

Mutta nyt monet digitaalisten omaisuuserien sijoittajat ovat pitäneet Solanaa krypton paluun lapsena sen jälkeen, kun se laski 94 % vuonna 2022. Bitcoinin tavoin SOL nousi äskettäin jyrkästi hintaa nousten lähes 800 % viime joulukuusta. Kauppiaat nappaavat myös Solana-memecoinin nimeltä BONK ja suuntautuvat jälleen kohti ei-korjautumattomia rahakkeita, huolimatta niiden hiipuvasta hype’stä. Transaktioaktiivisuus on myös hypännyt Solana-verkkoon, kun kauppiaat käyttävät hyväkseen sen nopeutta ja alhaisia ​​palkkioita käydäkseen kauppaa riskialttiilla ja epäselvillä tokeneilla, joita kryptoslangissa kutsutaan shitcoineiksi.

Kuitenkin vielä suhteellisen nuorella ja usein läpinäkymättömällä toimialalla, jolla ei ole tutkimusta karhun markkinakäyttäytymisestä, Solanan elpymisen ymmärtäminen ja siitä hyötyminen on helpommin sanottu kuin tehty, FRNT Financial Inc:n data- ja analytiikkapäällikön Strahinja Savicin mukaan. Kaikki nämä riskit, joita ei vain esitetä yksityissijoittajille, jotka tavoittelevat seuraavaa suurta asiaa”, hän sanoi haastattelussa.

Savic viittasi BONKiin yhdeksi Solanan renessanssin kyseenalaisimmista tekijöistä ja sanoi sitä ”hieman viraaliseksi asiaksi”. FTX:n ja sen sisarkauppayrityksen Alameda Researchin kaatumisen jälkeen vitsiksi luotu BONK-tunnuksen koko nimi on Bonk Inu ja se noudattaa muiden Shiba Inu -koiraaiheisten valuuttojen, kuten Dogecoinin, perinnettä. Sentin murto-osien arvoinen BONK on noussut noin 400 % viimeisen kuukauden aikana ja sen markkina-arvo on 1,2 miljardia dollaria CoinGeckon mukaan. Strah huomautti, että tunnuksen perustajat ovat nimettömiä ja hankkeen taustalla olevat motiivit ovat epäselviä, mikä lisää sen erittäin spekulatiivista luonnetta. ”Se muistuttaa enemmän uhkapelaamista ja jonkinlaista peliä kuin sijoittamista”, hän sanoi.

Tokenin suosio on jopa herättänyt kiinnostusta Saga-kryptopuhelimeen, Solana Labsin toukokuussa julkaisemaan mobiililaitteeseen, joka kehitti Solana-lohkoketjun. Startupin Solana Mobile -divisioona pudotti puhelimen hinnan 599 dollariin vain kuukausia sen lanseerauksen jälkeen pettymysten myynnin jälkeen, mutta sen jälkeen kun BONK airdrop, symbolinen lahja, tehtiin yksinoikeudella Sagan käyttäjille, puhelin alkoi myydä tuhansilla dollareilla eBayssa. kuukausi.

Saga-puhelimen tavoin myös NFT:t alkavat palautua, ja kuukausittainen globaali myyntimäärä on noussut syyskuusta lähtien CryptoSlamin mukaan. Mutta toisin kuin edellinen NFT-villitys, Ethereum-lohkoketju ei johda myyntiin. Sekä Bitcoin että Solana voittivat Ethereumin NFT-kaupankäynnissä viime viikolla CryptoSlamin mukaan.

Bitcoinin Ordinals NFT:t ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, kun taas Solana on nähnyt uuden NFT-markkinapaikan nimeltä Tensor nousun. Viime vuonna perustettu Tensor on ohittanut Magic Edenin, joka oli aikoinaan johtava Solana-pohjainen NFT-markkinapaikka, markkinaosuudella mitattuna ja valloitti 57 % kaupankäynnistä Magic Edenin 37 %:iin viimeisen 24 tunnin aikana Tiexon tietojen mukaan.

Tensorin toinen perustaja Ilja Moisejevs sanoi haastattelussa, että Solanan hämmästyttävä hinnanpudotus FTX:n romahtamisen jälkeen vaikeutti rahoituksen saamista startupiin pääomasijoittajilta. ”Monet VC-keskustelut alkoivat sanoilla ”Pidämme teistä, mutta milloin lähdette Solanalta?” Moisejevs sanoi.

Mutta nyt hän sanoi, että krypto-fanit vetoavat nyt kohti Tensoria, joka hänen mukaansa tarjoaa NFT-kokemuksen, joka muistuttaa enemmän ammattimaista kaupankäyntiä, jossa käyttäjät voivat hyötyä nopeista hinnanmuutoksista. Hän sanoi, että kilpailijat, kuten Magic Eden ja OpenSea, pitävät NFT:itä enemmän keräilyesineinä.

”En itse asiassa usko, että kumpikaan näistä on väärin”, hän sanoi. ”Minusta he ovat vain erilaisia.” FRNT Financialin Savicin osalta NFT:n ympärillä on edelleen paljon epävarmuutta, minkä vuoksi on vaikea sanoa, kuinka kauan niiden uusin elpyminen kestää. ”On paljon liioiteltuja odotuksia siitä, mitä NFT:t aikovat tehdä”, hän sanoi.

Mutta toiset väittävät, että Solanan paluun vauhdittamiseen on muitakin syitä kuin memecoin ja NFT-hype. Solana Labsin toimitusjohtaja Anatoli Yakovenko sanoi haastattelussa, että kehittäjät jatkavat rakentamista Solanaan ja että uusien tuotteiden ja alustojen julkaiseminen on auttanut lisäämään kiinnostusta lohkoketjua kohtaan.

Noelle Acheson, ”Crypto is Macro Now” -uutiskirjeen kirjoittaja, sanoi, että Solana on kokenut teknisiä parannuksia useiden verkkokatkosten ja suorituskykyongelmien jälkeen. Solana Status -seurantasivun mukaan lohkoketju ei ole kärsinyt verkkohäiriöistä helmikuun jälkeen. ”Kehittäjät jatkoivat työskentelyä ja korjasivat alkuvuosina vaivanneet käyttökatkosongelmat”, Acheson sanoi.

Savic viittasi myös ei-salaukseen liittyvään tekijään, joka saattaa saada kauppiaat palaamaan SOL:n kaltaisten digitaalisten omaisuuserien pariin: Federal Reserve suuntasi viime viikolla koronleikkauksiin. Hän sanoi, että kaikenlaiset suhtautumisen muutokset riskiomaisuutta kohtaan vaikuttavat kryptoon. ”Se on jotain, joka leviää kryptoon, jota pidetään ehdottomasti riskialttiimpana omaisuusluokkana”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit