Näin saat täyden palkkasi maaliskuussa ilman ylimääräistä verorasitusta

How to get your full salary in March with no additional tax burden

Tässä maailmassa ei voida sanoa mitään varmaksi, paitsi kuolema ja verot.

Amerikkalaisen valtiomiehen Benjamin Franklinin kuuluisa lainaus kuoleman ja verojen varmuudesta pitää edelleen paikkansa. Joten kuten on selvää, tuloveroa on vaikea välttää, jos tulot ylittävät vähimmäisrajan. Onneksi on olemassa tiettyjä veronsäästöstrategioita, jotka voivat auttaa sinua säästämään veroja tai vähentämään verovelvollisuuttasi – mutta vain tietyssä määrin. Tämän lisäksi sinun on silti maksettava veroa verotaulukon mukaan.

Valitettavasti tilikauden viimeisistä kuukausista tulee painajainen monille veronmaksajille – enimmäkseen niille, jotka eivät suunnittele sijoituksiaan hyvin tai eivät säästä ja investoi sijoitusilmoitusten mukaan, ja heidän työnantajansa alkavat vähentää suurimman osan koko vuoden tuloista. erääntyvät verot vain näiden muutaman kuukauden aikana.

Joskus on myös havaittu, että osa palkansaajista saa vain 30-40 % maaliskuun palkastaan, koska suurin osa siitä vähennetään TDS:nä. Tämä voi olla hyvin ärsyttävää monille veronmaksajille ilmeisistä syistä.

Välttääksesi tällaisen tilanteen, sinun on suunniteltava verosi hyvin ja etukäteen.

Vivek Jalan, partneri, Tax Connect Advisory, monialainen verokonsulttiyritys, sanoo: ”Monet palkalliset veronmaksajat unohtavat antaa vuotuisen tuloveroilmoituksensa veronsäästösijoituksista, joita he ovat tehneet tai aikovat tehdä vuoden aikana ja kantavat näin ollen vastuun. korkeampi TDS helmi-maaliskuussa. Siksi on tärkeintä, että ennen maaliskuun 2024 palkanmaksuja toimitetaan tuloveroilmoitukset työnantajille, jotta he voivat vähentää vain ne summat, jotka vaaditaan erääntyneiden laskelmien jälkeen.

Peukalosääntö on, että mitä suurempaa vähennystä voit hakea tuloistasi, sitä pienempi on verotettava nettotulosi ja siten sitä pienempi tuloverotulosi.

Toinen virhe, jonka palkansaajat tekevät, on vaihtaessaan työpaikkaa saman tilikauden aikana. He paljastavat aikaisemmat kotiinottonsa, mutta eivät aiemman työnantajan perimää TDS:ää. Siksi nykyinen työnantaja sisällyttää aikaisemmat tulot ja perii uudelleen TDS:n sellaisista tuloista. Verovuodon voi helposti välttää olemalla varovainen nykyiselle työnantajalle annettavan ilmoituksen kanssa.

”Päinvastoin niille palkansaajille, joilla on huomattavia muita tuloja, kuten korkotuloja, vuokraa, osakkeiden myyntivoittoa, sijoitusrahastoja jne., on suositeltavaa ilmoittaa kaikki tulot ja antaa TDS:n vähentää ja maksaa työnantaja itse sen sijaan, että odottaisi ilmoituksen tekohetkeä ja maksaisi sellaiselle verolle huomattavaa korkoa, joka olisi pitänyt maksaa ennakkoverona aikaisemmin”, Jalan neuvoo.

Jos siis haluat varmistaa, että vuoden palkastasi ei vähennetä tarpeettomia veroja, tämä kuukausi tarjoaa sinulle viimeisen mahdollisuuden, koska on vuoden viimeinen kuukausi. Tämä johtuu siitä, että työnantajasi ei voi oikaista ylimääräistä veroa seuraavien vuosien verovelkaa vastaan.

”Varmistaaksesi verojen vähimmäisvähennys tai ei lainkaan vähennystä tämän kuukauden aikana, toimita tarvittavat todisteet erilaisten vähennysvaatimusten tueksi siltä varalta, että haluat valita vanhan verojärjestelmän. Jos et ole tehnyt 80C pykälän mukaisia ​​vähennyksen edellyttämiä investointeja, tee se välittömästi ja toimita todisteet hyvissä ajoin etukäteen, vero- ja sijoitusasiantuntija Balwant Jain sanoo.

Voit valita erilaisista tuotteista, kuten ELSS, PPF, NPS, veroa säästävät FD:t ja NSC, riippuen taloudellisista tavoitteistasi, iästäsi, likviditeettiasemastasi, riskinhalustasi jne. Lisäksi voit sijoittaa jopa 50 000 rupiaa NPS:ään hyödyntääksesi 80CCD(1B) pykälän mukainen yksinomainen vähennys.

”Lähetä myös kopiot perheesi ja vanhempiesi sairausvakuutusmaksun maksutosituksista. Jos et ole ostanut sairausvakuutusta, sinun tulee arvioida sen tarve ja ostaa se välittömästi perheellesi ja vanhemmillesi. Jos olet oikeutettu HRA:han, toimita vuokrakuitit ja sopimuskopio, jos niitä ei ole jo toimitettu, varmistaaksesi, että palkastasi ei vähennetä ylimääräistä veroa, mikä vaikuttaa haitallisesti kassavirtaasi jopa muutaman kuukauden ajan. Voit myös lähettää liput vuoden aikana tehdyistä matkoista, jos olet oikeutettu LTA-etuihin”, Jain kertoo.

Näin ollen näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä noudattamalla voit vähentää verotulojasi ja varmistaa, että ylimääräistä veroa ei vähennetä tilikauden viimeisten kuukausien aikana.

Samankaltaiset artikkelit