Intialaisten pankkien toimintaympäristö, pääomapuskurit vahvemmat – Fitch

Indian banks financial express, banking financial express, fitch financial express, financial express, banking news

Intialaisten pankkien toimintaympäristö on vahvistunut, kun COVID-19-pandemiaan liittyvät taloudelliset riskit ovat vähentyneet ja lainanantajat ovat rakentaneet asianmukaiset puskurit mahdollista stressiä vastaan, Fitch Ratings sanoi keskiviikkona.

”Monet alan vakavaraisuusindikaattorit ovat myös parantuneet pandemiaa edeltäneeseen tasoon verrattuna, vaikkakin kasvava riskinottohalu suhteellisen hyvänlaatuisessa OE:ssä (toimintaympäristössä) korostaa asianmukaisten puskureiden tärkeyttä mahdollisen stressin varalta”, luokituslaitos sanoi muistiossa. .

Intialaisten pankkien pääomapuskureidensa ja taseiden siivoamisen pandemian jälkeen niiden järjestämättömien omaisuuserien bruttoaste on laskenut 10 vuoden alimmilleen 3,9 prosenttiin maaliskuussa 2023.

Pääomapuskurien vahvistuminen, Fitch totesi, on nostanut alan keskimääräisen ensisijaisen oman pääoman osuuden 13,4 prosenttiin tilikauden 2023 lopussa, kun se vuoden 2018 lopussa oli 10,4 prosenttia.

Pankkien tulospuskurit näyttävät myös ”merkittäviltä”, luottoluokituslaitos sanoi. Intian suuren talouden ja suotuisan väestörakenteen pitäisi tarjota pankeille mahdollisuuksia tuottaa kannattavaa liiketoimintaa ja hajauttaa riskejä ja tuloja, Fitch sanoi.

Lainojen nopea kasvu ja korkeampi altistuminen tietyille omaisuusluokille viittaavat kuitenkin myös suurempaan riskinottohalukkuuteen kovan kilpailun keskellä, mikä voi lisätä riskejä, jos sitä ei hallita huolellisesti, se varoittaa.

Fitch odottaa luotonannon normalisoituvan hieman vuosille 2023-24, vaikka lainakysyntä on pysynyt vahvana huhti-kesäkuussa.

Se ennustaa Intian reaalisen bruttokansantuotteen kasvun olevan keskimäärin 6,4 prosenttia vuodessa kolmen vuoden aikana maaliskuuhun 2026 saakka.

Samankaltaiset artikkelit