FPI:t leikkaavat osuutta yksityisistä pankeista – Market News

FPIs, PSBs, Foreign portfolio investors, public sector banks, market

Ulkomaiset sijoittajat kääntyivät nousuun julkisen sektorin pankkien (PSB) suhteen viimeisellä neljänneksellä samalla kun heidän kiinnostuksensa yksityisiä lainanantajia kohtaan hiipui. Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat leikanneet osuuttaan jopa 6 % yhdeksässä yksityisessä pankissa, mutta lisänneet omistustaan ​​10 julkisen sektorin pankissa jopa 3 %.

”PSB:t ovat puhdistaneet kirjanpitoaan vähentämällä järjestämättömiä varoja ja lisänneet vähittäislainojen osuutta, mikä paransi niiden näkymiä lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä”, Anand Rathi Institutional Equitiesin BFSI:n johtava analyytikko Kaitav Shah kertoi FE:lle. ”Yksityisiin pankkeihin kohdistui painetta nettokorkomarginaalien supistumisen ja talletusten mobilisoinnin haasteiden vuoksi”, hän lisäsi.

PSB:n odotetaan myös raportoivan korkeammista treasury-tuloista viimeisellä vuosineljänneksellä johtuen joukkolainojen tuottojen laskusta, koska niillä on merkittävä määrä valtion arvopapereita, hän lisäsi.

Union Bankin FPI:n vuosineljänneksen nousu oli suurin, 2,79 %, kun taas Punjab National Bank koki 1,72 prosentin nousun viimeisellä neljänneksellä. Yksityisistä lainanantajista Dhanlaxmi Bank koki suurimman pudotuksen, 5,79 prosenttia, ja sen jälkeen HDFC Bank, jonka FPI:n osuudet laskivat 3,86 prosenttia. Kotimaiset institutionaaliset sijoittajat (DII) kuitenkin nostivat osuuttaan HDFC Bankista 2,4 prosentilla 29 prosenttiin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Analyytikot sanovat, että PSB-osakkeiden arvostukset näyttävät edelleen kohtuullisilta liiketoiminnan kasvun ja kannattavuuden kannalta. ”Public-televisioilla oli historiallisesti edessään kolme ongelmaa – hallinto, teknologia ja omaisuuden laatu. Kun uusi johtajuus ja konkurssikoodi on käytössä, kaikki kolme asiaa ovat takana, sanoi Manoj Bahety, Carnelian Asset Management & Advisorin perustaja ja rahastonhoitaja.

”Parempien tuloskasvunäkymien lisäksi PSB-kanavat tarjoavat paremman pääoman tuoton (ROA) ja pääoman tuoton (ROE) huomattavasti alhaisemmilla arvostoilla kuin yksityiset vertaisyritykset, ja siksi ansaitsevat suuremman painoarvon”, hän lisäsi.

Analyytikot odottavat julkisten tv-kanavien jatkavan varojen laadun paranemista tulevilla vuosineljänneksillä.

”Arvioimme julkisyhteisöjen raportoivan terveen 12 %:n vuosittaisen tuloskasvun/33 % qoq:n vakaan marginaalin, kohtuullisen kasvun, hallitun operaation, maltillisten treasury-voittojen ja hyvänlaatuisten luottokustannusten keskellä”, Motilal Oswal Financial Services sanoo raportissa. ”Omaisuuden laadun jatkuvan parantamisen odotetaan jatkuvan hallituilla lipsumilla, joita täydentävät voimakkaat palautukset, päivitykset ja myynti Intian kansalliselle omaisuuden jälleenrakennusyhtiölle, mikä parantaa omaisuuden laatusuhteita”, se lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit