Eduskuntavaalien 2023 tulokset huomenna: antavatko osavaltiot Modille nousun ennen vuoden 2024 vaaleja? Päätös huomenna

Assembly Election 2023 Results Date: Counting of votes on Sunday, December 3

Telanganassa, Rajasthanissa, Madhya Pradeshissa ja Chhattisgarhissa 7.–30. marraskuuta pidettyjen parlamenttivaalien 2023 tulokset julkistetaan huomenna, ja ääntenlaskennan on määrä alkaa sunnuntaina 3. joulukuuta kello 8.00. Intian vaalilautakunta lykkäsi Mizoram Assembly Elections 2023 -vaalien tuloksia maanantaihin, koska paneeli oli saanut useita esityksiä äänestyksen pitämisestä sunnuntaina.

Jopa 15,9 miljoonaa äänestäjää äänesti neljässä osavaltiossa pidetyissä eduskuntavaaleissa, joiden tulokset julkistetaan sunnuntaina. Huomiset tulokset nähdään välierinä, koska ne tulevat juuri ennen kolmen kuukauden kuluttua pidettäviä Lok Sabhan vaaleja. Chhattisgarhin, Madhya Pradeshin, Rajasthanin ja Telanganan edustajakokousten toimikausi päättyy ensi vuoden tammikuussa.

Vaalitulosennusteet 2023: Kenelle Satta Bazar lyö vetoa?

Äänestystuloksilla on korkeat panokset Bharatiya Janata -puolueen sekä kongressin ja opposition puolesta. BJP:lle, joka kohtasi tappion kongressin käsissä Hindi-heartlandin osavaltioissa Rajasthanissa, Madhya Pradeshissa ja Chhattisgarhissa vuonna 2018, epätoivo voittoon tällä kertaa voimistuu, kun otetaan huomioon äänestysten häviäminen Himachal Pradeshissa ja Karnatakassa. Liukutukset tässä estävät BJP:n suunnitelman osallistua Lok Sabhan vaaleihin positiivisella vauhdilla.

Vaaleista tulee vieläkin tärkeämpiä BJP:lle, koska puolue on käytännössä kiistänyt nämä gallupit ilman, että ketään johtajaa on ennustettu pääministeriehdokkaaksi, ja sen sijaan luotti pääministeri Narendra Modiin kampanjansa kasvot. Voitot näissä vaaleissa, jotka BJP on taistellut suurelta osin hyvinvointijärjestelmiensä ja Modin ”takuunsa” varassa, tekevät puolueelle paljon hyvää edetessään yleisvaaleihin. Maksu pysähtyy kuitenkin Modille, jos tulos on negatiivinen.

Vaalitulokset 2023: Poistumisäänestykset pitävät toivon elossa BJP:lle, kongressi on vahvasti laskenut

Kongressille, joka toivoo kantavansa vauhtia Karnatakan vaalivoitostaan ​​voittoon, on myös vuosi 2018 mielessään. Vuoden 2018 eduskuntavaalit osoittautuivat BJP:lle tuhoksi, mutta se paransi silti tulostaan ​​vuonna 2019 pidetyissä Lok Sabhan vaaleissa. Voitto voisi parantaa sen mahdollisuuksia entisestään. Tuloksista tulee myös ratkaisevia, kun otetaan huomioon oppositioliiton kongressi, joka on liitetty yhteen parlamenttivaaleja varten.

Positiiviset tulokset osavaltioissa vahvistavat kongressin asemaa tässä liittoutumassa ja tulevat myös hyväksyntäleimana johtoasemalle, jonka kongressi haluaa johtajalleen Rahul Gandhille. Voitot näissä vaaleissa tukevat myös opposition esityslistaa valtakunnallisesta kastilaskennasta ja mahdollisesta Intian nykyisen varaumarakenteen uudistamisesta. Vielä tärkeämpää on, että voitot keskeisissä hindi-heartland-osavaltioissa, joissa Modi saa enemmistön tuestaan, riistävät häneltä voittamattomuuden auran ja mahdollisesti painavat BJP:n selälleen.

Vaalit pidettiin kahdessa vaiheessa Chhattisgarhissa 7. ja 17. marraskuuta, Madhya Pradeshissa 17. marraskuuta, Rajasthanissa 25. marraskuuta ja Telanganassa 30. marraskuuta. Intian vaalilautakunta julistaa vaalit 3. joulukuuta ja ääntenlaskennan. äänestykset alkavat kello 8 kaikissa neljässä osavaltiossa.

Samankaltaiset artikkelit