Cryptoverse – Yhdysvaltain vähittäiskauppiaat katselevat uutta palaa kryptojohdannaispiirakkaa

Reportedly, derivatives have dominated cryptocurrency trading since such products appeared around 2014

Amerikan äideillä ja pop-bitcoin-faneilla on uusi kiiltävä johdannaisten leikkikenttä, jonka kryptovaluuttaanalyytikot toivovat saavansa käyntiin kuolevat markkinat. Heidän uusi alustansa on kryptovaluuttapörssi Coinbase Global, josta tuli 16. elokuuta ensimmäinen kryptovaluuttakeskeinen yritys, joka sai luvan tarjota kryptovaluuttafutuureja yhdysvaltalaisille vähittäisasiakkaille.

On varhaiset päivät. Mutta kryptomarkkinat ovat innoissaan mahdollisuudesta, että ensimmäinen säännelty ja listattu kryptoyritys, joka tarjoaa futuurikauppaa yhdysvaltalaisille vähittäissijoittajille, saattaa elvyttää kutistuvat 2 biljoonan dollarin kryptovaluuttajohdannaismarkkinat. ”Coinbasen hyväksyntä tarjota yhdysvaltalaisia ​​futuureja voi herättää uudelleen toivoa ja vauhtia markkinoilla”, sanoi Lucas Kiely, digitaalisen sijoitusalustan Yield Appin sijoitusjohtaja.

Toivosta ja vauhdista on pulaa markkinoilla, joilla bitcoinit ovat vaipuneet kuukausia, kun globaalit keskuspankit ja vaikeudet kryptopörsseissä, kuten FTX ja Binance, vähensivät kiinnostusta epävakaa kryptovarallisuutta kohtaan. Coinbasen ilmoitus tulee myös aikaan, jolloin johdannaisten kaupankäyntimäärät ovat pienentyneet merkittävästi taloudellisen epävarmuuden, jatkuvien sääntelyesteiden ja alhaisen volatiliteetin vuoksi, mikä jätti sijoittajat haluttomiksi tekemään suuria panoksia.

Vähittäiskauppiaat Yhdysvalloissa voivat käydä kauppaa bitcoineilla suoraan lisensoiduissa pörsseissä, kuten Bitstamp ja Coinbase. He voivat käydä kauppaa optioilla CME:ssä, mutta vain välittäjän kautta. Tai he voivat sijoittaa rahastonhoitajien, kuten ProSharesin ja VanEckin, liikkeelle laskemiin bitcoin-pörssissä noteerattuihin rahastoihin (ETF). Siksi Coinbasen uusi tarjonta herättää kohua. Redditin kaltaisilla sosiaalisen median sivustoilla herännyt vähittäiskauppiaiden kiire, joka on kuuluisa maanisesta meemiosakekaupasta, voi muuttaa asioita kryptomaailmassa.

CoinDesk Indicesin indeksitutkimuksen johtaja Todd Groth sanoo, että on liian aikaista arvioida lanseerauksen vaikutuksia. ”Jää nähtäväksi jää, kuinka Coinbase rakentaa nämä tuotteet”, hän sanoi.

Johdannaiset, kuten optiot ja futuurit, ovat dominoineet kryptovaluuttakauppaa siitä lähtien, kun tällaiset tuotteet ilmestyivät vuoden 2014 tienoilla, kun sijoittajat nappasivat tilaisuuden lyödä vetoa bitcoinin hintaliikkeistä minimaalisella investoinnilla. Niitä suosivat voimakkaasti myös institutionaaliset sijoittajat, joiden kiinnostus on pysynyt melko tasaisena tänä vuonna, ja suurten avoimen koron haltijoiden määrä – yli 25 sopimusta omistavien – CME bitcoin-futuureissa on kasvanut 5 % toisesta neljänneksestä, pörssin mukaan. tiedot. Optiokaupan dominanssi mainitaan usein syynä kryptovaluuttojen tavaramerkkien epävakauteen, kun sijoittajat ottavat vahvasti vipuvaikutteisia vetoja, jotka voivat palkita heidät sekä voitoista että tappioista.

Kuitenkin johdannaisten kaupankäyntimäärät laskivat lähes 13 prosenttia heinäkuussa 1,85 biljoonaan dollariin, mikä on pienin kuukausittainen volyymi sitten joulukuun 2022 ja toiseksi alhaisin johdannaiskaupan määrä sitten vuoden 2021, tutkimusyhtiö CCData raportoi. Johdannaiset ovat suurta liiketoimintaa kryptomarkkinoilla. Johdannaiset muodostivat 78,2 prosenttia kryptovaluuttakaupan kokonaisvolyymista keskitetyissä pörsseissä heinäkuussa, CCData raportoi.

Vuoden 2023 toisella neljänneksellä johdannaisten volyymi oli kuusi kertaa suurempi kuin spot-volyymi, vaikka kokonaisvolyymit laskivat Kaiko Researchin mukaan. Myös kryptovaluuttakaupan volyymit laskivat 10,5 % 515 miljardiin dollariin samalla ajanjaksolla, CCData osoitti. ”Tällä hetkellä johdannaismarkkinoita hallitsevat offshore-pörssit, pääasiassa Binance”, sanoi Kaikon analyytikko Dessislava Aubert. ”Mutta olemme nähneet sen dominanssin laskevan tänä vuonna. Tämä tarkoittaa olennaisesti sitä, että johdannaiskaupassa on kasvupotentiaalia. Erityisesti Coinbase voisi hyödyntää vahvaa mainetta ja houkutella institutionaalisia asiakkaita.

Samankaltaiset artikkelit