Coomi Kapoorin sisäraita: Myöhäinen ilmoitus – Opinion News

Narendra Modi

Siviilipalkinnot, kuten Padma-palkinnot ja Bharat Ratna, julistetaan yleensä ennen tammikuun 26. päivää, vaikka palkintojenjakotilaisuus pidetään myöhemmin. Kuitenkin ilmoitus, että veteraani BJP:n johtaja LK Advani oli määrä kunnioittaa maan korkeimmalla siviilipalkinnolla, annettiin helmikuun 3. päivänä, viikko tasavallan päivän jälkeen. Advanin perhe yllättyi, kun pääministeri Modi twiittasi uutisen ensimmäisen kerran, minkä jälkeen hän soitti hänen asuntoonsa. Myöhäinen ilmoitus johtui kuulemma Sangh Parivar -veteraanien painostuksesta, jonka mukaan vaikutti epäsopivalta jättää huomiotta mies, joka aloitti yatran Ram Mandirin entisöimiseksi Ayodhyassa samalla kun kunnioitettiin oppositiojohtajia, kuten Karpoori Thakur ja Pranab Mukherjee (vuonna 2019).

Pian sen jälkeen, kun Modista tuli pääministeri vuonna 2014, Atal Bihari Vajpayee palkittiin Bharat Ratnalla, kun taas Advani ja MM Joshi palkittiin alemman asteen Padma Vibhushanilla. Vaikka Advani oli alun perin Modin mentori, heidän ystävyytensä rappeutui vuoden 2013 jälkeen, kun ennen vuoden 2014 parlamenttivaaleja Advani joutui luopumaan pääministerin tavoitteistaan ​​päästääkseen tilaa nuorekkaalle ja suositummalle Modille. Kun Advani-palkinnon julkistamisen ajoitus rikkoi perinteitä, hallitus tajusi, että se voisi hyödyntää palkintoja kerätäkseen pisteitä maanviljelijöiden ja äänestäjien kanssa Andhrassa lisäämällä PV Narasimha Raon, Chaudhary Charan Singhin ja MS Swaminathanin ainutlaatuiseen Bharat Ratna -klubiin.

Pandemian aikana Mumbain dynaamista kunnanvaltuutettua Iqbal Singh Chahalia ylistettiin sankarina toimintojen virtaviivaistamisessa Covidin leviämisen hillitsemiseksi siellä. Hänen silloinen pomonsa CM Uddhav Thackeray ansaitsi myös kiitosta BMC:n hyvästä työstä. Yllättäen Chahal onnistui säilyttämään asemansa, kun Eknath Shinde otti johtoon. Nyt monet Chahalin entiset ihailijat ovat pettyneitä, koska heistä tuntuu, että hän tukee aktiivisesti Shinden kyseenalaisia ​​hankkeita, jotka heikentäisivät entisestään kaupungin ympäristöä ja viheralueita. Chahal aikoo myös ottaa käyttöön 120 hehtaaria viheraluetta, joka on tällä hetkellä suuren yleisön käytettävissä ja joka oli Mumbain kilparadan yhteydessä. Royal Western India Turf Clubin voimakkaat, hyväkuntoiset hallintokomitean jäsenet suostuivat kiireesti ehdotukseen peläten, että se muuten kohtaisi Delhin Gymkhana Clubin, jonka hallitus otti haltuunsa.

Chahal on myös pilven alla, sillä koko Mumbain siviilitilojen kehittämiseen tarkoitettu 500 miljoonaa rupiaa on myönnetty 21 hallitsevan puolueen MLA:lle Mumbaissa viimeisen kahden vuoden aikana, kun taas 15 opposition MLA:ta ei ole saanut juuri mitään. Hänen puolustuksensa on, että hän jakoi rahat Mumbain kahden suojelijaministerin, Mangal Prabhat Lodhan ja Deepak Kesarkarin, BJP:hen ja Shinde Senaan kuuluvien ohjeiden perusteella. Mutta Chahalin odotetaan käyttävän harkintaa tällaisissa asioissa.

Vitsit Bihar CM Nitish Kumarin pahamaineisesta tavasta vaihtaa liittolaisia ​​on runsaasti. Itse asiassa niillä, joilla on sosialistista taustaa, on suurempi taipumus olla dal badloosia. George Fernandes osoitti tietä takaisin vuonna 1977, kun hän puhui kiihkeästi Morarji Desain hallituksen puolustamiseksi parlamentissa yhtenä päivänä ja heti seuraavana aamuna loikkautuneena Charan Singhin leirille. Edesmennyt Ram Vilas Paswan osoitti luotettavasti, mihin suuntaan poliittinen tuuli puhalsi, ja onnistui varmistamaan kabinettipaikan peräkkäisissä BJP:n tai kongressin keskushallituksissa. Jopa RS:n varapuheenjohtaja Harivansh Narayan Singh on entinen sosialisti. Muuten, Charan Singhin pojanpoika Jayant Chaudhary, vaikka ei ole sosialisti, on innokas RLD:ään yhdistämään voimansa BJP:n kanssa Länsi-UP:ssa, vaikka hän on jo virallistanut liiton Akhilesh Yadavin kanssa.

Pääministeri Modi pitää mielellään ministerinsä varpaillaan. Vanhempia johtajia on varoitettu vaaleissa seisomisen tärkeydestä, vaikka kyse olisikin paikallisesta kunnasta, pikemminkin kuin laiskasta takaovesta RS:n kautta. Puolueessa on kuultu, että kenenkään RS-edustajan ei pitäisi odottaa kahta kautta enempää. Kun 56 kansanedustajan toimikausi RS:ssä päättyy huhtikuussa, mukaan lukien yhdeksän keskusministeriä, Dharmendra Pradhan, Ashwini Vaishnaw, Mansukhlal Mandaviya ja puolueen puheenjohtaja JP Nadda, jännitteitä on huomattava. Uusien RS-paikkojen ehdokaspapereiden jättämisen määräaika on 15. helmikuuta, mutta valtuutetut eivät ole vielä paljastaneet suunnitelmiaan. Muutamat, kuten Mandaviya, Pradhan ja Vaishnaw, ovat jo paikantaneet mahdolliset LS-vaalipiirit kotivaltioissaan, mutta useimmat ovat edelleen hämärässä.

Samankaltaiset artikkelit