Chicago Distressed Properties houkuttelee edullisia metsästysostajia

Kehittäjä Michael Reschke, joka muuttaa ikonisen Thompson Centerin Googlen uudeksi toimistoksi yhdessä Quintin Primon kanssa, sanoi, että hänen yrityksensä neuvottelee useiden toimistorakennusten ostamisesta Windy Citystä. Kiinteistöpari on myös esittänyt ehdotuksia viiden rakennuksen uudelleenkäyttöä varten LaSalle Streetillä, joka tunnettiin aiemmin nimellä Chicagon Wall Street, osana hallituksen ohjelmaa keskustan elvyttämiseksi.

Chicagolla, kuten monilla muillakin kaupungeilla Yhdysvalloissa, on ollut vaikeuksia toipua pandemiasta, mutta sen ongelmia ovat pahentaneet suurten yritysten korkean profiilin loikkaukset, väkivaltainen rikollisuus sekä erimielisyydet kaupungin poliitikkojen ja liike-elämän välillä. Kiinteistönvälittäjä Jones Lang LaSallen mukaan vajaakäyttöasteet keskeisellä bisnesalueella nousivat ennätystasolle viimeisellä neljänneksellä.

Harvat toimistorakennukset ovat myyty, mutta ne, jotka kävivät kauppaa, myivät sen suurilla alennuksilla. 41-kerroksinen torni 150 North Michigan Avenuella vaihtoi omistajaa tänä vuonna noin puoleen hintaan, jota se myi yli kuusi vuotta sitten.

”Kiinteistöillä käydään kauppaa sukupolven alhaisilla arvoilla”, sanoi Prime Real Estate Groupin Reschke. ”Olen ollut alalla yli 40 vuotta, enkä ole koskaan nähnyt näin laadukasta toimistoomaisuutta markkinoitavan näin alhaisilla arvoilla. Minusta se on ilmiömäistä. aika sijoittaa.”

Uudet sopimukset auttavat palauttamaan luottamuksen Loopiin, koska Chicagon keskeinen bisnesalue tunnetaan, sanoi Michael Edwards, Chicago Loop Alliancen puheenjohtaja. Yli 300 yritystä, kansalais- ja kulttuurilaitosta edustava ryhmä kokoontui torstaina paljastamaan suunnitelmia pandemian ja mellakoiden pahoin koetteleman alueen elvyttämiseksi George Floydin murhan jälkeen.

Reschke ja Primo puhuivat molemmat tapahtumassa, jossa pormestari Brandon Johnson ilmoitti joukosta aloitteita keskustan vauhdittamiseksi, mukaan lukien Chicago Board of Trade -museo. Kaupunki myönsi myös lähes 1,5 miljoonan dollarin avustuksia kuudelle keskustan ravintolalle. Kerroksinen Ceres Cafe, joka on kamppaillut vähäisen osallistujamäärän kanssa sen jälkeen, kun CME Group Inc. sulki kauppapaikkansa, saa 100 800 dollaria.

”Olen aina iloinen, kun ihmiset ovat valmiita lyömään vetoa Chicagosta”, Johnson sanoi. ”Olen hyvin luottavainen, että Chicagon keskusta on parempi, vahvempi ja turvallisempi.”

Chicagossa myytiin viime vuonna alle viisi suurta toimistorakennusta, ja kaupat olivat tappiollisia 50–90 prosentin välillä Chicagon rakennusten omistajien ja johtajien yhdistyksen mukaan. Viisikerroksinen kiinteistö osoitteessa 100 State Street, jossa Macy's Inc:llä on Chicagon lippulaivamyymälä, vaihdettiin viime kuussa noin 60 prosentin alennuksella.

”Se tulee pahenemaan jonkin verran ennen kuin se paranee, ellei Fed laske korkoa aikaisemmin kuin lokakuussa”, Edwards sanoi. On olemassa mahdollisuuksia kehittäjille, jotka haluavat pitää kiinni rakennuksista viidestä 15 vuoteen, hän sanoi.

Monet sijoittajat keskittyvät myös vanhojen kohteiden kunnostamiseen. JPMorgan Chase & Co ilmoitti juuri tällä viikolla Chicagon keskustan torninsa uudistamisesta ensimmäistä kertaa kahteen vuosikymmeneen. Ensimmäistä kertaa vuonna 1969 rakennetussa 60-kerroksisessa rakennuksessa, jossa työskentelee 7 200 pankin työntekijää, päivitetään aula, parvi, ruokahalli, ulkoaukio, kokoustilat ja työlattiat sekä uusi kuntokeskus.

Luottamuksen palauttaminen Loopiin ja turvallisuuden priorisointi ovat Loop Alliancen äskettäin julkistetun viisivuotissuunnitelman peruspilareita. Ryhmä pyrkii myös parantamaan julkisen liikenteen turvallisuutta – matkustajamäärät paranevat, mutta jäävät alle pandemiaa edeltäneen tason – ja täyttääkseen noin 20 tyhjää myymälää State Streetillä.

Capri Investment Groupin perustaja Primo suhtautuu Chicagoon toiveikkaasti. Googlen toteuttama Thompson Centerin ja sen suuren työntekijäkunnan kunnostus kyseisessä paikassa lisää vähittäiskaupan, ravintoloiden ja asuntojen kysyntää Loopissa. Hänen mukaansa rakentamisen on määrä alkaa maaliskuussa.

”Kun niin tapahtuu, Chicago ymmärtää, että tämä on todellinen projekti”, hän sanoi ja lisäsi, että kunnostuksella on ”valtava vaikutus kaupunkiin ja alueelle”.

— Kate Seamanin avustuksella.

(Päivitykset pormestarin ilmoituksella seitsemännessä kappaleessa, JPMorgan-tornin tiedot yhdestoista.)

Lisää tämän kaltaisia ​​tarinoita on saatavilla osoitteessa bloomberg.com

©2024 Bloomberg LP

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 1. maaliskuuta 2024, 00.18 IST

Samankaltaiset artikkelit