Avaruusosakkeet nousevat jopa 7 %, kun hyväksytään 100 %:n suorat sijoitukset avaruussektorille – Market News

Space shares gains over 7%

Tänään varhain aamulla tehdyssä kaupankäynnissä avaruussektoriin liittyvät osakkeet nousivat jopa 7 %, kun unionin hallitus hyväksyi keskiviikkona ulkomaisten suorien sijoitusten (FDI) politiikkaan tehdyt muutokset.

Politiikan muutoksella pyritään houkuttelemaan ulkomaisia ​​toimijoita ja yksityisiä yrityksiä osallistumaan avaruussegmenttiin. Päätös tehtiin pääministeri Narendra Modin johtamassa hallituksen kokouksessa.

Hallituksen lehdistötiedotteen mukaan muutos jakaa satelliittialasektorin kolmeen eri toimintoon, joista jokaisella on rajat ulkomaisille investoinneille. Tarkistettu suorien sijoitusten politiikka mahdollistaa nyt 100-prosenttisen suorat suorat sijoitukset avaruussektorille ja vapautettujen tuloreittien tavoitteena on houkutella mahdollisia sijoittajia sijoittamaan intialaisiin avaruusyrityksiin.

Tämä kehitys on jo johtanut markkinavoittoihin, ja MTAR Technologies on nähnyt päivänsisäisen kaupan huomattavan 7,19 prosentin nousun.

Samoin Apollo Micro Systemsin, Walchandnagar Industriesin, Paras Defense and Space Technologiesin, Data Patternsin (Intia), Bharat Electronicsin, Centum Electronicsin ja Zen Technologiesin osakkeilla käydään kauppaa tällä hetkellä 1–4 prosentin nousulla.

Hallituksen lehdistötiedotteessa korostettiin, että vapautetut suorien sijoitusten raja-arvot ovat Intian avaruuspolitiikan 2023:n vision ja strategian mukaisia. Aiemmin suorat sijoitukset saivat satelliittien perustamiseen ja käyttöön vain hallituksen hyväksyntäreitin.

Satelliittien, maasegmenttien ja käyttäjäsegmenttien komponenttien ja järjestelmien/alijärjestelmien valmistus mahdollistaa jopa 100 % suorat suorat sijoitukset automaattisella reitillä, mikä mahdollistaa täyden ulkomaisen omistuksen ilman valtion hyväksyntää.

Hallituksen ehdottamien uudistusten tavoitteena on vapauttaa suoria sijoituksia avaruusalalla koskevia säännöksiä, mikä selkeyttää ja vapauttaa suorien sijoitusten tuloväyliä erilaisissa avaruuteen liittyvissä toimissa.

Nämä uudistukset ovat sopusoinnussa hallituksen sitoumuksen kanssa tehostaa avaruusteollisuutta, jota tukevat äskettäinen Chandrayaan-3 Moon -laskeutuminen ja alalle myönnetyt määrärahat. Laukaisupalvelujen ja satelliitti-internet-markkinoiden kasvu on lisännyt positiivista tunnelmaa avaruuteen liittyvissä osakkeissa.

Samankaltaiset artikkelit