Adani Wilmar kirjaa 78,92 miljoonan ruplaa nettotappion ensimmäisellä vuosineljänneksellä korkeiden rahoituskustannusten ja huonon Bangladeshin liiketoiminnan vuoksi; liikevaihto laski 12,2 %

Adani Wilmar, Q1FY24, quarter results, profit, revenue, EBITDA, FMCG, finance cost, commodity prices, edible oil

FMCG-suuryritys Adani Wilmar teki keskiviikkona 78,92 miljoonan rupian tappion tilikauden 2023-2024 ensimmäisellä neljänneksellä, kun se tilikauden 23 23 vastaavalla neljänneksellä oli 193,59 miljardia Rs. Liiketoiminnan tuotot olivat 12 928,08 miljoonaa rupiaa, mikä on 12,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 23 ensimmäisen vuosineljänneksen 14 724,09 miljoonaa. Adani Wilmar sanoi, että ensimmäisen vuosineljänneksen kannattavuuteen vaikutti syötävän öljyn hintojen lasku, joka jatkui myös ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä johti korkeisiin varastoihin, suojausten epätasapainoon, tariffimäärien eroihin ja rahoituskustannuksiin. Adani Wilmar lisäsi edelleen: ”Bangladeshissa kokonaan omistama tytäryhtiö teki noin 21 miljoonan rupian tappiot ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä johtui hallituksen asettamasta ruokaöljyjen hintakatosta, paikalliseen valuuttaan liittyvistä ongelmista ja vastapuolen puuttumisesta valuuttasuojauksiin. Tämä on johtanut alhaisempaan konsolidoituun PAT:iin verrattuna itsenäiseen PAT:iin.” Yhtiön EBITDA oli 130 miljoonaa rupiaa, mikä on 71 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Ruokaöljyjen hinnat ovat laskeneet viime tilikauden ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Tämä suuntaus jatkui Q1FY24:n aikana, jolloin ruokaöljyjen hinnat jatkoivat laskuaan 5–20 prosentin välillä (Q1FY24 vs. Q4FY23), ennen kuin toipuivat vuosineljänneksen päättyessä. Tämä lasku johtuu useista tekijöistä, kuten kulutuskysynnän laskusta kehittyneissä talouksissa, tarjonnan helpottumisesta Mustanmeren alueella ja voimakkaasta öljysiementen tuotannosta maailmanlaajuisesti. ”Katteet vuosineljänneksen aikana vaikuttivat kalliiden varastojen vuoksi laskevan ruokaöljyn hinnan ympäristössä ja epätasaisten suojausten vuoksi fyysisten hyödykkeiden spot-hintoihin verrattuna”, sanoi Angshu Mallick, MD & toimitusjohtaja, Adani Wilmar Limited.

Adani Wilmarin kokonaistulot vuosineljänneksen aikana olivat 12 994,18 miljoonaa rupiaa, mikä on 12,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona 14 776,39 miljoonaa rupiaa. Kokonaiskulut vuosineljänneksen aikana olivat kuitenkin 13 061,86 miljoonaa rupiaa, mikä on 10 prosenttia vähemmän kuin edellisen vuosineljänneksen 14 516,13 miljoonaa rupiaa.

Adani Wilmarin ruokaöljyliiketoiminnan liikevaihto oli 9 845,04 miljardia rupioita vuosineljänneksen aikana, elintarvike- ja FMCG-segmentin liikevaihto oli 1 097,14 miljoonaa ja sen tärkeimpien teollisuudenalojen liiketoiminnan liikevaihto oli 1 985,90 miljardia vuoden 2014 ensimmäisellä tilikaudella.

”Olemme saaneet ruokaöljyliiketoimintamme vauhtiin takaisin ruokaöljyn hintojen laskun myötä. Ruokaöljyn pehmeiden hintojen odotetaan ennustavan teollisuudelle hyvää. Yhtiö saa hyvän osuuden alueellisista brändeistä aliindeksoiduissa asiakassegmenteissä markkinoinnin ja myynnin keskittyessä tiettyihin maantieteellisiin alueisiin ja öljykategorioihin”, Angshu Mallick sanoo.

Food & FMCG -segmentissä tämä oli kahdeksas peräkkäinen vuosineljännes, jolloin myyntivolyymi kasvoi 20 %+ ja liikevaihto kasvoi 30 % enemmän kuin vuotta aiemmin. ”Yhtiö tiedostaa intialaisten kotitalouksien kiireellisen tarpeen täysjyvävehnän aidosta ja tasalaatuisesta laadusta ja lanseerasi valituilla markkinoilla neljä täysjyvävehnää (mukaan lukien Sharbati) Fortune-brändillä. Kehitimme monikäyttöisen puhdistusaineen öljykemiallisten tuotteidemme integraatioksi ja lanseerasimme tämän tuotteen HoReCa-segmentin Ozel-nauhan alle”, hän sanoi.

Alueellisesti tarkasteltuna Adani Wilmar sanoi, että sekä kaupunki- että maaseutualueilla kysyntä on ollut vahvaa. ”Öljy ja elintarvikkeet jatkoivat nopeaa kasvuaan vaihtoehtoisissa kanavissa (e-com, MT, eB2B jne.) ja kirjasivat noin 50 prosentin volyymikasvua vuosineljänneksellä. Yhtiö jatkoi keskittymistään sekä öljy- että elintarviketuotteiden jakelun laajentamiseen yleisessä kauppakanavassa. Brändituotteiden myynti HoReCa-asiakkaille jatkoi vahvaa kasvuaan jakeluverkoston laajentamisen myötä useammissa kaupungeissa ja uusien asiakastilien hankinnan myötä”, hän sanoi.

Adani Wilmar sanoi, että jatkossa jakelun laajentaminen, osuuden kasvattaminen aliindeksoiduilla markkinoilla ja marginaalien parantaminen ovat keskeisiä prioriteetteja kuluttajapakkaussegmentissä sekä ruokaöljy- että elintarvikesegmenteissä. ”Yhtiö näkee suuria mahdollisuuksia HoReCassa, institutionaalisessa segmentissä sekä viennissä ja suunnittelee näiden mahdollisuuksien hyödyntämistä”, se päätti.

Samankaltaiset artikkelit